ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε ο Σπύρος Μπαστούνης

πέθανε-ο-σπύρος-μπαστούνης-666081

Εντονη συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Σπύρου Μπαστούνη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 72 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Συλλόγου Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων», φαίνεται ότι αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και εξέπνευσε γύρω στις 2 ξημερώματα. Μέχρι την τελευταία στιγμή ασχολούνταν με τα θέματα του Συλλόγου, με αφορμή τον άμεσο προγραμματισμένο απολογισμό, αλλά και την εκδήλωση η οποία είχε προγραμματιστεί για χθες το βράδυ και αναβλήθηκε.

Ανθρωπος εξαιρετικά δραστήριος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση, η οποία είχε ως επίκεντρο τη σύσφιξη των Ελληνογερμανικών σχέσεων, στα πεδία του πολιτισμού, του τουρισμού αλλά και των ανταλλαγών. Έζησε επί πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπου εργάστηκε από νεαρή ηλικία, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γερμανόγλωσσων, συμμετέχοντας από την πρώτη στιγμή, και συγκεκριμένα, από το 2004, στο ΔΣ. Την τελευταία διετία είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου, συνεχίζοντας με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό την εθελοντική του προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πολύ χαρούμενος για τα δεκάχρονα του Συλλόγου και είχε ως στόχο να διοργανώσει σειρά επετειακών εκδηλώσεων το 2014.

Παράλληλα ήταν ιδιαίτερα φιλόζωος και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Προστασίας Ζώων Μαγνησίας «Οι πιστοί μας φίλοι», αναπτύσσοντας ευρύτατη δράση προς όφελος των αδέσποτων, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Σε συνεργασία με το Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλία, αλλά και με φορείς και ανθρώπους που γνώριζε λόγω της επαγγελματικής και συνδικαλιστικής του δράσης στη Γερμανία, πρωτοστάτησε, παράλληλα, στη διοργάνωση εκδηλώσεων, στην παροχή βοήθειας σε Έλληνες μετανάστες, στην απεμπλοκή υποθέσεων συντάξεων, στην εύρεση εργασίας σε άτομα που το επιθυμούσαν και μια σειρά άλλων ζητημάτων.

Η εξώδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας. Στο μεταξύ ο Σύλλογος Γερμανόγλωσσων «Ιάσων» εξέδωσε ψήφισμα με αφορμή το θάνατο του Σπύρου Μπαστούνη. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου