ΤΟΠΙΚΟ

Δια πυρός και σιδήρου ο Ρήγας Φεραίος

δια-πυρός-και-σιδήρου-ο-ρήγας-φεραίος-214774

Τη νίκη-πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου ΕΠΣΘ πανηγύρισε ο Ρήγας Φεραίος που επικράτησε με 2-1 επί του Μαγνησιακού στο «Κιούπι». Με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ, με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ομάδα των Σπαθή-Αλεξίου έκανε την ανατροπή, καταφέρνοντας να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, όπου και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Σαρακηνό.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 49’ με αυτογκόλ του Τζέκα, με τους Βελεστινιώτες να απαντούν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσελεπή, που διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του, όσο και τα τέρματα της ομάδας του στο 88’, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Ρήγα.

Το παιχνίδι

Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού ανήκε στον Ρήγα, που στο 14’ μετά την όμορφη συνεργασία Τσελεπή-Νασιακόπουλου, ο τελευταίος έκανε την προβολή υπό την πίεση των αμυντικών, η οποία όμως πέρασε έξω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μαγνησιακός προσπαθούσε να αναπτυχθεί μην έχοντας κάποια φάση, την ώρα πάντως που και οι Βελεστινιώτες δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους για να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή στο 39’ με τον Νασιακόπουλο να κάνει ένα αδύναμο σου σε τετ-α-τετ και τον Βίτσιο να μπλοκάρει εύκολα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον Ρήγα σαφώς ανώτερο, αλλά χωρίς να έχει απειλήσει ιδιαίτερα τον αξιόμαχο Μαγνησιακό.

Με γκολ ξεκίνησε το β’ μέρος, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Προβιά, σε μία διεκδίκηση Θεοδωρόπουλου-Τζέκα, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 υπέρ του Μαγνησιακού.

Η ψυχρολουσία του γκολ για τους φιλοξενούμενους φαίνεται ότι λειτούργησε, με τον Ρήγα να εντείνει την πίεση, ψάχνοντας την ισοφάριση και τον Μαγνησιακό να προσπαθεί να αμυνθεί σωστά, ώστε να κρατήσει τη νίκη, που είχε πάντως και μια καλή στιγμή, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Προβιά στο 68’, που έδιωξε με υπερένταση ο Παπαγιάννης.

Οι Βελεστινιώτες πέτυχαν την ισοφάριση με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Προβιάς στο 73’, χρησιμοποιώντας το χέρι του μέσα στη μεγάλη περιοχή, σύμφωνα με τον διαιτητή και με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τσελεπής, που πλάσαρε εύστοχα τον Βίτσο στην αριστερή του γωνία, κάνοντας το 1-1.

Το «κερασάκι» στην τούρτα για τον Ρήγα έβαλε ο ίδιος παίκτης, που μετά από βολέ του Παπαγιάννη στο 88’, έγινε κάτοχος της μπάλας από πάσα του Τζοβάρα και με δεξί πλασέ από το ύψος της περιοχής προς τα αριστερά, που βρήκε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι για να καταλήξει έπειτα στα δίχτυα, για το 1-2, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ – ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 1-2

Σκόρερ: 49’ Τζέκα (αυτ.) – 73’, 88’ Τσελεπής

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Βίτσος, Κρανιάς, Βασιλείου, Κοντοβάς, Προβιάς, Πανόπουλος, Χατζητρακόσιας, Δεμίρης, Δανηλόπουλος (75’ Τσένα), Λιάρος (75’ Ζάγκας), Θεοδωρόπουλος

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Σπαθής- Αλεξίου) Παπαγιάννης, Ράπτης, Γκάγκας, Λάμπρου, Πατσής, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (91’ Καρλιάμπας), Σουγκάρης (53’ Τζοβάρας), Τζέκα (71’ Παπακώστας), Παπαγεωργίου (67’ Χατζησταμάτης), Τσελεπής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου