ΤΟΠΙΚΑ

AN.E.M. Nέος πρόεδρος ο Αρ. Νιζάμης

an-e-m-nέος-πρόεδρος-ο-αρ-νιζάμης-851206

Νέος πρόεδρος και νέος αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρίας Μαγνησίας, μετά τις παραιτήσεις από τις θέσεις, αντίστοιχα, του νομάρχη Απ. Παπατόλια και της νομαρχιακής συμβούλου Τζούλιας Τσαλίκη.
Μετά την παραίτηση του νομάρχη, νέος πρόεδρος της εταιρίας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Αριστείδης Νιζάμης. Καθήκοντα αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝ.Ε.Μ. Τάκης Παππάς, στη θέση της Τζούλιας Τσαλίκη, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της λόγω των νέων καθηκόντων που θα αναλάβει στον καίριο τομέα της απορροφητικότητας κονδυλίων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΜ ανασυγκροτήθηκε στη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης των μελών του.
Στο σύντομο χαιρετισμό του προς το Δ.Σ. ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε το Νομάρχη για την τιμητική του πρόταση να αναλάβει την προεδρία της ΑΝ.Ε.Μ. και αναφέρθηκε στους νέους στόχους της εταιρίας και τη βούλησή του να εργασθεί με όλες του τις δυνάμεις με σκοπό την ορθολογική λειτουργία της και αξιοποιώντας την καθοριστική συμβολή και εμπειρία της απερχόμενης διοίκησης.
Ο νέος πρόεδρος, υποσχόμενος ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα παρουσιάσει αναλυτικά τους στόχους της εταιρίας για το έτος 2008, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει αυτή τη στιγμή η ΑΝ.Ε.Μ. και που συνοψίζονται στα εξής:
– ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίας με τους ΟΤΑ του Νομού με βάση το οποίο η ΑΝ.Ε.Μ. θα αναλάβει την ουσιαστική υποστήριξή τους
– σχεδιασμός, προετοιμασία και υλοποίηση Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη»
– συνεργασία και συντονισμός κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και ΟΤΑ
– αξιοποίηση νέων ευκαιριών ενόψει της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου
– ανάληψη πρωτοβουλιών για την πιστοποίηση της ΑΝ.Ε.Μ. ως τελικού δικαιούχου βασιζόμενοι στην πιστοποίηση ISO, που ήδη κατέχει η εταιρία
– εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου για την Αυτοδιοίκηση μέσω καταστατικής προσαρμογής και επέκτασης των στόχων της εταιρίας
– ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών που μπορεί να παράσχει η ΑΝ.Ε.Μ.
Ο Νομάρχης παρουσιάζοντας τον νέο πρόεδρο της ΑΝ.Ε.Μ. έπλεξε το εγκώμιό του για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξέφρασε τη σιγουριά του για επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.
Αφού τόνισε ότι κατά το σύντομο χρονικό διάστημα της προεδρίας του τέθηκαν οι βάσεις για οικονομική εξυγίανση, διοικητική ανασυγκρότηση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΑΝ.Ε.Μ., ανέφερε ότι θεωρεί πλέον την εταιρία έτοιμη να εισέλθει στην νέα εποχή για τις αναπτυξιακές εταιρίες μέσα από την ανάληψη νέων υπηρεσιών, δράσεων και ευκαιριών και εξέφρασε την πολιτική του βούληση για συγχώνευση και συνεργασία των επιχειρήσεων και υπόλοιπων φορέων της ΝΑΜ.
Τέλος, ο Νομάρχης ευχαρίστησε την απερχόμενη αντιπρόεδρο της ΑΝ.Ε.Μ. Τζούλια Τσαλίκη, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ως καθοριστική στη μέχρι τώρα πορεία της ΑΝ.Ε.Μ. Η κ. Τσαλίκη δεσμεύθηκε ότι και μετά την αποχώρησή της θα συνεχίσει την προσφορά της προς την ΑΝ.Ε.Μ. τόσο στο πλαίσιο της ανάληψης δράσεων για την πιστοποίηση της ΑΝ.Ε.Μ. ως τελικού δικαιούχου, όσο και στην πρωτοβουλία για οργάνωση και πραγματοποίηση του αναπτυξιακού συνεδρίου με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου