Τελικός - γιορτή για τις Ενστολες Δυνάμεις

Τελευταία ενημέρωση: 2017-06-14, 14:11:15
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Τελικός - γιορτή για τις Ενστολες Δυνάμεις

Σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου πέφτει η αυλαία του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων, Ένστολων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, μιας και στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» θα διεξαχθούν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός σε ένα παιχνίδι γιορτή, όχι όπως αυτό του Πανθεσσαλικού Σταδίου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπως τόνισε και ο διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ταξίαρχος Γιάννης Τόλιας, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ενόψει των σημερινών αγώνων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το διαφορετικό αθλητικό γεγονός που ξεκίνησε πέρυσι τον χειμώνα, έχει κοινωνικό χαρακτήρα και κυρίως φιλανθρωπικό, μιας και θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για τρία ιδρύματα της πόλης μας και ελπίδα και ευχή είναι να συνεχιστεί και τη νέα περίοδο. Η έναρξη του 1ου τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, με τη συμμετοχή εννέα ομάδων (επτά Ένστολων και Σωμάτων Ασφαλείας και δύο Παλαιμάχων).

Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα και θα ξεκινήσουν με τον μικρό τελικό στις 5.15μ.μ.:

Μικρός τελικός

Αστυνομική Διεύθυνση και 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

(Στις 7.15μ.μ. θα απευθυνθούν χαιρετισμοί και θα γίνουν οι βραβεύσεις για τις θέσεις 5-9)

Μεγάλος τελικός

111 Πτέρυγα Μάχης - 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού

(Μετά τη λήξη θα γίνουν οι απονομές και βραβεύσεις)

Στο Τουρνουά συμμετείχαν οι:

Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεις

1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού

32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

9η Μοίρα Σταθμού Έλεγχου Προειδοποίησης

111 Πτέρυγα Μάχης

Επίλεκτη Ομάδα Παλαιμάχων Βόλου

Ομάδα Παλαιμάχων Ρήγα Φεραίου

Ενόψει των σημερινών αγώνων, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες οι συνδιοργανωτές στην αίθουσα Μεταξουργείου αναφέροντας:

Μιχάλης Καπουρνιώτης (Αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ): «Ολοκληρώνεται το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, του οποίου εμπνευστής είναι η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ο δήμαρχος Βόλου με την υποστήριξη της ΕΠΣΘ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού Μαγνησίας. Η ιδέα γεννήθηκε για τη δημιουργία ενός διαφορετικού αθλητικού γεγονότος σε ερασιτεχνική βάση κοινωνικού και κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ένα από τα ζητούμενα της Διεύθυνσης Αθλητισμού είναι η γνωριμία μεταξύ ομάδων διαφόρων φορέων, μονάδων και γενικά ερασιτεχνών της πόλης μας με κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη και την αφοσίωση στο συγκεκριμένο άθλημα. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνει θεσμός για την πόλη μας και η επιτυχημένη της πορεία την πρώτη χρονιά εγγυάται τα καλύτερα. Ο χαρακτήρας του τουρνουά είναι εξίσου σημαντικός, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές -και όχι μόνο- κλήθηκαν σε εθελοντική αιμοδοσία, όπου η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Η έναρξη του τουρνουά έγινε αρχές Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή επτά ομάδων. Επτά ομάδες ήταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το 304 ΠΕΒ, η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η 9η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου Ειδοποίησης, η 111 Πτέρυγα Μάχης, η Επίλεκτη Ομάδα Παλαιμάχων Βόλου και η Ομάδα Παλαιμάχων Ρήγα Φεραίου.

Οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ταξίαρχους, στους διοικητές, στους ανθρώπους της Διεύθυνσης Αθλητισμού και της ΕΠΣΘ που έκαναν μεγάλο αγώνα ώστε όλα να είναι όπως πρέπει για όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κ.κ. Αναδιώτη, Κουντούρη, Δαλούκα, Παπαρρίζο, που υπερέβαλαν εαυτούς.

Καλούνται όλοι οι Βολιώτες να παραβρεθούν στους τελικούς της Τετάρτης και να προσφέρουν τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν σε ιδρύματα και φορείς της πόλης, όπως οι Άσπρες Πεταλούδες, η Ιερά Μητρόπολη και το Ορφανοτροφείο Βόλου. Από αυτό το τουρνουά βγήκαμε όλοι κερδισμένοι, άλλη μια απόδειξη ότι ο αθλητισμός ενώνει, ότι αν όλοι μαζί ενεργούμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο».

Γιώργος Ματζουράνης (Ταξίαρχος, διοικητής 1ης ΤΑΞ/ΑΣ εκπρόσωπος του Διοικητή Φρουράς Βόλου): «Η Μαγνησία έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει μεγάλους σχηματισμούς, εργοστάσια και μονάδες ραντάρ, που ανήκουν στην ελίτ των ενόπλων δυνάμεων κυρίως με το προσωπικό που είναι επανδρωμένες και έχουν πολυσχιδές έργο. Με χαρά λαμβάνουμε μέρος σ’ αυτή τη δραστηριότητα κι έτσι αποδεικνύουμε πως πέρα από αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, μπορούμε να συνδιοργανώνουμε και να μετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν μια δυναμική αλληλεπίδραση των ενόπλων δυνάμεων με τους πολίτες. Οι ένοπλες δυνάμεις αγκαλιάσαμε το τουρνουά και, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις, συμμετείχαμε με μεγάλη επιθυμία.

Η κορύφωση αυτής της δραστηριότητας είναι αύριο (σ.σ. σήμερα). Καλούμε τον κόσμο να έρθει όχι μόνο για να δει τους αγώνες. Υπάρχει και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της διοργάνωσης, που είναι σημαντικός. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα παρούσες για να πρωτοπορήσουν».

Γιάννης Τόλιας (Ταξίαρχος, διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας): «Αρχικά να πω πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Αναδιώτη, εκ των ψυχών της διοργάνωσης. Το εγχείρημα αυτό που χαιρετίσαμε όλοι μαζί τον Δεκέμβριο του 2016 υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της ΕΠΣΘ πλησιάζει στο τέλος του. Ήταν μια διαδρομή που ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και συγκεκριμένα με τη συγκέντρωση τροφίμων απ’ όλους μας, τα οποία θα δοθούν σε ιδρύματα της πόλης μας και θα πιάσουν τόπο. Το πρώτο ανεπίσημο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Παλαιμάχων στέφθηκε με επιτυχία, γιατί ήταν μακριά από σκοπιμότητες και ανταγωνισμό.

Το διέκρινε η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά. Οι ένστολοι ήρθαν ακόμη πιο κοντά μεταξύ τους και το ίδιο κοντά ήρθαν και με την κοινωνία μας, όχι δια μέσου της εργασίας τους αλλά μέσω του αθλητισμού. Πέρασαν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μας ενώνει όλους και αφήνει πίσω τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, από την πλευρά της επέδειξε αξιοσημείωτες κοινωνικές δράσεις, όπως η εθελοντική προσφορά για έλεγχο ιστοσυμβατότητας για δότες μυελού των οστών, συγκέντρωση τροφίμων για διάφορα ιδρύματα καθώς και διανομή ποδοσφαιρικού υλικού στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου "Κένταυροι" και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στον τόπο μας και συγκεκριμένα τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, την ΕΠΣΘ αλλά και όλους τους διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, τους παλαιμάχους, προάγοντας την αλληλεγγύη και την αγάπη. Καλή επιτυχία στις ομάδες που αγωνίζονται αύριο (σ.σ. σήμερα), καλό καλοκαίρι και ραντεβού στο 2ο Ανεπίσημο Πρωτάθλημα».

Χαράλαμπος Πόζογλου (Πύραρχος, διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου): «Αρχής γεννωμένης από τον Δεκέμβριο του 2016 ήμασταν όλοι εδώ, στην ίδια αίθουσα, και φθάνουμε στο τέλος με τους τελικούς. Υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου πιστεύω πως οι προσπάθειες μας είναι θετικές. Από πλευράς μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε σαν ένστολοι για το τουρνουά που έχει κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά μας έδωσε και μία άλλη ευκαιρία. Να δείξουμε σαν ένστολοι και τον κοινωνικό χαρακτήρα της κάθε υπηρεσίας. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στη Μητρόπολη, στις Άσπρες Πεταλούδες και στο Ορφανοτροφείο. Εμείς θα είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια, γιατί οι καιροί που περνάμε είναι πολύ δύσκολοι και κάποιοι έχουν ανάγκη από κάθε βοήθεια. Εύχομαι ένα εκ νέου ραντεβού με τον ίδιο σκοπό από το Σεπτέμβριο και μετά, ευχόμενος να είμαστε πιο δυνατοί και προετοιμασμένοι».

Περικλής Λασκαράκης (Πρόεδρος ΕΠΣΘ): «Όταν είχαμε ξαναέρθει εδώ τον χειμώνα είπαμε κάποια πράγματα τα οποία, με μεγάλη μου χαρά, είδα ότι πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς, και αφετέρου ότι υπάρχει πρόθεση να επαναληφθούν και την επόμενη χρονιά, και για εμάς αυτό είναι το σημαντικότερο. Κρατάω τη λέξη του κ. ταξιάρχου "αλληλεπίδραση" και είναι πράγματι πολύ σημαντικό να υπάρχει αλληλεπίδραση των ενόπλων με τους πολίτες εξάλλου και τα στελέχη, πολίτες είναι και αυτοί. Κρατάω επίσης την πολύ ωραία διεξαγωγή με τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν και ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε καλύτεροι. Μικρά σφάλματα που έγιναν θα ξεπεραστούν, αλλά ο φιλάνθρωπος χαρακτήρας παραμένει. Να παρακαλέσω ότι μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει και να ανανεώσω το ραντεβού μαζί σας από τον Σεπτέμβριο σε μία καλύτερη διοργάνωση και γιατί όχι και με περισσότερους συμμετέχοντες και με όσο το δυνατόν καλύτερη ευόδωση και τερματισμό. Ελάτε να διασκεδάσουμε, να δούμε μπάλα και να κάνουμε καλώς εννοούμενη πλάκα».

Παρών ήταν και ο Αντισμήναρχος, Αθανάσιος Ευαγγελίδης εκ μέρους της 111 Π.Μ., με τον κ. Τόλια να υπογραμμίζει πως «Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι μια γιορτή πραγματική και όχι σαν τον τελικό του Πανθεσσαλικού!».

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=