ΤΟΠΙΚΑ

Γλέντι με 5.000 συνδαιτυμόνες

γλέντι-με-5-000-συνδαιτυμόνες-721562

Περισσότερα από 5.000 άτομα υπολογίζεται ότι συμμετείχαν στο μεγάλο γλέντι που στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία της Αγριάς. Οι πολυάριθμοι συνδαιτυμόνες κάθε ηλικίας, απόλαυσαν θαλασσινά εδέσματα και γλέντησαν με ζωντανή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποδεικνύοντας ότι η «Ψαράδικη Βραδιά» παραμένει ένας από τους παλαιότερους και πλέον δημοφιλείς θεσμούς της περιοχής. Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε κακαβιά και άλλα θαλασσινά εδέσματα, ενώ και φέτος την παράσταση έκλεψαν τα καΐκια των ψαράδων της Αγριάς, που φωταγωγημένα πραγματοποίησαν παρέλαση μπροστά από την παραλία.

Με το γλέντι κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» που φέτος συμπλήρωσαν 50 χρόνιας ζωής.

Το «παρών» στην κεντρική εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό τους δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα του θεσμού, που ενδυναμώθηκε με την ένταξη της Αγριάς στον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου.

Η «Ψαράδικη Βραδιά» και οι εκδηλώσεις των 50 χρόνων του θεσμού ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου με την προβολή ντοκιμαντέρ για την ιστορία των ψαράδων της περιοχής, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς που με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε και εδραιώθηκε η γιορτή. Το ντοκιμαντέρ με την ιστορία της διοργάνωσης επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Εργαστήρι Τηλεπικοινωνιών και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ακολούθησε παράσταση από το Σύλλογο Οξυωτών Ν.Αγχιάλου που απέδωσε χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας προσφέροντας χαρά και διασκέδαση σε όσους γέμισαν το Θεατράκι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αγριάς.

Ακολούθησε την επόμενη ημέρα η παρουσίαση στο Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς της μεγάλης φετινής επιτυχίας του Δη.Πε.Θε. Βόλου «Μιας πεντάρας νιάτα» σε σκηνοθεσία Σπ.Μαβίδη. Στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 10 Ιουλίου δόθηκε συναυλία από το βολιώτικο ροκ συγκρότημα “Old Friends”, ενώ την Πέμπτη 11 Ιουλίου παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα Ν.Αγχιάλου η πετυχημένη παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», για να ακολουθήσει την Παρασκευή 12 Ιουλίου χορευτική παράσταση με τη συνάντηση παραδοσιακών συγκροτημάτων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το πατροπαράδοτο γλέντι του Σαββάτου, στο οποίο συμμετείχε η Ορχήστρα Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.». Ο κύκλος ολοκληρώθηκε προχθές με μια ακόμη θεατρική παράσταση από την ομάδα «Θρυαλλίδα» που παρουσίασε το έργο «Μπαμπάδες με ρούμι» στο Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς.

Η «Ψαράδικη Βραδιά» του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε με τη διοργανωτική συνεργασία των: Δήμου Βόλου, Αντιδημαρχίας Αγριάς και Αρτέμιδας, Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου», του «ΘΗΣΕΑ» Αγριάς, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς, της Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Αγριάς, του 1ου Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, του Παραδοσιακού Χορευτικού Τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας Δήμου Βόλου και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στην Αγριά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης και με την αμέριστη υποστήριξη των καταστηματαρχών και των λοιπών επαγγελματιών της ενότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου