ΤΟΠΙΚΑ

Σκόπια και ΝΑΤΟ, Ελλάδα και βέτο

σκόπια-και-νατο-ελλάδα-και-βέτο-851206

Οι ασφυκτικές αμερικανικές πιέσεις για την αποδοχή ονομασίας που να αρέσει στο κρατίδιο των Σκοπίων, υπενθυμίζουν παγίδες και ύπουλα παιχνίδια που αναφέρονται στην Ιστορία αλλά και στις πρακτικές της Διπλωματίας, σε βάρος -κατά κανόνα- των μικρών και των αδυνάτων.
Τώρα που τα φώτα της ράμπας φώτισαν και τα παρασκήνια, ας δουν και οι δύσπιστοι τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται για χάρη της αδηφαγίας και της προστασίας των υπερατλαντικών συμφερόντων.
Ευεξήγητη η δυσκολία της πάντα ενδοτικής Διπλωματίας μας, να μεταβληθεί ξαφνικά σε αρνητική, σε πιεστική ή και σε απειλητική, (τη μόνη που θα έπρεπε και) που θα ήταν η πιο κατάλληλη, απέναντι στην αδιαλλαξία μιας ανίσχυρης οντότητας, που όμως κατάφερε, σε ντροπή όλων των κυβερνήσεών μας, να ενισχύεται από την πανίσχυρη Αμερική, την υποτιθέμενη παντοτινή φίλη και σύμμαχό μας.
Διερωτάται κανείς, αν η κυβέρνησή μας λαμβάνει υπόψη της ότι η παρούσα σκοπιανή κυβέρνηση έχει διάρκεια ζωής 10 ημερών, δηλαδή μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και ότι η προσεχής που θα προκύψει, από τις ήδη ορισθείσες εκλογές τους, θα μπορεί, πιστή στην αναξιοπιστία τους, να μην αναγνωρίσει την όποια τωρινή συμφωνία.
Η «φίλη» μας Αμερική, αφού προηγουμένως έβαλε το χέρι της για την ελληνική συγκατάθεση στη χρήση της ονομασίας Μακεδονία με την «παραχώρηση» ότι θα συνυπάρχει προσδιοριστικό επίθετο, επιμένει να μας πείσει τώρα, και μαζί της η κυβέρνηση, ότι αυτό αποτελεί επιτυχία μας και ότι τώρα δίνουμε μάχη για τον συνοδεύοντα προσδιορισμό!!! (ιστορίες για αγρίους). Και όλα αυτά υπό την πίεση της μεθαυριανής Συνόδου του αμερικανικού ΝΑΤΟ, που επιθυμεί την πρόσκληση και την ένταξη σ΄ αυτό των Σκοπίων.
Και η μεν κυβέρνηση, που πάσχει από δυσλεξία των συμφώνων Βήτα και Ταυ, που εμπεριέχονται στη λέξη ΒΕΤ0 ,θα μπορούσε ακόμη (γιατί όχι;) να προτείνει τη χρονική μετάθεση της Συνόδου μέχρι την εξεύρεση εγγυημένης λύσης και συμφωνίας και να τορπιλίσει την τόση σπουδή. Αλλά και η αντιπολίτευση ας θυμάται ότι ο προηγούμενος αρχηγός της κ. Σημίτης, περιόδευε σαν εμπορικός αντιπρόσωπος τις Βαλκανικές χώρες, υποσχόμενος την ένταξή τους στην ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ! Και γιατί όχι; Αλλωστε και γι’ αυτήν έχει πάψει προ πολλού ΕΟΚ και ΝΑΤΟ να θεωρείται το ίδιο Συνδικάτο !

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου