ΤΟΠΙΚΑ

Η εποπτεία (Τελευταίες οδηγίες προς τον απόστολο Νίμιτς)

η-εποπτεία-τελευταίες-οδηγίες-προς-το-851206

Ο απόστολος Νίμιτς είπε στον Κύριο πάντων των Κρατών: «Με λύπη μου σας αναφέρω πως οι αυτόχθονες του νοτίου τμήματος της Βαλκανικής ενεργούν πλέον δίχως φρόνηση. Ζητούν οπωσδήποτε αφορμές για να μαλλιοτραβιούνται. Πόσο χαμηλά πέσανε από την εποχή του ειρηνικού μεγαλείου, που άλλοτε δέσποζε στην περιοχή εξ αιτίας του ανταγωνισμού των δύο υπερδυνάμεων!».
«Κοίτα, τέκνον μου Νίμιτς» απάντησε ο Πλανητάρχης. «Τέτοιες ενέργειες ταιριάζουν τόσο στη φύση του ανθρώπου, όσο και στην πολιτική μας. Γιατί ο άνθρωπος ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να αποκτήσει κάποιο πράγμα. Αυτοί που κόπτονται να αποκαλούνται Μακεδόνες, αποκτούν τώρα κράτος. Ό,τι οι αντίδικοί τους ονομάζουν νόθευση κι αρπαγή, είναι ο πόλεμος και ο σφετερισμός, καθιερωμένα από όλες τις αυτοκρατορίες και πηγές αρετής κι ανθρώπινου μεγαλείου. Όσοι τούς κατακρίνουν, ας αναλογιστούν ότι χτυπούν τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται και η δική μας κυριαρχία επί της ανθρωπότητας στη γένεσή τους και στη σημασία τους. Το να υποκλέπτεται το όνομα Μακεδονία, είναι μια πράξη αξιοσέβαστη, μιας και οδηγεί σε κυριαρχικά δικαιώματα υπό την εποπτεία μας. Κι αυτό γιατί η κρατική οντότητα την οποία επιδιώκουν αυτοί που θέλουν να λέγονται Μακεδόνες έχει μοναδική και γιομάτη δόξα καταγωγή τη δύναμη. Όχι τη δική τους που είναι ελάχιστη, μα τη δική μας, που την προσφέρουμε για να δημιουργήσουν το κράτος τους, έτσι ώστε να είναι υποχείριό μας εν τη γενέσει του».
«Δεν βλέπετε ότι δημιουργούν Δίκαιο βασισμένο στο Άδικο;» είπε ο απόστολος Νίμιτς. «Κάτι τέτοιο θα μας κοστίσει αύριο πολύ ακριβά, προκειμένου να διατηρήσουμε επ’ αυτών την εποπτεία μας!».
«Το βλέπω» αποκρίθηκε ο Πλανητάρχης. «Όμως, οριοθετώντας το νέο τους κράτος, θέτουν τη βάση της τάξης που επιθυμούμε. Το έργο τους αυτό θα επικυρωθεί από τα διεθνή συνέδρια και θα προστατευθεί απ’ τη δικαιοσύνη μας. Δίπλα από την πρωτεύουσά τους θα αναπτύξουμε τα ανάλογα στρατεύματα για το σκοπό αυτό και για το λόγο ότι μπορούν να φτάνουν πολύ εύκολα σ’ Ανατολή και Δύση της Ευρώπης, όταν η ανάγκη το καλεί. Για τούτο διαμήνυσε εκ μέρους μου στον αρχηγό εκείνων που θέλουν να αποκαλούνται Μακεδόνες: Εκλαμπρότατε αρχηγέ, πολυφημισμένε γενάρχη του νέου έθνους, θεμελιωτή της δύναμής μας στην περιοχή, η αυτοκρατορία σάς υποβάλλει τα σέβη της και σας προσφέρει το όνομα Μακεδονία (Σκόπια). Ο σφετερισμός σας εις βάρος των τιποτένιων Ελλήνων θα εκπροσωπεί για πάντα τη νομιμοποίηση των ιερών δικαιωμάτων της κυριαρχίας σας πάνω στο νέο κράτος, που εξευγενίστηκε από την πράξη σας. Θα εκπροσωπεί επίσης την εποπτεία μας επί του κράτους σας, γιατί ο σφετερισμός αυτός επιβλήθηκε και θα συνεχίσει να υπάρχει στους αιώνες χάρις στη δύναμή μας. Ευτυχισμένοι οι γιοι σας κι οι γιοι των γιων σας που θα αποκαλούνται Μακεδόνες, απόγονοι του Φιλίππου, των στρατηγών του Αλεξάνδρου και που, εάν υπάρξει χρεία, θα επεκταθούν και θα κυριαρχήσουν και νότια της χώρας τους. Κάτω από τη σκέπη μας πρέπει να νιώθετε ασφαλής και βέβαιος για το μέλλον».
Στο σημείο αυτό η ακρόαση διακόπηκε κι ο Νίμιτς αναχώρησε για να επιβάλει στους αντιδίκους τις αρχές της αυτοκρατορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου