ΤΟΠΙΚΟ

Ηταν και ο Χρήστος εκεί…

ηταν-και-ο-χρήστος-εκεί-19015

Από το κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού ξεκίνησαν χθες Σάββατο 23 Απριλίου οι αγώνες του 27ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναρρίχησης με τη συμμετοχή 17 σωματείων από όλη την Ελλάδα με 107 συμμετέχοντες – αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι κέρδισαν το χειροκρότημα είτε η προσπάθειά τους κατέληγε με επιτυχία είτε όχι.

Με τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών να ολοκληρώνονται χθες το βράδυ, η στιγμή που συγκίνησε τους παρευρισκομένους ήταν η «ονομασία» της πίστας αναρρίχησης σε «Χρήστος Μπουκώρος», στη μνήμη του μέλους και προπονητή αναρρίχησης του συλλόγου ΕΟΣ Αλμυρού, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο σε τροχαίο δυστύχημα, αφήνοντας φτωχότερο το σύλλογο, στον οποίο ήταν πρωτοπόρος με τις γνώσεις και το μεράκι του.

Στη σεμνή τελετή παρέστησαν ο βουλευτής Μαγνησίας και ξάδερφος του εκλιπόντος, Χρήστος Μπουκώρος, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, οι οποίοι και έκαναν τα αποκαλυπτήρια της ταμπέλας με την οποία ο στίβος της αναρρίχησης φέρει πλέον το όνομα του εκλιπόντα. Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ένας οφειλόμενος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που αγαπούσε την αναρρίχηση και τη φωτογραφία, σε έναν άνθρωπο δικό μας η άδικη απώλεια του οποίου μας στοίχησε όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Θα είναι πάντα ψηλά στη σκέψη μας και στη μνήμη μας».

Δύο από τις μεγάλες αγάπες του εκλιπόντα ήταν η φωτογραφία αλλά και η αναρρίχηση και πλέον από χθες Σάββατο η φωτογραφία του κοσμεί το Κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ακούραστο εργάτη του ΕΟΣ Αλμυρού, ο οποίος έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία του τμήματος αναρρίχησης, ενώ υπήρχε και μια μικρή έκθεση φωτογραφιών από γεγονότα και εκδηλώσεις που είχε φωτογραφήσει και είχε διακριθεί παγκοσμίως.

Οι αγώνες

Οι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή στο δάσος «Κουρί» με το bouldering, ενώ χθες διεξήχθησαν οι αγώνες δυσκολίας και ταχύτητας. Στην Προαγωνιστική Κατηγορία των αγοριών (2006 – 2005 – 2004) και στο αγώνισμα δυσκολίας, ο Βασίλης Γλιάτης του ΕΟΣ Βόλου κατετάγη τρίτος. Στην κατηγορία των Παμπαίδων (2003 – 2002 – 2001), επίσης ο Γλιάτης κατέκτησε την 4η θέση. Στην κατηγορία των Εφήβων (1997 – 1996 – 1995) ο Γεώργιος Καρκατσέλης ήρθε τρίτος, ενώ στην κατηγορία των Γυναικών η Βησαρία Θεοδωροπούλου του ΕΟΣ Βόλου πήρε τη δεύτερη θέση.

Τα αποκαλυπτήρια της ονομασίας έγιναν από τον πρόεδρο του ΕΟΣ Αλμυρού, Χρήστο Ζαβό, το δήμαρχο Αλμυρού Δ. Εσερίδη και τον βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο

: Η φωτογραφία του εκλιπόντα Χρήστου Κων. Μπουκώρου κοσμεί πλέον το στίβο αναρρίχησης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου