ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΛΟΥ: Υπογραφές και αγώνας μέχρι τέλους

συριζα-βολου-υπογραφές-και-αγώνας-μέχ-851206

Εκκληση σε όλους τους Βολιώτες να συμβάλλουν, ώστε να συγκεντρωθούν υπογραφές με στόχο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό, απηύθυναν χθες τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο κ.κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Γιάννης Αντωνιάδης και Νίκος Γεωργιάδης.
Τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δώσουν μαζικά σήμερα το παρών στις 7 το απόγευμα στη συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου.
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η απήχηση των πολιτών στην πρόταση για δημοψήφισμα είναι σημαντική, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ανήμερα της 25ης Μαρτίου μόνο σε δύο ώρες συγκεντρώθηκαν περίπου 500 υπογραφές.
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισε τερατούργημα το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που, όπως σημείωσε, κατεδαφίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο.
Ο γνωστός συνδικαλιστής επισήμανε ότι όπως είχε προβλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κατήγγειλε την κυβέρνηση για αναλγησία, ενώ αναφερόμενος στη διαδικασία του δημοψηφίσματος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή που υπάρχει, είναι υποχρεωμένη πλέον να απευθυνθεί στο λαό, γιατί διαφορετικά οποιαδήποτε αλλαγή δεν έχει τη λαϊκή αντιστοίχηση.
Επέκρινε επίσης τη στάση της ΔΑΚΕ, που διαφοροποιήθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για “σύγχρονη μορφή κυβερνητικού συνδικαλισμού”, που ωστόσο δεν βρίσκει απήχηση στους πολλούς εργαζόμενους, οι οποίοι νιώθουν ότι θίγονται ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών τοποθετήσεων.
“Η κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις των εργαζομένων, τις κινητοποιήσεις που ξετυλίγονται αυτή την περίοδο, ψήφισε ένα Νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό, με το οποίο επιχειρείται η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Αντωνιάδης. Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί μια βίαιη επίθεση στα δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα. Πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τις γυναίκες και τους νέους και χτυπά τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ και προέβλεψε ότι προοιωνίζει νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα και παράλληλα ανεβάζει ταχύτητες για γενική εκποίηση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως στον ΟΤΕ, Αεροδρόμια, Λιμάνια, μεταφορές και επιταχύνει την ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις με την αύξηση των ορίων των απολύσεων.
Ο νεαρός Νίκος Γεωργιάδης εξάλλου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας και ότι μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, επιχειρεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα.
“Ο αγώνας των εργαζομένων, της νεολαίας και των συνταξιούχων θα συνεχιστεί μέχρι τέλος, τόνισε ο ίδιος. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί την κατεδάφιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.”
Τα τρία μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησαν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις 19 Μαρτίου, υπογραμμίζοντας “ότι αποτελούν πλέον μια νέα αφετηρία για το εργατικό κίνημα ενάντια στην αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου