ΤΟΠΙΚΑ

Ηττα του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα

ηττα-του-ολυμπιακού-στην-κέρκυρα-851206

Την ήττα με 2-1 γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.
Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς έδειξε πως δεν είχε τη νοοτροπία νικητή, ενώ ίσως και η κακή ψυχολογία που δημιουργήθηκε με την επεισοδιακή αναχώρηση της ομάδας να επηρέασε αρνητικά την ομάδα .
Ετσι η Κέρκυρα συνέχισε μια παράδοση που έχει υπέρ της στα ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι επέστρεψε στις νίκες έδρας μετά το Νοέμβριο του 2007, ενώ η πρώτη στον βολιώτικο πάγκο του Σταύρου Διαμαντόπουλου δεν στέφθηκε με επιτυχία…
Στο πρώτο μέρος του χθεσινού αγώνα ο Ολυμπιακός είχε αρκετά λάθη και ένα από αυτά στοίχησε, καθώς ο Νατσέφσκι δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και σκόραρε…
Η Κέρκυρα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 45λεπτο, αλλά τις περισσότερες φορές που γίνονταν επικίνδυνη για την βολιώτικη εστία… ήταν από λάθη των ερυθρολεύκων!!!
Στο 14 μια κεφαλιά του Πελαγία έφυγε άουτ και στο 15’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από σέντρα οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν έδιωξαν, ο Γεωργιάδης έκανε το λάθος, η μπάλα στρώθηκε στον Ντράγκαν Νατσέφσκι που από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη.
Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ προσπάθησε να ανασυνταχθεί και στο 20’ φάνηκε απειλητικός στην εστία των Κερκυραίων, όταν φάουλ του Μασάντο μπλόκαρε ο Συμεωνίδης μπροστά από τον προωθημένο Πακάλτση, που δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» και να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Κέρκυρα έδειχνε να αναζητά και ένα δεύτερο γκολ, που όμως δεν ήρθε, αφού ο Βεζυρίδης ήταν σωστά τοποθετημένος, όταν χρειάσθηκε κι απόκρουσε. Αρχικά διόρθωσε το γύρισμα του Πέτρου με το στήθος στο 38’ και στο 45’ απέκρουσε το σουτ του Δρούγα.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει με την Κέρκυρα να μην είναι ιδιαίτερα απειλητική, αλλά και τον Ολυμπιακό να μην εκμεταλλεύεται σωστά τους κενούς χώρους και να μην βρίσκει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.
Στο 70’ ο Βεζυρίδης έδιωξε σε κόρνερ κοντινή κεφαλιά του Νατσέφσκι, κάτι που έκανε και στο 74 σε σουτ του Καρακατσάνη.
Κι ενώ στο τελευταίο 20λεπτο υπήρχε δυνατή βροχή αλλά και χαλάζι στο 81’ η Κέρκυρα κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Σέρβος Ράνιτς στην κίνηση και έξω από την περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη, κάνοντας το 2-0.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 89΄ με κοντινή προβολή του Αλέξη Γιακάκογλου, μετά από κεφαλιά του Πακάλτση, αλλά ήταν πλέον αργά να καταφέρει να ανατρέψει την ήττα.

Ολα τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική ήταν:

Ηλυσιακός-Καλαμάτα 2-1
Πανσερραϊκός-Ιωνικός 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός Αστέρας 3-0
Άγιος Δημήτριος-Θρασύβουλος 0-1
Καλλιθέα-Καστοριά 1-0
Αγροτικός Αστέρας-Αιγάλεω 3-0
Εθνικός-Χαϊδάρι 1-1
Πανθρακικός-Πιερικός 0-0
Κέρκυρα-ΑΣΚ Ολυμπιακός 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
1. Πανσερραϊκός 40
2. ΠΑΣ Γιάννινα 38
-. Καλλιθέα 38
4. Θρασύβουλος 36
5. Ιωνικός 35
6. Εθνικός 32
-. Πανθρακικός 32
8. Αγροτικός Αστέρας 28
9. Ηλυσιακός 27
10. Ολυμπιακός 26
-Κέρκυρα 26
12. Εθνικός Αστέρας 24
-. Αιγάλεω 24
14, Καστοριά 23
15. Καλαμάτα 21
16. Χαϊδάρι 20
17. Πιερικός 17
18. Αγιος Δημήτριος 10
.
** Ο Πανθρακικός έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.
** Ο Πιερικός έχει έναν μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου