ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Νόμπελ
Ποιος απένειμε το βραβείο Νόμπελ στον Κώστα Βολιώτη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Μαγνησίας; Ο επικεφαλής της μελέτης που εκπονεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν ο εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας προσπαθούσε να τον πείσει ότι η μελέτη κινείται σε λάθος δεδομένα.
Τώρα αν ο Κ. Βολιώτης απένειμε τα «Χρυσά Βατόμουρα» προς τον πανεπιστημιακό, άγνωστο…
Δ.Χ.

Η Συμφωνική…
Σκηνές… εποποιίας την παραμονή της εθνικής επετείου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, που γνώρισε μεγάλες στιγμές στην κοινή εμφάνιση Νταλάρα και Κόγκαν. Ο κόσμος, κρεμασμένος σα σταφύλια από τα θεωρεία, έδωσε το στίγμα της βούλησής του ότι θέλει και απαιτεί αξιόλογες παραστάσεις από μία Ορχήστρα που τη θέλει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα…
Α.Τ.

Το κελί το… 13
…Κάποιοι άλλοι βέβαια προτίμησαν από νωρίς να πιάσουν πρώτο τραπέζι στο μαγαζί που τραγουδούσε ο Γιώργος Μαργαρίτης. Εξυπακούεται ότι ο μεγάλος χαμός έγινε όταν ο λαϊκός, εκ Τρικάλων, αοιδός, έπιασε το… κελί το 13. Εκεί, όπως μαθαίνω, έγινε …όπα από τους θαμώνες, οι οποίοι εκ του ορεινού όγκου του Πηλίου και εκ του κάμπου του Βελεστίνου ορμώμενοι, είπαν να γιορτάσουν δεόντως την Εθνική Απελευθέρωση…

Α.Τ.

Εχει βουίξει
η πόλη
Εχει βουίξει η πόλη τις τελευταίες εβδομάδες ότι στο Βόλο δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία καζίνου, χρήση που θα επιτραπεί μετά από κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία που θα ψηφίσει εν ευθέτω χρόνω η κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς και ότι προωθείται η κατασκευή ξενοδοχείου στην πρώην ιδιοκτησία Τσαλαπάτα, στη διασταύρωση Δημητριάδος και Κασσαβέτη.
Κακό είναι να βγουν και να πουν ποιοι είναι πίσω από τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες;
Α.Τ.

Αυτοκτόνησαν…
…Αυτοκτονούν τα αγριογούρουνα; Φυσικά και αυτοκτονούν άμα δεν… έχουν μυαλό!!!
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, που αθώωσε πρόσφατα τους κυνηγούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για λαθροθηρία στις καμένες από τις περυσινές πυρκαγιές περιοχές του Πηλίου…
Α.Τ.

Τελικά, ήταν εκεί
Την ώρα, που οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έριχναν τα πρώτα καλάθια, είχε προγραμματιστεί η έναρξη της ανοιχτής συνέλευσης της νομαρχιακής παράταξης «Μαγνησία-Νέα Εποχή», στο Forum. Με καθυστέρηση ενός τετάρτου έφτασε στην αίθουσα ο νομάρχης, όχι γιατί έβλεπε τον αγώνα, αλλά γιατί νόμιζε ότι άλλοι θα έβλεπαν τον αγώνα και θα καθυστερούσαν. Τελικά, όλοι ήταν εκεί και η αίθουσα γεμάτη.
Β.Σ.

Απολογισμός συγκρούσεων…
Μετά την παρουσίαση του απολογισμού για τον πρώτο χρόνο της θητείας της, η νομαρχιακή αρχή είχε επικριθεί, με πρώτη και καλύτερη την παράταξη του Ι. Πρίντζου, για «ελλειμματικό απολογισμό όσον αφορά στους καβγάδες και τις κοκορομαχίες με τους φορείς της Πολιτείας».
Χθες, στην ανοιχτή συνέλευση της παράταξης, ο Απ. Παπατόλιας παρουσίασε τον απολογισμό και των συγκρούσεων της χρονιάς…
Πάντως, προ δύο εβδομάδων, το πρώτο σχόλιο από κύκλους του Ι. Πρίντζου για τον απολογισμό, συνοδευόταν με την επισήμανση ότι θα ακολουθούσαν λεπτομέρειες. Πού είναι;
Β.Σ.

Ασκεπείς
οι επίσημοι
Ευτυχώς δεν έβρεξε. Έτσι οι επίσημοι στην εξέδρα της παραλίας μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση έστω και χωρίς τη γνωστή γιγαντιαία τέντα, την οποία είχε καταστρέψει ο θυελλώδης άνεμος την προηγούμενη μέρα. Λιγότερο μεγαλοπρεπείς, αλλά και πιο ανθρώπινοι χωρίς τη σκιά της τέντας, έκαναν όλοι χρήση γυαλιών ηλίου. Πήραν και το πρώτο χρωματάκι τους, μόνο που δεν ήταν ζωηροί στο χειροκρότημα.
Χ.Μ

Περιορισμένο
ενδιαφέρον
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου, οι πολίτες δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές Συνοικιακών Συμβουλίων που πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή. Όπως πάνε τα πράγματα, αν η συμμετοχή ξεπεράσει το 30%, θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Το ρίσκο της επαναφοράς ενός θεσμού, ο οποίος απέτυχε στο παρελθόν, όταν συνοδεύτηκε και με μεγάλη ενημέρωση, είναι δεδομένο. Ωστόσο ας δώσουμε μια ευκαιρία… νεκρανάστασης σε ένα θεσμό, ο οποίος καλείται να αποδείξει τη χρησιμότητά του.
Χ.Μ

Τα πολιτικά
συμπεράσματα
Ασφαλώς θα συνιστούσε αστεία προσπάθεια η πιθανή επιχείρηση εξαγωγής πολιτικών συμπερασμάτων από το αποτέλεσμα των εκλογών στα συνοικιακά συμβούλια. Ο κ. Βούλγαρης φρόντισε να το καταστήσει σαφές με χθεσινές του δηλώσεις, λέγοντας ότι θα συνεργαστεί με όποιους εκλεγούν, χωρίς να τους διαχωρίζει με βάση την κομματική τους προέλευση. Περίπου το ίδιο έκανε κι ο πρώην δήμαρχος Κυριάκος Μήτρου, όταν προ ημερών δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των πολιτών είναι περιορισμένο.
Χ.Μ

Ενημέρωσε
τον Εισαγγελέα
Το βράδυ της Δευτέρας με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο ο Νομάρχης Μαγνησίας, πριν επιτάξει το πλοίο του εφοπλιστή Αγούδημου, τηλεφώνησε για καλό και για κακό και στον Εισαγγελέα, από τον οποίο πήρε πράσινο φως για την ενέργειά του. Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε.

Χ.Μ

Αλλού τα
κακαρίσματα…
Μπορεί οι συνδικαλιστές του Δήμου Βόλου να κατηγόρησαν με σκληρά λόγια τις μέρες της απεργίας τους συναδέλφους τους της υπηρεσίας καθαριότητας για μη συμμετοχή στην απεργία, απεργοσπαστικό μηχανισμό και άλλα εξόχως χαριτωμένα, όμως το πράγμα έχει μεγάλη ουρά. Πιο συγκεκριμένα, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο από τα δελτία απεργίας αποδείχθηκε ότι υπήρχαν και υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, όπου η συμμετοχή στην απεργία ήταν ακόμη μικρότερη και από την υπηρεσία καθαριότητας!!!
Η πρόεδρος των εργαζομένων δεν θα κατηγορήσει άραγε για απεργοσπαστικό μηχανισμό και τους συναδέλφους της των συγκεκριμένων υπηρεσιών; Σιγά-σιγά όλα θα αποκαλυφθούν, αφού ουδέν κρυπτόν σ’ αυτό τον κόσμο…
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου