ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Εδειξε την πόρτα της εξόδου…

δημαρχοσ-νεασ-ιωνιασ-εδειξε-την-πόρτα-851206

Νέα κρίση σοβεί από χθες στους κόλπους της Ομάδας Πλειοψηφίας του Δήμου Νέας Ιωνίας με άγνωστες μέχρι στιγμής διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, με προχθεσινοβραδινή απόφαση της Ομάδας έγινε αποδεκτή η πρόταση του Δημάρχου να αποδοκιμάσει πολιτικά τη στάση της προέδρου του ΔΟΚΠΥ, της γιατρού Δέσποινας Μπακλατσή.
Κάποιοι χθες στο Δημαρχείο μιλούσαν για το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», κάτι που επιβεβαίωσε εμμέσως και ο ίδιος ο Δήμαρχος, που μίλησε για επανειλημμένες οχλήσεις επί 1/2 περίπου χρόνο προς τη πλευρά της κ. Μπακλατσή, προκειμένου να δεχθεί την αντικατάστασή της και την τοποθέτησή της σε άλλη θέση ευθύνης. Ο κ. Μαβίδης καταλόγισε στην κ. Μπακλατσή ότι με αποκλειστική της ευθύνη, όπως είπε, επανειλημμένα εναντιώθηκε σε επιλογές της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά και οξυμένα προβλήματα στο συγκεκριμένο Οργανισμό. Στη χθεσινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο κ. Μαβίδης τόνισε ότι η απόφαση της Ομάδας Πλειοψηφίας ήταν ομόφωνη με μοναδική απουσία αυτή της εγκαλούμενης, η οποία όμως, όπως υποστηρίζει η ίδια, είχε ειδοποιήσει εγκαίρως ότι ένα οικογενειακό πρόβλημα καθιστούσε αδύνατη την παρουσία της.
Ο κ. Μαβίδης εξέφρασε ακόμη η λύπη του για την απόφαση που εξαναγκάστηκε να πάρει σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου άρχισαν να γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα από την προσπάθεια ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου. Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας υποστήριξε ακόμη ότι η κ. Μπακλατσή αρνήθηκε να δώσει τη παραίτησή της στο Δήμαρχο και ως εκ τούτου, όπως είπε ο κ. Μαβίδης, παραμένει στη θέση τής προέδρου μέχρι τη λήξη της θητείας της στα τέλη του χρόνου. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν τη διέγραψε από την Ομάδα Πλειοψηφίας, είπε ότι εναντιώνεται σε τέτοιες κινήσεις που στοχεύουν μόνο να επιβεβαιώσουν την παντοδυναμία του επικεφαλής.
Ως αιτία για τη σύγκρουση του Δημάρχου με την πρόεδρο του ΔΟΚΠΥ ήταν η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στη συγκρότηση Διευθύνσεων Προγραμματισμού στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στον Αθλητικό Οργανισμό, στον Πολιτιστικό και στο ΔΟΚΠΥ. Ο κ. Μαβίδης ισχυρίστηκε ότι αυτό γίνεται για να υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός σ΄ ό,τι αφορά στα κοινοτικά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται από κάθε Οργανισμό ξεχωριστά και τα οποία εφεξής, με τη νέα δομή τους, θα είναι σε άμεση συνεννόηση με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού που ήδη λειτουργεί στο Δήμο.
Σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι γιγαντώνεται και συγκεντρώνονται υπερβολικές αρμοδιότητες στη συγκεκριμένη Διεύθυνση ο κ. Μαβίδης αντέτεινε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία λογοδοτεί καθημερινά στον ίδιο και στοχεύει για να πάψει η ανεξέλεγκτη και αυτόνομη λειτουργία του κάθε Οργανισμού ξεχωριστά.
Οι πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κάνουν λόγο ότι στα πλαίσια αυτά της νέας δομής που θα έχουν τα Νομικά Πρόσωπα επιχειρήθηκε αρχικά και η αντικατάσταση της διευθύντριας του ΔΟΚΠΥ κ. Σοφίας Αποστολίδου, κάτι που δεν έγινε τελικά, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με βλαπτική μεταβολή και θα σηματοδοτούσε την ακύρωσή της από τα αρμόδια δικαστήρια. Σε άλλη ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αν προαλείφεται για τη θέση του διευθυντή Προγραμματισμού του ΔΟΚΠΥ ο κοινωνιολόγος κ. Αντωνάκης, ο κ. Μαβίδης, όπως και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ν. Μαυρόπουλος, είπαν ότι θα ακολουθηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης με εσωτερική ωστόσο, όπως πρόσθεσαν, διαδικασία μεταξύ των στελεχών του Δήμου που θα πληρούν τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα που θα ζητούνται για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης…
Για όλα τα παραπάνω ζητήθηκε και η άποψη της κ. Μπακλατσή, η οποία ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα και αφού, όπως είπε, έχει διαβάσει προηγουμένως όσα της καταλογίζουν. Η κ. Μπακλατσή είπε ακόμη ότι το Δ.Σ του ΔΟΚΠΥ και με τη δική της ψήφο ενέκρινε τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα έλθει προς τελική επικύρωση το συγκεκριμένο θέμα της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, θα υποστηρίξει τα συμφέροντα του Οργανισμού και μόνον…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου