ΤΟΠΙΚΑ

Να σκεφθούμε καλύτερα κυκλοφοριακά μέτρα…

να-σκεφθούμε-καλύτερα-κυκλοφοριακά-μ-851206

Ποιες κορύνες και ποια κυκλοφοριακά μέτρα από αυτά που πάρθηκαν για να διευκολύνουν, υποτίθεται, το πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο της πόλης; Χθες, από νωρίς το πρωί, πριν δηλαδή ξεκινήσει η παραδοσιακή κοπάνα των δημοσίων υπαλλήλων για διήμερο, στα δύο ρεύματα της οδού Λαμπράκη, δηλαδή όχι μόνο στο ρεύμα “εισόδου των πολυάριθμων επισκεπτών” της αναμενόμενης αιτιολογίας, ήταν μπλοκαρισμένα δεκάδες αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους πολλά φορτηγά κάθε είδους και κάθε “αγαθού”. Αρα, όχι μόνο αυτοκίνητα τουριστών. Αλλωστε η ίδια κατάσταση επικρατούσε σε όλους τους κάθετους δρόμους, με πρώτη και καλύτερη την Μητρ. Γρηγορίου.
Η εικόνα δεν άλλαζε καθόλου στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος.
Καθημερινό σχεδόν το φαινόμενο, διαμαρτύρονται οι οδηγοί και κυρίως οι καταστηματάρχες της περιοχής των Παλαιών. Οι κορύνες δεν βελτίωσαν την κατάσταση, αν και υποτίθεται ότι μπήκαν για να ανοίξουν την κυκλοφορία στη Λαμπράκη.
Αλλα μέτρα πρέπει να σκεφθούμε και να εφαρμόσουμε. Που θα ελαφρύνουν πραγματικά την κυκλοφορία στο κέντρο, θα μας γλυτώσουν από ώρες άσκοπου μπλοκαρίσματος και θα ανακουφίσουν την πόλη από την μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα καυσαέρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου