ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο εδώλιο ο Δήμαρχος Αλμυρού

στο-εδώλιο-ο-δήμαρχος-αλμυρού-717107

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Στο εδώλιο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καλείται να καθίσει ο Δήμαρχος Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκος για απόφαση που δεν υλοποίησε.

Η υπόθεση αφορά στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Αλμυρού και ιδιαιτέρας γραμματέως του Δημάρχου, για την οποία ο κ. Χατζηκυριάκος έχει αθωωθεί σε διοικητικό επίπεδο, ωστόσο οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες με μάρτυρα κατηγορίας τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρ. Βούλγαρη.

Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου του 2013 και θα εξεταστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δήμαρχος Αλμυρού «παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος».

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι ενώ δεν προβλεπόταν από το Εσωτερικό Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου, προσέλαβε με αποφάσεις του τους Τ.Ι. του Ν. και Θ.Α. του Ν., στις θέσεις του γενικού γραμματέα του Δήμου και της ιδιαιτέρας γραμματέας του δημάρχου, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι βάση της νομοθεσίας οι συγκεκριμένες θέσεις προβλέπονται για δήμους με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων, που έως και τις 31/12/2010, ο Αλμυρός δεν διέθετε.

Το θέμα ανακίνησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, Χρ. Βούλγαρης, ο οποίος μάλιστα είχε καταθέσει και σχετική επερώτηση στις 15/2/2012. Ο ίδιος μάλιστα κατέθεσε αναφορά στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, που έστειλαν το φάκελο της έρευνάς τους στην Εισαγγελία για να οριστεί δικάσιμος στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Αλμυρού, μίλησε για δικαστική δίωξή του για μια απόφαση που δεν υλοποίησε.

Όπως ανέφερε στον «Τ» ο κ. Χατζηκυριάκος, την απόφασή του για πρόσληψη γενικού γραμματέα στο Δήμο και ιδιαιτέρας γραμματέα Δημάρχου, είχε αποστείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Η απόφαση δεν εγκρίθηκε με το σκεπτικό ότι στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού, δεν προβλέπονταν οι συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο, η απόφαση έμεινε στο συρτάρι χωρίς να υλοποιηθεί μέχρι και που άλλαξε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Αλμυρού.
Μόνο τότε, ανέφερε ο Δήμαρχος, προχώρησε στην πρόσληψη των δύο ατόμων για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο ίδιος δε υποστηρίζει ότι για το θέμα έχει ήδη αθωωθεί σε διοικητικό επίπεδο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου