ΤΟΠΙΚΟ

Πέρασε από τον Σαρακηνό ο Θησέας, άφησε βαθμούς στην Αγχίαλο ο Διαγόρας

πέρασε-από-τον-σαρακηνό-ο-θησέας-άφησε-120966

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κερδισμένος της 16ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία ήταν ο Θησέας Αγριάς, ο οποίος πέρασε νικηφόρα – έστω και δύσκολα από την έδρα του Σαρακηνού, ενώ ο Διαγόρας έμεινε πίσω στη μάχη της κορυφής αφήνοντας δύο βαθμούς στην Αγχίαλο κόντρα στον Πύρασο, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος και με σκορ 1-1. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

Σαρακηνός-Θησέας 1-2

Σκόρερ: (55’ Γιαμαλής – 6’ Μοράλες, 45’ Αντζούρης)

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής ο Θησέας επιβλήθηκε δύσκολα εκτός έδρας του Σαρακηνού. Παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση διεξήχθη σε έναν ιδιαίτερα κακό αγωνιστικό χώρο, οι ομάδες προσέφεραν καλό ποδόσφαιρο και έδωσαν τα πάντα για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και μόλις στο 6’ ευτύχησαν να προηγηθούν με εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Μοράλες μέσα από την περιοχή έπειτα από σέντρα από τα πλάγια του Ρουκά. Οι πρωτοπόροι διπλασίασαν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Αντζούρη στο 45’ ύστερα από σέντρα του Οικονόμου και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Ωστόσο, στην επανάληψη ο Σαρακηνός έδειξε αποφασισμένος για την ανατροπή και στο 55’ ο Γιαμαλής έπειτα από ωραία συνεργασία του Δ. Γκάμπα και του Κοντοβά με πλασέ από το σημείο του πέναλτι μείωσε σε 1-2 για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις ο Σαρακηνός λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση όταν ο Τσαρδακάς σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει και να βρίσκει στον Κοντοβά, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα όπως θα ήθελε σε μια μοναδική ευκαιρία ισοφάρισης για την ομάδα του.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Γράντας, Σιγαλάκος, Στεργιόπουλος (46’ Ρέλλος), Η. Ρακής, Τσαρδακάς, Γιαμαλής, Καλαμάτας, Κοντοβάς, Δ. Γκάμπας (78’ Γ. Μαστακούλης), Θάνος (60’ λ.τρ. Β. Ρακής), Χ. Γκάμπας

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Στούκας, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας, Σφάκας (87’ Ζάγκας), Οικονόμου, Βλάχος (69’ Δημουλάς), Αραμπατζής (89’ Γαρυφάλλου), Αντζούρης (76’ Μίλτος)

Πύρασος-Διαγόρας 1-1

Σκόρερ: (48’ Ιμπρα – 65’ Πάσχος)

Δεν κατάφερε να περάσει από την Αγχίαλο ο Διαγόρας, αφήνοντας δύο βαθμούς στην έδρα του Πυράσου. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που γέλασαν πρώτοι, ανοίγοντας το σκορ με τον Ιμπρα στο 48’ αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 65’ με τον Πάσχο. Ο Πύρασος έχασε μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να ανοίξει το σκορ, όταν στο 39’ ο Ζαχαράκης εκτέλεσε φάουλ, πασάροντας στον Γκίνη, ο οποίος άφησε για τον Σιώμο με τακουνάκι αλλά ο τελευταίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Βουραζέρη. Στον αντίποδα ο Διαγόρας θα μπορούσε να έχει πετύχει το πρώτο τέρμα του αγώνα στο επόμενο λεπτό με τον Κουβελά να εκτελεί φάουλ, τον Τσιλίγκο να αποκρούει ενστικτωδώς, με τον Τρελόπουλο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλά να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Πύρασος άνοιξε τελικά το σκορ με τον Ιμπρα να πετυχαίνει το 1-0 όταν πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και αφού έκανε την προσποίηση σούταρε υπό την πίεση δύο αντιπάλων για να αναπαυθεί η μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Ο Διαγόρας με την πλάτη στον τοίχο πίεζε πλέον για την ισοφάριση και δεν άργησε να την πετύχει στο 65’ με τον Πάσχο, ο οποίος κέρδισε αρχικά το κόρνερ από τον Τσάμη, ο οποίος έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, αλλά από την εκτέλεση του ο Πάσχος ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά, βρισκόμενος αμαρκάριστος σε θέση βολής. Το 1-1 διατήρησε με τις επεμβάσεις του ο Τσιλίγκος αποκρούοντας σε κεφαλιά του Πάσχου και σε σουτ του Δημητριάδη αργότερα, ενώ για τον Πύρασο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 86’, με τον Σιώμο να μην καταφέρνει να σκοράρει σε τετ-α-τετ με τον Πρασσά να κάνει σωτήριο τάκλιν. Ο Διαγόρας που δεν βολεύονταν με τον βαθμό της ισοπαλίας, απείλησε και στο 91’, με τον Νίκο Βουραζέρη να στέλνει όμως την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Στεργίου, Γιοβάνης, Γκίνης, Τσορμπαντζής, Δ. Τσάμης (70’ Μπασδάνης), Ζαχαράκης, Σαμαράς, Σιώμος, Μπαρμπούτας (88’ Γ. Τσάμης), Ίμπρα (67’ Δαμάσκος).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλογήρου): Β. Βουραζέρης, Δημητριάδης, Ν. Βουραζέρης, Πρασσάς, Κ. Καραπλιάγκος (57’ Γάρος), Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Τρελόπουλος (53’ Γουτούλης), Πάσχος, Καναβός (70’ Καλλιακούδας), Φαράντος.

Πηλέας-Μαγνησιακός 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Πηλέας και Μαγνησιακός σε ένα παιχνίδι σε γενικές γραμμές ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν ουσιαστικά από ένα καλό ημίχρονο. Το πρώτο ανήκε στον Μαγνησιακό, ο οποίος βρέθηκε σε τρεις περιπτώσεις πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ με τον Πανόπουλο με την συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χατζητρακόσια και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Κοντογιάννη. Λίγα λεπτά αργότερα ο Οικονόμου έκανε το πλάσε μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να δείχνει εντυπωσιακά αντανακλαστικά και να αποκρούει. Η τελευταία καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 40’ με τον Δανηλόπουλο να σουτάρει εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Στην επανάληψη ο Πηλέας βελτίωσε άρδην την εικόνα του και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να βρει δίχτυα με τους Θάνο, Θεοδώρου και Καμπέρη να μην είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και να σπαταλούν σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα τους.

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Κοντογιάννης, Χιούσι, Βαρσαμάς (65’ Καναράς), Παπαπορφυρίου, Φώτου, Βαΐτσης, Καμπέρης (75’ Μπάντης), Μωραΐτης, Θεοδώρου, Θάνος (90’ Αναστασόπουλος), Σιαμέτης (85’ Καζάκης)

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Μιχαλόπουλος, Κρανιάς (80’Προβιάς), Βασιλείου, Γκέρτσος, Κοντοβάς, Χατζητρακόσιας (85’ Μυλωνάς), Οικονόμου, Πανόπουλος, Δανηλόπουλος (85’Λιάρος), Δεμίρης, Τσένα (50’ λ.τρ. Θεοδωρόπουλος)

Αγία Παρασκευή-Άνθιμος Γαζής 2-1

Σκόρερ:(62’, 73’ Γιαννούλας – 5’ Κίτσας)

Εντός έδρας νίκη με ανατροπή πέτυχε η Αγία Παρασκευή απέναντι στον Άνθιμο Γαζή. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τον Τσιτσιρίκο να λέει αρχικά όχι σε τετ-α-τετ στον Παπαδόπουλο και τον Κίτσα λίγο αργότερα με ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Τσιτσιρίκου για το 0-1. Παρά το εις βάρος της σκορ η Αγία Παρασκευή πίεσε για την ισοφάριση με τον Καραγιάννη να σουτάρει και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Ζαρίφη. Τελικά, ο Γιαννούλας ισοφάρισε για τους γηπεδούχους με πλασέ εντός περιοχής λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Κούκιος έχασε πολύ καλή ευκαιρία για το 2-1 με σουτ έξω από την περιοχή το οποίο βρήκε στο δοκάρι του Ζαρίφ, αλλά ο Γιανοούλας έκανε το 2-1 με σουτ και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 73’.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Παναγιώτου, Κούκιος, Λιάτσικος (65’ Λούμπαρδος), Χατζημητροφάνης, Τσίλογλου (75’ Μεγαγιάννης), Μαλακασιώτης (82’ Κατσαγεωργίου), Γιαννούλας, Αλαμάνης, Τρίμμης (68’ Σιφνιώτης), Καραγιάννης

ΑΝΘ. ΓΑΖΗΣ (Κατσικαδάμος): Ζαρίφης, Βούλγαρης, Κατσικαδάμος (65’ Σένκο), Αντζούρης, Κωστάκης, Σεραφίδης, Αλεξίου, Μπρισμπέος, Κίτσας, Παπαδόπουλος (80’ Μπόγιαν), Δημόπουλος

Παγασητικός-Αίας 0-3

Σκόρερ: (23’ Χειλάς, 58’ Κωστούλας, 89’ Ξηροκώστας)

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Αίαντα Σούρπης επί του αξιόμαχου Παγασητικού με το σύνολο του Βαγγέλη Τάχου παρά την ήττα να έχει ευκαιρίες για κάποιο τέρμα και να αφήνει θετικές εντυπώσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή του παιχνιδιού και πήραν κεφάλι στο σκορ χάρις σε τέρμα του Χειλά στο 23’, που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κωστούλα και αφού κοντρόλαρε την μπάλα πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 0-1. Ο Παγασητικός άγγιξε την ισοφάριση με το σουτ του Δημητρίου να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση, ενώ ίδια κατάληξη είχε νέο σουτ του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 65’. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα της Σούρπης διπλασίασε τα τέρματά της με κεφαλιά του Μακανίκα λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ύστερα από σέντρα του Μακανίκα. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στην μείωση του σκορ με τον Σίμου να σουτάρει στο 78’ και την μπάλα για τρίτη φορά να σταματά στο δοκάρι της εστίας του Χαλάτση. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε με ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα ο Ξηροκώστας. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού προκλήθηκε σύρραξη μεταξύ του Χαλάτση και του Λάιου με τους δύο ποδοσφαιριστές να αντικρίζουν από τον διαιτητή απευθείας κόκκινη και να οδηγούνται νωρίτερα στα αποδυτήρια.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Τάχος): Κλεάνθης, Σίμος, Μαρούγκας, Γκατζούνας, Ζιώγας, Λάιος, Μάρκος, Κουτλούμπασης (70’ λ.τρ. Δουλάς), Καραγεώργος, Δημητρίου, Ρουσάς (73’ Τσένα)

ΑΙΑΣ (Κατσαμπέκης): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Μπούρας, Καλοδήμος, Πλαβός, Μπιρτσάι (70’ Τσιάτσιος), Τσόγκας, Χειλάς, Μακανίκας (62’ Νικηφοράκης), Κωστούλας (68’ Κ. Κατσαβριάς), Θ. Κατσαβριάς (83’ Ξηροκώστας)

Σκιάθος-Ηρακλής 3-1

Σκόρερ: (42’ Έλιο Πρίφτι, 85’ Γκιαωράκης, 90+3’ Α. Τζελάι – 72’ Δαμάσκος)

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με ευκαιρίες εκατέρωθεν η Σκιάθος έφτασε σε ένα ακόμη τρίποντο, όπου οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έλιο Πρίφτ στο 42’. Ο Ηρακλής έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 70’ με σουτ του Δαμάσκου εντός περιοχής, μάλιστα μετά την ισοφάριση είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανατρέψει πλήρως το εις βάρος του σκορ όταν ο Νούσιας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά καθυστέρησε αρκετά με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να απομακρύνουν καίρια την μπάλα και τον Δαμάσκο λίγο αργότερα να σεντράρει παράλληλα αλλά οι Νούσιας και Κεμάλι δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα του Παπάρα.

Τελικά, στο 85’ ο Γκιαωράκης έπειτα από χτύπημα φάουλ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του για το 2-1, με τον Α. Τζελάι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με πλασέ από κοντά.

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Παπάρας, Τουρναβίτης, Έλιο Πρίφτι, Νασιάκος, Γραββάνης, Μπρέγκου (70’ Γ. Γκιαωράκης), Αλικά (70’ Α. Τζελάι), Σιδηρόπουλος, Χισάι (25’ λ.τρ. Τάσσος), Φιλιππούλης, Χ. Τζελάι (60’ Φερετζέλης)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κόφφας): Κεφαλάς, Μάρκος, Στρούγκης, Πάντσιος(60’ Μακρής), Γεωργουλάκος, Μπέσσας, Δαμάσκος, Κεμάλι, Νούσιας, Γκάγκας, Τανός (46’ Καρπαθάκης)

Πρωτεσίλαος-Ακρόπολη 2-2

Σκόρερ: (47’ Μαρμαρινός, 89’ Μαρικλέν – 42’ Παγώνης, 92’ Τσουκάλης)

Στις καθυστερήσεις κρίθηκε το αποτέλεσμα ανάμεσα Πρωτεσίλαο και Ακρόπολη, με τις δύο ομάδες να παίρνουν εν τέλει από ένα βαθμό στο γήπεδο του Πτελεού. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν τόσο ο Παπαεμμανουηλίδης με σουτ εκτός περιοχής, όσο και ο Σιαμέτης με κεφαλιά από σέντρα του Τσουκάλη, είδαν την μπάλα να σταματά στο δοκάρι στο 21ο και 32ο λεπτό. Το σκορ άνοιξε ο Παγώνης με πλασέ στην κίνηση για το 0-1 στο 42’, έπειτα από πάσα του Κόκκα με το δεύτερο ημίχρονο να επιφυλάσσει συγκινήσεις. Συγκεκριμένα δύο λεπτά μετά τη σέντρα του β’ μέρους, ο Μαρμαρινός ισοφάρισε σε 1-1 με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ για να ακολουθήσει η ολική ανατροπή με τον Μαρικλέν να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας και να σημειώνει το 2-1 με πλασέ στο 89’. Ωστόσο, η ομάδα της Ακρόπολης δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μιας και ισοφάρισε στο 92’ με τον Τσουκάλη, να τρυπώνει στην αντίπαλη άμυνα, πλασάροντας τον Μάνο για το τελικό 2-2. Για τους γηπεδούχους, που είχαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν στο β’ μέρος, άτυχοι στάθηκαν οι Νικογιάννης και Μιχόπουλος, αστοχώντας προ κενής εστίας, ενώ σουτ του Παπαδόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ανατολής.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης) Μάνος, Α. Λάμπος, Χασιώτης (70’ Μαρικλέν), Μιχόπουλος, Νικογιάννης, Σούδης, Κ. Κόρκος, Κοπάνας (46’ Σιαμανίκος), Μαρμαρινός, Βαλωτής, Παπαδόπουλος

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Αν. Κολυμήτρας, Τσιαντής, Κ. Κολυμήτρας, Κόκκας, Μαυρίδης (65’ Σταμέλος), Τσουκάλης, Παγώνης, Μόσιος, Σιαμέτης

Βαθμολογία

Α’ Κατηγορία

1. Θησέας 40

2. Διαγόρας 34

3. Πρωτεσίλαος 29

4. Πύρασος 27

5. Σαρακηνός 26

6. Ακρόπολη 25

7. Σκιάθος 24

8. Αίας Σούρπης 24

9. Μαγνησιακός 22

10. Πηλέας 12

11. Ηρακλής 11

12. Παγασητικός 11

13. Αγία Παρασκευή 10

14. Άνθιμος Γαζής 4

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου