ΤΟΠΙΚΑ

Παρασύρθηκε από Ι.Χ. 16χρονη πεζή

παρασύρθηκε-από-ι-χ-16χρονη-πεζή-851206

Σοβαρά τραυματίστηκε 16χρονη μαθήτρια από το Κρόκιο, όταν προσπαθώντας να διασχίσει την Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λαμίας, παρασύρθηκε από Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 1.30 το μεσημέρι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονη κάτοικος Αλμυρού, παρέσυρε την 16χρονη, η οποία προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα, χωρίς να ελέγξει την κίνηση των οχημάτων. Η 16χρονη μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου.
Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο, μοτοσικλέτα που οδηγούσε 30χρονος τραπεζικός υπάλληλος, παρέσυρε και τραυμάτισε 86χρονο κάτοικο Βόλου, ο οποίος προσπάθησε πεζός να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα. Το τροχαίο συνέβη στην οδό Πολυμέρη.
Ο 86χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία δραστηριότητα των υπηρεσιών Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 23 Μαρτίου 2008, βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις για μέθη, 229 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 52 παραβάσεις για μη χρήση ζωνών ασφαλείας και παιδικά καθίσματα.
Αναφορικά με τους ελέγχους στα δίκυκλα, το ίδιο χρονικό διάστημα ελέγχθηκαν 486 οδηγοί δικύκλων και βεβαιώθηκαν 145 παραβάσεις. Κυριότερες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν η μη χρήση κράνους (51) και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης (35).
Στο κοινωνικό της μήνυμα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αναφέρεται σε γενικές συμβουλές οδήγησης. Όπως αναφέρεται:
– Χρησιμοποιείτε ζώνη ή κράνος. Δεν ταλαιπωρεί, δεν ενοχλεί τις κινήσεις σας.
– Μην εφοδιάζεστε με μηχανισμούς για τον εντοπισμό των ραντάρ. Απλά προσαρμόστε την ταχύτητά σας ανάλογα με το δρόμο, το όχημα, τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες.
– Μην προσπερνάτε αντικανονικά.
– Σεβαστείτε τις αποστάσεις ασφαλείας
– Μην ενδιαφέρεστε για το που υπάρχει έλεγχος ALCOTEST, απλά μην πίνετε.
– Σεβαστείτε την σήμανση.
– Οδηγείτε ευγενικά, ήρεμα και χωρίς άγχος. Τα προβλήματα δεν έχουν θέση μέσα στην καμπίνα σας.
– Συντηρείτε το όχημά σας και μην το υπερφορτώνετε.
– Κάνετε συχνές στάσεις σε μεγάλα ταξίδια. Έτσι μόνο θα αποφύγετε τον ιό της υπνηλίας.
– Διατηρείτε την ψυχραιμία σας σε απρόσμενη εισβολή εντόμου στην καμπίνα σας. Μην επιτεθείτε για την εξόντωσή του. Προτιμήστε το τσίμπημα παρά τη μετωπική.
– Μην οδηγείτε ξυπόλητοι, γιατί απλά το γυμνό πόδι γλιστρά στο πεντάλ.
Είναι θέμα ασφαλείας.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου