ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα αλληλεγγύης

μαθήματα-αλληλεγγύης-675571

Μαθήματα… αλληλεγγύης και αγώνα ξεκινά η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής προς την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τους συλλόγους γονέων και μαθητές.

«Φέτος το μάθημα ξεκινά από Α: αντίσταση – αγώνας – αλληλεγγύη – ανατροπή!

Σφίγγουμε το χέρι του διπλανού μας. Του απολυμένου, του άνεργου, του εργαζόμενου που του μείωσαν το μισθό του, που του κόβουν το ρεύμα, που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας περνά από τη μάχη για την ανάδειξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κριτικής σκέψης και του αγώνα.

Η Εργατική Λέσχη Βόλου συντάσσεται με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους αγώνες της, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μην περάσει καμιά συγχώνευση, να μη βρεθεί κανένα παιδί έξω από το σχολείο.

Την στιγμή όμως που αγωνιζόμαστε για την παιδεία των αναγκών μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μένουν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών της πόλης μας εκτός εκπαίδευσης, εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με τη συλλογικότητα θα απαντήσουμε στις «ίσες ευκαιρίες» της αγοράς. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά των ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των γονιών με χαμηλό εισόδημα, που έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα υποστηρικτικής εκπαίδευσης.

Σε αυτά τα πλαίσια και για αυτό τον ανώτερο σκοπό, καλούμε την ΕΛΜΕ, συλλόγους γονέων, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να διοργανώσουμε μαθήματα αλληλεγγύης, για να έχουν τα δικά μας παιδιά τις ευκαιρίες που τους αξίζουν. Θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να είναι αισιόδοξοι και αγωνιστές!», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λέσχης.

Δηλώσεις συμμέτοχης στα τηλέφωνα 6978136958 και 6972851673.

Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή – Κυριακή 19.00 – 24.00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου