ΤΟΠΙΚΑ

Τα… «Πάθη» Μαβίδη και Μπακλατσή!

τα-πάθη-μαβίδη-και-μπακλατσή-851206

Mέσα σε φορτισμένο κλίμα, όπως αναμένονταν, διεξήχθη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας η συζήτηση του θέματος για την αντικατάσταση της προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (ΔΟΚΠΥ) κ. Δέσποινας Μπακλατσή, καθώς και η απομάκρυνσή της από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.
Εισηγούμενος το θέμα, ο Δήμαρχος Παύλος Μαβίδης έκανε λόγο ότι κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων της η πρόεδρος του οργανισμού αναλώθηκε σε έριδες, προστριβές και διαφωνίες με στελέχη του Οργανισμού και ότι κινήθηκε πέρα από το πνεύμα και τη φιλοσοφία του Δήμου. Ο Δήμαρχος είπε ακόμη ότι η εισαγωγή του θέματος για την αποπομπή της κ. Μπακλατσή από το ΔΟΚΠΥ είναι νόμιμη, αφού προβλέπεται, όπως σημείωσε, από το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προτείνοντας μάλιστα ως νέο μέλος της διοίκησης την κ. Βαΐου – Γουσοπούλου και τον ορισμό στην προεδρία του Οργανισμού του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων Νίκου Μαυρόπουλου.
Ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση της αποπεμφθείσης, η οποία είπε ότι τίποτα από τα όσα είπε ο κ. Μαβίδης είναι αληθή. Η κ. Μπακλατσή αρχικά έκανε ένα σύντομο ιστορικό για τις εκκλήσεις προεκλογικά προς το πρόσωπό της του κ. Μαβίδη, προκειμένου να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του σημερινού Δημάρχου. Είπε ακόμη ότι δεν διαπληκτίστηκε με κανέναν εργαζόμενο και μίλησε για μεθοδευμένη εξόντωσή της, «φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Μαυρόπουλο. Όλα ήταν μεθοδευμένα, είπε χαρακτηριστικά. Την πρόεδρο δεν ήθελαν να τη βλέπουν ούτε ζωγραφιστή. Σε ένα θέμα μόνον δεν συνεργάστηκα, είπε η κ. Μπακλατσή. Να απομακρυνθεί η σημερινή Διευθύντρια του Οργανισμού Σοφία Αποστολίδου και να βάλω στη θέση της τον κ. Νίκο Αντωνάκη. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν επέτρεπα στο συγκεκριμένο στέλεχος να απασχολείται στη Διεύθυνση Προγραμματισμού. Είναι όμως αδιανόητο να μην γνωρίζει η Διευθύντρια πού είναι τα στελέχη της. Η αξιοποίηση του κάθε στελέχους είναι θεμιτή. Εκείνο που αρνούμαι είναι να βγάλω τη Διευθύντρια και να την πετάξω στο δρόμο. Και επιπλέον δεν είμαι διατεθειμένη, όπως πρόσθεσε η κ. Μπακλατσή, να απειλούμαι από κάθε προστατευόμενο του Δημάρχου.
Συνεχίζοντας με τρεμάμενη φωνή και καταβάλλοντας προσπάθεια για να συγκρατήσει τα δάκρυά της η κ. Μπακλατσή συνέχισε τον ποταμό – απολογία της. Είναι άδικο, τόνισε, να δέχομαι επίθεση και να εξωθούμαι σε παραίτηση από τη στιγμή που ουδείς έχει να μου προσάψει κάτι για οικονομικές ατασθαλίες. Δεν είχα πολιτικές φιλοδοξίες. Τώρα όμως έχω, ανέφερε προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί από δημοτική σύμβουλος. Με βγάζετε άδικα από τον Οργανισμό, συνέχισε. Το λάθος μου, υπογράμμισε, είναι ότι δε συμφώνησα για έναν ευνοούμενο του Δημάρχου. Ούτε τώρα συμφωνώ. Θα κάνω προσφυγή, είπε η κ. Μπακλατσή αποχωρώντας από την αίθουσα, αφού προηγουμένως η νομική σύμβουλος του Δήμου είχε υπογραμμίσει ότι η σχετική συζήτηση και η λήψη απόφασης θα πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, χωρίς την παρουσία της.
– Πηγαίνετε κυρία Μπακλατσή. Δεν σας χρειαζόμαστε άλλο. Άλλωστε αρχίζει και η… Εβδομάδα των Παθών, της είπε με εμφανές ειρωνικό ύφος ο κ. Μαβίδης.
– Αρχίζει όμως και η Εβδομάδα των Παθών για το ΔΟΚΠΥ, ανταπάντησε οργισμένη η κ. Μπακλατσή, κλείνοντας την πόρτα εξόδου της αίθουσας συνεδριάσεων.
Στη συνέχεα τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής της μειοψηφίας κ.κ. Χαλέβας, Μολοχίδης και Μπαλλής, οι οποίοι, αφού σημείωσαν ότι η αποπομπή της κ. Μπακλατσή είναι εσωτερικό θέμα της πλειοψηφίας, πρόσθεσαν ότι δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη πολιτικά η απομάκρυνσή της από τον Οργανισμό.
Η συζήτηση θα είχε κλείσει με την ονομαστική ψηφοφορία, όταν ο κ. Μαβίδης, ενοχλημένος προφανώς από την οξύτατη επίθεση που είχε εξαπολύσει προηγουμένως εις βάρος του η πρώην στενή του συνεργάτιδα, έχασε προφανώς την ψυχραιμία του και προχώρησε σε ανοίκειους και αστήρικτους χαρακτηρισμούς προκαλώντας την έντονη αντίδραση της μειοψηφίας.
– Η κ. Μπακλατσή με το… προσωπικό και κοινωνικό πρόβλημα που έχει… Χάρη της έκανα, είπε εκτός των άλλων ο κ Μαβίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κ. Μωϋσίδη.
Θεωρώ με βάση όσα ακούσαμε ότι η εμπλοκή είναι του Δημάρχου. Όχι της προέδρου. Ασκήθηκαν ή όχι πιέσεις για την απομάκρυνση υπαλλήλων; Ασκήθηκαν ή όχι πιέσεις για να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση κάποιου υπαλλήλου; Πού της κάνατε χάρη; Με γέμισαν θλίψη οι φράσεις προσωπικό πρόβλημα και της κάνατε χάρη. Απαξιώνετε έναν άνθρωπο, επειδή δεν συμμετέχει στη γραμμή του Δημάρχου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου