ΤΟΠΙΚΑ

Νέα δεδομένα στο παζλ του DVD

νέα-δεδομένα-στο-παζλ-του-dvd-851206

Νέα δεδομένα στην πορεία των ερευνών στην υπόθεση Ζαχόπουλου θέτει ανακοίνωση της 35χρονης κατηγορουμένης και συνεργάτιδος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Υποστηρίζει ότι για το επίμαχο DVD είχε ενημερώσει μόνο δύο μέσα ενημέρωσης εκ των οποίων στο ένα δεν επεδείχθη ή εδόθη.
Συγκεκριμένα, με γραπτή ανακοίνωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης κατηγορουμένης στην υπόθεση εκβίασης του κ. Χρήστου Ζαχόπουλου, κ. Κώστας Χρυσικόπουλος αναφέρει εξ ονόματος της εντολέως του ότι:
«Τα μόνα ΜΜΕ που επισκέφθηκε συνοδευόμενη από δικηγόρο-εργατολόγο και με τα οποία συζήτησε το ζήτημά της ήταν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega και η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Με κανένα άλλο ΜΜΕ ή δημοσιογράφο δεν ήρθε σε επαφή για το συγκεκριμένο ζήτημα, ούτε η ίδια, ούτε μέσω άλλου προσώπου. Η ίδια διατηρεί τη θέση της ότι θα εξηγήσει στον ανακριτή γιατί δεν έχει σχέση με το DVD που παρέλαβε ο κ.Ανδριανός και δηλώνει ότι ουδέποτε επεδείχθη ή εδόθη οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό στο Mega κατά τη μία και μοναδική επίσκεψή της».

Μ. Λιάπης

Πρώτη παρέμβαση Μ. Λιάπη στη Βουλή για την υπόθεση Ζαχόπουλου χθες. Ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών της Αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι άλλο σκάνδαλο και άλλο σκανδαλολογία.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέση, ο κ. Λιάπης κάλυψε πλήρως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι είναι θεματοφύλακας του πολιτισμού με πορεία 170 ετών.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη διαφάνεια και δημοσιότητα και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι όλοι και όλα ελέγχονται.
Σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε σε κυνήγι μαγισσών, επειδή αυτό επιβάλλουν οι πολιτικοί τακτικισμοί. «Αλλο σκάνδαλο και άλλο σκανδαλολογία και για να υπάρξει σκάνδαλο, θα πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση, αλλιώς είναι συκοφαντία» κατέληξε.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε όλη αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση κινήθηκε μέσα στο ψεύδος και ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε τις εξουσίες που έδωσε στον τέως γγ του ΥΠΠΟ.
O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος αναφέρθηκε και χθες στο θέμα Ανδριανού, σημειώνοντας ότι η όλη στάση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού διευκολύνει την έρευνα της υπόθεσης.
Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει ο ίδιος από τον συνεργάτη του να αποκαλύψει το όνομα του προσώπου που το έδωσε το DVD.
Επανέλαβε ότι δεν ισχύει το δημοσιογραφικό απόρρητο στην περίπτωση Ανδριανού, κάνοντας μάλιστα λόγο για «φαιδρότητες».

Πολύωρες καταθέσεις

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες η κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχειριστικού Ελέγχου του ΥΠΠΟ.
Η ίδια παλαιότερα είχε υποστηρίξει ότι απομακρύνθηκε από τη θέση της, επειδή είχε διαφωνήσει με τους χειρισμούς του κ. Ζαχόπουλου.
Στον ανακριτή κατέθεσαν επίσης η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Δ. Κουντή, καθώς και ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυριανή» Γ. Τσιρογιάννης.
Ακολούθησε η πολύωρη κατάθεση του δημοσιογράφου Α. Σπίνου. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της κατάθεσης, ανέφερε ότι δέχθηκε 150 ερωτήσεις για την υπόθεση, στις οποίες, απάντησε χωρίς να επικαλεστεί το δημοσιογραφικό απόρρητο.
«Έδωσα σοβαρά στοιχεία στον ανακριτή που οδηγούν σε βεβαιωμένα υπαρκτό πρόσωπο που κατέχει υλικό. Με το πρόσωπο αυτό συνομίλησα επί τρεις ώρες και περιέγραψα στον ανακριτή το υλικό που είδα» είπε.
Σε ερώτηση εάν το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται είναι μια γυναίκα με το όνομα Δήμητρα, στην οποία έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο κ. Σπίνος το επιβεβαίωσε. Ο δημοσιογράφος είπε ότι ρωτήθηκε από τον ανακριτή και απάντησε ότι δεν παρέδωσε αυτός στον κ. Ανδριανό το DVD, που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Πεποίθησή του όπως είπε είναι ότι ο ανακριτής συλλέγει πολύ προσεκτικά τα στοιχεία..
Παρών στην κατάθεση του κ. Σπίνου ήταν εισαγγελέας.
Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική έρευνα έχει επεκταθεί πλέον και στις χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που χρηματοδοτούσε το υπουργείο Πολιτισμού από το 2004 έως σήμερα.
Πάντως, το ΔΣ της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ανέμη» τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Η Ανέμη είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύριο αντικείμενο το ενδιαφέρον για το παιδί της περιφέρειας και των υπό ανάπτυξη περιοχών των αστικών κέντρων.

H υγεία του Χρ. Ζαχόπουλου

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του Χρήστου Ζαχόπουλου, αφού επικοινωνεί περισσότερο (με νεύματα) με τους γιατρούς, κυρίως χάρη στην τραχειοστομία.
Τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα είναι σε θέση να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για το αν μπορεί να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στον μηρό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου