ΤΟΠΙΚΑ

Η ώρα της πρώτης επιτυχίας!!!

η-ώρα-της-πρώτης-επιτυχίας-851206

Η ώρα για την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής φαίνεται ότι έφθασε, έστω κι αν άργησε πολύ. Την πρώτη του νίκη θέλει και μπορεί να πετύχει σήμερα ο Ολυμπιακός στο ματς με το που ξαναρχίζει μετά από δυο μήνες το πρωτάθλημα και έχοντας αντίπαλο τον Πιερικό, που
επίσης είναι χωρίς νίκη από τις 30 Σεπτεμβρίου…
Στις 3 μ.μ. στο Στάδιο Βόλου με την συμπαράσταση του κόσμου ο Ολυμπιακός θέλει να γυρίσει σελίδα και να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε στις προηγούμενες 8 αγωνιστικές του 2007.
Πολλές φορές και πριν τις 12 Νοεμβρίου, που ήταν το τελευταίο επίσημο ματς αλλά και μετά, ο Ολυμπιακός έχει κάνει λόγο για νέα αρχή, αλλά ήταν συνεχώς στην αναμονή στο να την κάνει και σήμερα του δίνεται αυτή η ευκαιρία…
Στους αγώνες του 2007 ο Ολυμπιακός έχει γνωρίσει ήττες στη Φυλή από τον Θρασύβουλο, στο Βόλο από την Κέρκυρα, στου Ζωγράφου από τον Ηλυσιακό και στη Νεάπολη από τον Ιωνικό, ενώ είχε ισοπαλίες στο Βόλο με Άγιο Δημήτριο και Χαϊδάρι, στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα και στην Καστοριά.
Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε!! ένα αρνητικό ρεκόρ, που ήταν από την προπέρσινη περίοδο που η ομάδα έκανε πρώτη νίκη στην 6η αγωνιστική… και στο τέλος έπεσε και στη συνέχεια κατέγραψε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ με τη χειρότερη πορεία στη Β Εθνική τα τελευταία 30 χρόνια, όταν την περίοδο 93-94 πέτυχε την πρώτη νίκη στην 8η αγωνιστική… και πάλι έπεσε!!!
Ετσι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει τη χειρότερη πορεία των τελευταίων ετών στη Β΄ Εθνική, αφού σε 8 αγωνιστικές δεν έχει νίκη, έχοντας παίξει τα παιγνίδια Θρασύβουλος – Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός – Άγιος Δημήτριος 0-0, Αγροτικός Αστέρας – Ολυμπιακός 2-2, Ολυμπιακός – Κέρκυρα 0-2, Ηλυσιακός – Ολυμπιακός 2-0, Ολυμπιακός – Χαϊδάρι 1-1, Ιωνικός – Ολυμπιακός 1-0 και Καστοριά – Ολυμπιακός 1-1, τα τρία τελευταία με προπονητή τον Παπαδόπουλο.
Ο Ολυμπιακός πάντως σκεπτόμενος θετικά θέλει και μπορεί να κάνει επιτέλους μια νέα αρχή, αφού πάρα τα άτυχα αποτελέσματα ως τώρα έχει δείξει πως υπάρχει και καλό πρόσωπο.
Στο σημερινό ματς ο Ολυμπιακός θα είναι σχετικά αλλαγμένος σε σχέση με το προηγούμενο ματς (που ήταν στις 12 Νοέμβρη!!!) αφού ήδη υπάρχουν και νέα πρόσωπα και…φυγές!!! Με την επιστροφή του Μασάντο έλυσε το συμβόλαιό του ο άλλος Βραζιλιάνος, ο Ντίλτον Περέιρα, αλλά οι διαδικασίες δεν επέτρεψαν στο να βγει το νέο δελτίο και παρελθόν είναι οι Βούλγαροι Στάνκοφ και Πεΐκοφ, ο Γιάννης Σαρρής και ο νεαρός Παρίσσης που δόθηκε δανεικός στον Αστέρα Ιτέας. Πέρα από τον Μάγγο, που είναι στην ουσία το νέο, παρ’ ότι ακούστηκαν κάποια αρκετά καλά ονόματα, τίποτα δεν προχώρησε, καθώς για αρκετό καιρό υπήρξε στασιμότητα.
Σήμερα στη διάθεση του νεαρού τεχνικού θα είναι οι Βεζυρίδης, Αγγελόπουλος, Γεωργιάδης, Πακάλτσης, Πέτρου, Χάϊντουτσεκ, Μάγγος, Φονσέκα, Βέρμπης, Κατσαρός, Τσάγγαρης, Χαϊκάλης, Κοντέων, Γιακάκογλου, Μιτρόφ, Διαμάντης, Χατζής, Σκαρλάτος και Κοντοβάς.
Τελευταία φορά Πιερικός και Ολυμπιακός έπαιξαν αντίπαλοι στη Γ΄ Εθνική πέρσι (2007 Στην Κατερίνη 1-1 (90+ Σίγκμπο -1 Μασάντο) και στο Βόλο 1-0, Μασάντο), ενώ για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής τελευταία συνάντηση ήταν την περίοδο 1999 – 2000 (Β΄ Εθνική) με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 0-1 στην Κατερίνη (77΄ Βλαχούδης), έχοντας τότε στον βολιώτικο πάγκο τον Γ. Βαζάκα. Στο ματς στο Βόλο ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-0 (14’, 24’ Βαλιανάτος, 37’ Νόλης, 45’ Παππάς) και στον πάγκο του Πιερικού ήταν ο Βασίλης Αντωνιάδης.
*Ενώ αγωνιστικά και ψυχολογικά ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος να πετύχει νίκη, στο μεταγραφικό μέτωπο συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τον Γάλλο έγχρωμο υψηλόσωμο (1.90) κεντρικό αμυντικό Γέρο Ντιά, που ανήκει στον Λεβαδειακό, αν και ο κεντρικός αμυντικός Τάσος Παστός και ο αριστερός μπακ χαφ Χρήστος Μήτσης του Λεβαδειακού εξακολουθούν να είναι οι κύριοι μεταγραφικοί στόχοι των «ερυθρολεύκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου