ΤΟΠΙΚΟ

Αλμα παραμονής για Αγία Παρασκευή

αλμα-παραμονής-για-αγία-παρασκευή-464663

Με την κατάσταση στην κορυφή να έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού, το ενδιαφέρον στην Α’ Κατηγορία έχει στραφεί στη μάχη της παραμονής, όπου η Αγία Παρασκευή έκανε τη μεγάλη έκπληξη χθες, κερδίζοντας με 3-1 το Διαγόρα Στεφανοβικείου, την ώρα που ο Απόλλωνας Καναλίων ισοφαρίστηκε στο 94’ από τον Αρη Μελισσατίκων και πλέον βρίσκεται στο -4 από την Αγία Παρασκευή. Αναλυτικά:

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Α’ Κατηγορία – 27η αγωνιστική

Πρωτεσίλαος-Γ.Σ. Αλμυρού 3-5

Σκόρερ: (29’, 46’, 49’ πεν. Αλ. Αραπίτσας-5’ Κοντοβάς, 11’ Κρανάς, 39’ Ν. Βούλγαρης, 61’ Νασιακόπουλος, 91’ αυτ. Σιαμουρδάνης)

Ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που θα σημάνει και την άνοδο στη Γ’ Εθνική βρίσκεται ο ΓΣ Αλμυρού, ο οποίος πέρασε νικηφόρα και από τον Πτελεό, κερδίζοντας με 5-3 τον Πρωτεσίλαο. Η ομάδα του Θάνου Θεοδώρου ξεπέρασε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνών με νίκη για την πρώτη τοπική κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από την αρχή του αγώνα, θέλοντας να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη και μόλις στο 5’ ο Κοντοβάς, εκμεταλλεύτηκε τη μεταβίβαση της μπάλας από τον Κρανά για να σουτάρει απέναντι από τον Μάνο, σημειώνοντας το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κρανάς, ήταν ο σκόρερ και ο Κοντοβάς ο δημιουργός, με τους δύο παίκτες να συνεργάζονται άψογα για το 0-2 στο 11’. Παρά το σοκ ο Πρωτεσίλαος κατάφερε να μειώσει στο 29’ με τον συνήθη ύποπτο Αλ. Αραπίτσα σε 1-2, αλλά ο Νίκος Βούλγαρης έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 39’, αφού μετά από ατομική ενέργεια πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-3. Στην έναρξη της επανάληψης, ο Πρωτεσίλαος δεν έδειξε να μένει με σταυρωμένα χέρια και έτσι αφού μείωσε εκ νέου σε απόσταση ενός τέρματος με τον Αραπίτσα και πάλι στο 46’ με πλασέ, ο ίδιος παίκτης ήταν εύστοχος και από την άσπρη βούλα τρία λεπτά αργότερα, σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για το 3-3 στο 49’! Ο Νασιακόπουλος στο 61’ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του ΓΣΑ, όταν και σκόραρε με διαγώνιο σουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση στο 90’ με τον Γιάννη Αραπίτσα να σημαδεύει τελικά το δοκάρι του Σταμέλου. Το τελικό 3-5 διαμορφώθηκε μετά από προσπάθεια του Κοντοβά ένα λεπτό αργότερα και αφού η μπάλα βρήκε και στον Σιαμουρδάνη, για να καταλήξει στα δίχτυα του Μάνου, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Μάνος, Τσόγκας, Λεϊμονής (58’ Σιαμανίκος), Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Γ. Αραπίτσας, Λάμπος, Παπαδόπουλος (65’ Τσουβαλιάς), Μαρικλέν, Αλ. Αραπίτσας.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θεοδώρου) Σταμέλος, Δημουλάς, Τσιάτσιος, Κόκας, Κυριάκος, Ακασού (56’ Θωμαΐδης), Κρανάς, Νασιακόπουλος (60’ Φαράντος), Βούλγαρης (70’ Καψιώτης), Κωτσιαρίδης, Κοντοβάς.

Σαρακηνός-Ακρόπολη 3-1

Σκόρερ: (15’ πεν. Σαμαράς, 47’ Βαλωτής, 85’ Κοντοβάς -3’ Μ. Τσουκάλης)

Αν και προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, η Ακρόπολη δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα απέναντι στον Σαρακηνό στο γήπεδο της Πορταριάς. Για την ομάδα του Βαγγέλη Τσουκάλη, το σκορ άνοιξε ο Μ. Τσουκάλης, όταν μετά από ελεύθερο του Ανατολή βρέθηκε απέναντι από τον Γράντα για να σουτάρει στην κλειστή του γωνία για το 0-1. Λίγο αργότερα κεφαλιά του Τσιάμη εξ επαφής πέρασε άουτ, με την Ακρόπολη να μην μπορεί να σημειώσει και δεύτερο τέρμα και να ισοφαρίζεται στο 15’. Συγκεκριμένα ο Κοντοβάς κέρδισε πέναλτι, με τον Σαμαρά να αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-1, παρά την προσπάθεια του Ανατολή, ο οποίος την άγγιξε με τα ακροδάχτυλα. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια και στην έναρξη του β’ μέρους, ο Βαλωτής πέρασε ως αλλαγή, σημειώνοντας μάλιστα και το 2-1, λίγο μετά την είσοδο του, κερδίζοντας με μακρινό σουτ εκτός περιοχής τον Ανατολή για το 2-1. Το τελικό 3-1 ήρθε να διαμορφώσει στο 85’ ο Κοντοβάς, όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό των Καλαμάτα, Μπέικου και Βαλωτή έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ από την αριστερή πλευρά την έστειλε αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα των τυπικά… φιλοξενούμενων.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Γράντας, Ρέλλος, Ντούρο, Γιαουπλάρι, Ιωάννου, Ζαρίφης, Σαμαράς (70’ Σούδης), Κοντοβάς, Μπέικος, Δουλάς (46’ Βαλωτής), Καλαμάτας.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Βλιώρας (65’ Στ. Αξιώτης), Δ. Φώτου, Ν. Αξιώτης, Κ. Κολυμήτρας, Τσιάμης, Αν. Κολυμήτρας, Παγώνης (80’ Ν. Τσουκάλης), Μ. Τσουκάλης, Πασσιάς.

Αίας-Σκόπελος 2-2

Σκόρερ: (21’ Κατσιαβριάς, 50’ Χριστέλλος – 41’ Χισάι, 68’ Σένκο)

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με εκατέρωθεν ευκαιρίες, Αίαντας και Σκόπελος ανεδείχθησαν ισόπαλοι χθες το μεσημέρι στο γήπεδο της Σούρπης, με το τελικό 2-2 να κρίνεται δίκαιο. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 21’, όταν ο Κατσιαβριάς με σουτ εντός περιοχής πέτυχε το 1-0 μετά από σέντρα του Χειλά. Οι νησιώτες σημείωσαν την ισοφάριση μετά από λάθος του τερματοφύλακα Γελέ, με τον Χισάι να κλέβει την μπάλα στο 41’ και να σκοράρει εύκολα για το 1-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους ο Μπιρτσάι εκτέλεσε κόρνερ, με τον Χριστέλλο να προωθείται και να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ζαρίφη, δίνοντας πρόσκαιρα το προβάδισμα στον Αίαντα, μιας και στο 68’ μετά από έμπνευση του Χισάι, ο Σένκο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ από πλάγια θέση σημείωσε το 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΙΑΣ: (Στέκας) Γελές, Καλοδήμος, Χριστέλλος, Κραβαρίτης, Γαρυφάλλου, Χουλιαράς, Μπιρτσάι, Γ. Δημητρίου, Χειλάς, Καράγγελος (80’ Μπούρας), Κατσιαβριάς.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ζαρίφης, Ασημάκης (20’ Ν. Παναγιώτου), Ρ. Παναγιώτου, Χονδρός, Καραθανάσης, Χρυσάνθης, Δαλακιάρης, Χισάι, Συνοδινός, Σένκο, Χρυσοφός (89’ Γεωργίου).

Πύρασος-Παγασητικός 1-0

Σκόρερ: (36’ Ρουκάς)

Ενα γκολ έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα σε Πύρασο και Παγασητικό, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν, χάρις σε έμπνευση του Ρουκά στο 36ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ από το 5’, όταν ο Μπερτζέμης απέφυγε τον Τσιλίγκο, πλάσαρε, αλλά ο Γιοβάνης έδιωξε πάνω στη γραμμή του τέρματος. Στο 24’ σουτ εκτός μεγάλης περιοχής του Ζαχαράκη απέκρουσε σε κόρνερ ο Βιζάνι και από την εκτέλεση του Τανάγια, ο Κόκκας έπιασε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα σουτ του Θάνου, μπλόκαρε ο Τσιλίγκος, για να προηγηθούν οι γηπεδούχοι στο 36’, όταν από σέντρα σουτ του Ρουκά, ο Βιζάνι ξεγελάστηκε και σημειώθηκε το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπόρεσαν να φθάσουν στην επίτευξη κάποιου ακόμη γκολ, με τους Σφάκα και Κατή να αστοχούν με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα στο 47’ και στο 49’, όπως και ο Σφάκας στο 52’ μετά από σέντρα του Ζαχαράκη και πάσα του Κατή. Ο Παγαηστικός έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 69’, όταν από απομάκρυνση του Τσιλίγκου, ο Ρουσσάς πλάσαρε σε άδεια εστία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 89’ μετά από ωραία ενέργεια του Ζαχαράκη και ασίστ στον Δαμάσκο στη μικρή περιοχή, ο τελευταίος είδε τον Βιζάνι να αποκρούει με τα πόδια. Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Παγασητικός ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, μετά από αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Τσορμπατζή.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς, Γιοβάνης, Μαλισσόβας (68′ Σιώμος), Ερρ. Βαν ντε Γουίχε, Κοτζαθανάσης, Ζαχαράκης, Τανάγιας, Κόκκας (88’ Σκαρλάτος), Κατής, Σφάκας (58’ Δαμάσκος).

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Βιζάνι, Μαγιόγλου, Σίμος (84’ Βουρδάκης), Ξηρομερίτης, Γκατζούνας, Τσούτσας, Μπερτζέμης, Τσορμπατζής, Μπούρντα, Θάνος, Μπραχόλι (67’ Ρουσσάς).

Σκιάθος- Θησέας Αγριάς 0-1

Σκόρερ: (45’+ 1 Βλάχος)

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Θησέας Αγριάς με 1-0 απέναντι στη Σκιάθο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστηκα και κατόρθωσαν να προηγηθούν στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου με τον Βλάχο. Στο 70’ η ομάδα του Θησέα βρέθηκε κοντά στο 0-2 όταν έπειτα από σουτ του Ισά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νικολαΐδης. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση και έτσι η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου απέδρασε με το διπλό από το νησί.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Νικολαΐδης, Μπρέγου, Γιαουράκης, Τουρναβίτης, Γραββάνης, Ντένι, Κεμάλι, Δημητρίου, Άλεξ Τζελάι, Τάσ. Γώγος, Φερετζέλης (46’ Σταμέλος)

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ (Παπαστεργίου): Στούκας, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Γαρυφάλλου, Σταυρής, Ισά, Λάμπρου, Βλάχος (87’ Βεργοζήσης)

Αγία Παρασκευή-Διαγόρας 3-1

Σκόρερ: (7’ Καλαμίδας, 55’ Λούμπαρδος, 90’+1 Μπόλης-68’ Λουφόπουλος)

Μια σπουδαία νίκη που τη φέρνει μια ανάσα από την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία πέτυχε η Αγία Παρασκευή απέναντι σε μια από τις καλύτερες φετινές ομάδες, τον Διαγόρα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 7’, αιφνιδιάζοντας τους παίκτες του Μιχάλη Βαγγόπουλου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλαμίδα, που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Ξανθάς. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι στο α’ ημίχρονο είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όταν στο 20’ και μετά από σέντρα του Μαυρίδη, ο Πάσχος έπιασε την κεφαλιά για να διώξει ο Τσιστσιρίκος σε κόρνερ, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του. Επίσης στο 35’ ο Κουβελάς σημάδεψε το δοκάρι του Τσιτσιρίκου μετά από εκτέλεση φάουλ. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Λούμπαρδος πέτυχε και το 2-0, όταν βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και μετά από εκτέλεση κόρνερ πλάσαρε σωστά. Η ομάδα του Στεφανοβικείου μείωσε σε 2-1 στο 68’ με φανταστικό σουτ στην κίνηση του Λουφόπουλου μετά από σέντρα του Κουβελά, αλλά ο Μπόλης στο 91’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 κλειδώνοντας τους τρεις υπέρπολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Τσιτσιρίκος, Τσιγλιφής (30’ λ.τρ. Παναγιώτου), Καλαμίδας, Λούμπαρδος, Σιγάλας, Χατζημητροφάνης, Μπόλης, Αγραφιώτης, Καραγιάννης, Μαρμαρινός (70’ Κόφφας), Γιάτσιος.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Ξαθάς, Καρατζιώλης, Σιαμέτης, Πρασσάς, Χολέβας, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Μαυρίδης (30’ Αποστολίδης), Πάσχος( 66’ Λουφόπουλος), Καλλιακούδας, Καπούλας (46’ Κ. Καραπλιάγκος).

Απόλλων- Αρης Μελισσιάτικων 2-2

Σκόρερ: (25’ Τσίρος, 60’ Γιαννακούρας-63’ Τσιουρής, 93’ Νούσιας)

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν ο Απόλλων Καναλιών και ο Άρης Μελισσιάτικων. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσίρου, αλλά στο 60’ ο Γιαννακούρας λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ισοφάρισε σε 1-1. Στο 63’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή με σκόρερ τον Τσιουρή, που τους έδινε το δικαίωμα να πιστεύουν στην παραμονή. Ωστόσο, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Άρης έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας με σκόρερ τον Νούσια. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίχτες εξαιτίας της αποβολής του Φώτου στο 93’ για διαμαρτυρία στον διαιτητή.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Κουζιώκας, Φέιζο (85’ Κατσικαδάμος), Πάντσιος, Φώτου, Αλβανός, Λαρίσης, Γ. Μαστακούλης (25’ λ.τρ. Αν. Μαστακούλης), Τσιουρής, Μπάρδας (55’ Γιαννακούρας), Ρακής.

ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΑΤΙΚΩΝ (Ακτσιαλής): Κουρίτας, Τσίρος(25’ λ.τρ. Μερμίγκης), Σιαμέτης, Γούτσος, Τσιαντής, Κάρολ, Νούσιας, Θεοδώρου (77’ Χάνος), Δημόπουλος, Πετρόπουλος (65’ Κουτλούμπασης), Ίμπρα.

ΑΕ Διμηνίου-Ηρακλής 0-3 α.α.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Γ.Σ. Αλμυρού (-3) 70 82-21

2. Πύρασος 63 50-14

3. Διαγόρας 62 63-14

4. Σαρακηνός(-2) 45 41-32

5. Άρης Μελισ. 42 39-30

6. Πρωτεσίλαος 39 49-44

7. Θησέας 39 43-39

8. Σκιάθος 33 31-36

9. Ηρακλής (-2) 31 31-41

10. Παγασητικός 30 29-45

11. Ακρόπολη 30 32-45

12. Αίας Σούρπης 30 44-63

13. Σκόπελος 27 33-53

14. Αγ. Παρασκευή 25 29-51

15. Απόλλων Καν. 21 23-49

16. ΑΕ Διμηνίου -6 14-58

Α’ Κατηγορία

Επόμενη 28η – Τετάρτη 17/5

Ηρακλής Βόλου-Πρωτεσίλαος

ΓΣ Αλμυρού-Αγία Παρασκευή

Διαγόρας-Σαρακηνός

Ακρόπολη-Σκόπελος

Παγασητικός-Αίας

Άρης-Πύρασος

Θησέας-Απόλλων

Σκιάθος-ΑΕ Διμηνίου 3-0 α.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου