ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΚΛΑΤΣΗ: Δεν παραιτούμαι. Δεν υπέκυψα σε πιέσεις…

δεσποινα-μπακλατση-δεν-παραιτούμαι-δ-851206

Θα εξαντλήσω τη θητεία μου στο ΔΟΚΠΥ. Δεν παραιτούμαι. Αν κάποιοι παράγοντες θέλουν να με παραιτήσουν ας το κάνουν. Δεν κινούμαι με βάση τις… παρέες, αλλά με βάση την ηθική και την αξιοπρέπεια.
Τα παραπάνω επισημαίνει με γραπτή της δήλωση η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και δημοτική σύμβουλος της Ομάδας Πλειοψηφίας, η γιατρός Δέσποινα Μπακλατσή, στην απόφαση της Ομάδας Πλειοψηφίας να την αποδοκιμάσει πολιτικά και να την οδηγήσει σε παραίτηση με το αιτιολογικό ότι αντιστρατεύεται τις επιλογές και τη φιλοσοφία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Σε άλλο σημείο της δήλωσής της η κ Μπακλατσή σημειώνει ότι « είναι περήφανη που δεν υπέκυψε σε άθλιες πολιτικές πιέσεις και σε παιχνίδια εξουσίας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει από ποιους και γιατί και με τι σκοπό. Ίσως η εγκαλούμενη από την Ομάδα Πλειοψηφίας να πει περισσότερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, εκεί όπου ο Δήμαρχος θα κληθεί να απαντήσει πειστικά στις αντιδράσεις των μειοψηφιών, για τη σύσταση των Διευθύνσεων Προγραμματισμού στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου. Θεωρώ, σημειώνει για το συγκεκριμένο θέμα στη δήλωσή της η κ. Μπακλατσή, ότι «η συγκέντρωση πολιτικών υπερεξουσιών σε ένα πρόσωπο δεν κάνει καλό στην ομαλή λειτουργία του δήμου». Σε άλλο σημείο της δήλωσής της η κ. Μπακλατσή κατηγορεί το Δήμαρχο Π. Μαβίδη για έλλειψη πολιτικού θάρρους για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει την Ομάδα Πρωτοβουλίας και να προχωρήσει στην πολιτική της αποδοκιμασία, χωρίς τη δική της συμμετοχή, μολονότι, όπως λέει, ήταν γνωστό ότι δεν μπορούσε να είναι παρούσα, λόγω οικογενειακού προβλήματος που αντιμετώπιζε. Η κ. Μπακλατσή σημειώνει ακόμη ότι εναντιώθηκε μόνο σε δύο επιλογές της Δημοτικής Αρχής. Η πρώτη ήταν στην προκλητική αύξηση, που της ζητήθηκε να δώσει, σε δύο προϊσταμένους του Οργανισμού και στην εξασφάλιση της συναίνεσής της στην άνευ λόγου αποπομπή της Διευθύντριας και αντικατάστασής της από άλλο πρόσωπο – προϊστάμενο του Οργανισμού.
Αναλυτικότερα όλη η δήλωση της κ. Μπακλατσή έχει ως εξής:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα σενάρια περί απομάκρυνσής μου και αποπομπής μου από
τον ΔΟΚΠΥ Νέας Ιωνίας, που έχω την τιμή να προεδρεύω από τον Ιανουάριο του 2007.Στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ομάδας Πλειοψηφίας συζητήθηκε το θέμα που αφορά στο πρόσωπό μου, χωρίς να δύναμαι να είμαι παρούσα και ενώ είχα ειδοποιήσει για την απουσία μου, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους. Τέτοιου είδους τακτικές αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικού θάρρους. Η σύντομη πολιτική μου πορεία με έχει διδάξει ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις όποιες καταστάσεις πρόσωπο με πρόσωπο.
Αναφέρεται επίσης ότι μου έγιναν προτάσεις για αντικατάστασή μου από τη
θέση της προέδρου του ΔΟΚΠΥ και ανάληψης νέας θέσης ευθύνης. Το διαψεύδω κατηγορηματικά και θεωρώ ότι αυτό διαδίδεται με σκοπό να
αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Δεν έχω ανάγκη να βρίσκομαι
γαντζωμένη από καμία καρέκλα. Δέχθηκα να συμπεριληφθώ στο
ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου, αφού ήθελα να ασχοληθώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τομέα που γνωρίζω και αφορά στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Για το λόγο αυτό δεν έλαβα ποτέ το μισθό του
προέδρου του ΔΟΚΠΥ, ο οποίος κατατίθεται στο Ταμείο Αλληλεγγύης, μέσω του οποίου βοηθούνται πολλές άπορες οικογένειες της περιοχής.
Στα δημοσιεύματα μου καταλογίζεται ότι εναντιώθηκα σε επιλογές της
πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στον Οργανισμό. Δεν υπάρχει κάτι πιο ψευδές από αυτό. Οι μόνες περιπτώσεις που δεν συμφώνησα, είχαν να κάνουν με την πολιτική μου ευθιξία και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Η μία αφορά στην αύξηση της μισθοδοσίας δύο προϊσταμένων υπαλλήλων του ΔΟΚΠΥ, λόγω επιπλέον εργασίας τους στο Γραφείο Προγραμματισμού, θεωρώντας ότι η αύξηση (400 ευρώ καθαρά το μήνα) ήταν άκρως υπερβολική και συνάμα προκλητική. Στη δεύτερη περίπτωση διαφώνησα, διότι μου ζητήθηκε η άνευ λόγου αποπομπή της διευθύντριας και της τοποθέτησης στη θέση της, ενός εκ των δύο προϊσταμένων με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία. Είμαι περήφανη που δεν υπέκυψα σε άθλιες πολιτικές πιέσεις και σε παιχνίδια εξουσίας.
Αναφέρθηκε επίσης ότι αιτία της σύγκρουσης ήταν η απόφαση της
Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε συγκρότηση Διευθύνσεων Προγραμματισμού.
Δεν εναντιώθηκα σε μία τέτοια πολιτική απόφαση, αλλά θεωρώ ότι η
συγκέντρωση υπερεξουσιών σε ένα πρόσωπο δεν κάνει καλό στην ομαλή
λειτουργία του δήμου. Με την ευθύνη των υπηρεσιών, του Διοικητικού
Συμβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου, θεωρούσα ότι όλα έβαιναν καλώς.
Για την κατάσταση στον ΔΟΚΠΥ απηύθυνα συγκεκριμένες ερωτήσεις στον
προϊστάμενο του Οργανισμού σε γραπτό κείμενο, περιμένοντας να λάβω σαφείς απαντήσεις. Ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο, χωρίς να γνωρίζω την αιτία.
Και είναι εξαιρετικά παράξενο ότι λίγες ημέρες αργότερα μου ζητήθηκε από
τον Δήμαρχο η παραίτησή μου για οικογενειακούς λόγους.
Κλείνοντας θέλω να δηλώσω ότι θα εξαντλήσω τη θητεία μου στον ΔΟΚΠΥ,
λειτουργώντας για το καλό του Οργανισμού, μακριά από έριδες, σκοπιμότητες και αντεγκλήσεις. Η ψήφος των πολιτών της Νέας Ιωνίας, που με ανέδειξαν στις πρώτες θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων, μου επιβάλλουν να εργαστώ σκληρά για τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν. Αν κάποιοι παράγοντες θέλουν να με απομακρύνουν ας το κάνουν.
Εγώ δεν κινούμαι με βάση τις… παρέες, τα πηγαδάκια και τα παραπολιτικά,
αλλά με βάση την ηθική και την αξιοπρέπεια. Είναι οι αξίες που έχω
κληρονομήσει από τους γονείς μου και θα τις υπερασπιστώ μέχρι τέλους.
Αν πρόκειται μπαίνοντας στην πολιτική να χάσουμε τις ικανότητές μας, τη
φωνή μας και την αξιοπρέπειά μας, λυπάμαι, αλλά δε σκοπεύω να συμμετέχω. Οι δημοκρατικές μου αρχές δεν μου επιτρέπουν εκπτώσεις.
Δηλώνω παρούσα στις εξελίξεις και πιστή στο έργο που ξεκίνησα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου