ΤΟΠΙΚΑ

Επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη στο Βόλο

επικαιροποιημένη-κυκλοφοριακή-μελέτ-851206

Μόνο μία επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη που θα λαμβάνει υπόψη της όλα τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μπορεί να υποδείξει αποτελεσματικά τους στόχους αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη του Βόλου, σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας συνεδρίασε προχθές και συζήτησε αναλυτικά το κυκλοφοριακό στο Βόλο, παρουσία μελών της Μόνιμης Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του τοπικού τμήματος και του πρόεδρου της Επιτροπής Κυκλοφοριακών του δήμου, συγκοινωνιολόγου κ. Χαράλαμπου Σκυργιάννη, που ενημέρωσε το Σώμα για τις παρεμβάσεις, που έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας.
Σε επιστολή που απέστειλε προς το δήμαρχο Βόλου ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου, περιλαμβάνει τις βασικές θέσεις της Διοικούσας για το κυκλοφοριακό, υπογραμμίζοντας κυρίως τους τρόπους που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, σε θέματα όπως η έλλειψη θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης αλλά και χώρων πάρκινγκ.
“Τόσο η μετατροπή δρόμων στο κέντρο της πόλης σε ήπιας κυκλοφορίας, όσο και οι πεζοδρομήσεις, που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, έχουν ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης, επισημαίνει ο κ. Αναγνώστου, που δυστυχώς δεν έχουν αναπληρωθεί από χώρους πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της πόλης (άσκοπες μετακινήσεις, στάθμευση σε μη επιτρεπόμενα σημεία).
Το Τ.Ε.Ε. προτείνει για κάθε θέση στάθμευσης που καταργείται να προβλέπεται μία νέα, ενώ επίσης ζητά να ληφθεί κάθε μέριμνα ώστε να κατασκευαστούν άμεσα από το δήμο Βόλου, με ενίσχυση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας, νέες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Μέριμνα, σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, θα πρέπει να υπάρχει και για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, οι οποίοι λόγω των παρεμβάσεων, «αποκλείονται» από τις οικίες τους.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Δ.Ε του Τ.Ε.Ε. ενημερώθηκε από τον κ. Σκυργιάννη ότι ο δήμος Βόλου έχει εκπονήσει πρόγραμμα παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης, προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ, το οποίο και το Τ.Ε.Ε. ζητά να έχει άμεσα, προκειμένου να εκφράσει τη συνολική του άποψη.
“Πιστεύουμε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Βόλου, χρήζει συνολικής αντιμετώπισης και σχεδιασμού, χάραξη στόχων και όχι αποσπασματικές αποφάσεις, που αντί να λύνουν, δημιουργούν περισσότερα κυκλοφοριακά προβλήματα, σημειώνει στην επιστολή του, καταλήγοντας η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου