ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Συνεχίζονται οι αναταράξεις

πασοκ-μαγνησιασ-συνεχίζονται-οι-ανατ-851206

Οι αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκαν και χθες στη Μαγνησία με αφορμή τη σύνθεση της πολυπληθούς Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας δύο μόλις μήνες μετά την παύση των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων για την εκλογή προέδρου.

Οι έντονες αντιδράσεις για τη μη αντιπροσωπευτική συμμετοχή των τάσεων που υπάρχουν και εκφράστηκαν στο ΠΑΣΟΚ στη νέα ΝΟΕΣ και την κυριαρχία των Παπανδρεϊκών εκφράστηκαν χθες με την παραίτηση από τη Γραμματεία Συντονισμού της ΝΟΕΣ του νομαρχιακού συμβούλου Βαγγέλη Ζαχαρόπουλου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις από τη ΝΟΕΣ των 108 μελών, που ανήκουν είτε στους Βενιζελικούς αλλά και στους Παπανδρεϊκούς που φέρονται να διαφωνούν με την τακτική αποκλεισμών που ακολουθήθηκε.

Σε γραπτή του δήλωση που κοινοποιείται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, την ΚΟΕΣ και τους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει “σε όργανα που δεν έχουν πολιτική αντιπροσωπευτικότητα και αφήνει αιχμές για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η σύνθεση της ΝΟΕΣ.

Με δηλώσεις του χθες σε ραδιόφωνα και τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα συνέχισε την κριτική στη Ν.Ε. και ειδικότερα στο Συντονιστή Γιώργο Φώτη, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Νικόπουλος που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς του “προσωπική σκοπιμότητα ώστε να αποκλειστούν στελέχη που μπορούν να προσφέρουν στον προσυνεδριακό διάλογο και το νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Νικόπουλος επίσης κατηγόρησε τον κ. Φώτη ότι έχει αδρανοποιήσει το κόμμα τοπικά και ανέφερε ως παράδειγμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει παρέμβει να υποστηρίξει θεσμικά το Νομάρχη στην πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τις προσλήψεις στη Νομαρχία με τον κ. Σούρλα, όταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος το έκανε, γνωστοποιώντας ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη. “Δεν υπάρχουν πολιτικά αντανακλαστικά στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και οι ευθύνες είναι δεδομένες, τόνισε ο κ. Νικόπουλος. Δεν μπορεί να παραβλέπονται όλα αυτά και στελέχη που έχουν την ευθύνη γι’ αυτό να ορίζονται επικεφαλής για τον προσυνεδριακό διάλογο, αποκλείοντας άλλα καταξιωμένα στελέχη”.

Εάν και απέφυγε να απαντήσει προσωπικά στις επιθέσεις Νικόπουλου, ο κ. Φώτης χθες, εμμέσως πλην σαφώς, επιχείρησε να υποβαθμίσει το όλο θέμα -μπροστά στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί- επισημαίνοντας ότι “το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα ανοιχτό, στο οποίο ρόλο μπορούν και πρέπει να έχουν όλοι”.
Το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει κανέναν. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες και να εκλεγούν σύνεδροι, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Φώτης. Εμείς ως Ν.Ε. κάναμε προτάσεις. Τις αποφάσεις τις πήρε το Οργανωτικό με επικεφαλής τον κ. Πολυζωγόπουλο, συμπλήρωσε ο ίδιος και σημείωσε ότι “αυτό που προέχει είναι να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ το βηματισμό του και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της κοινωνίας απέναντι στην αντιλαϊκή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.”

Δεν περιφρουρείται η ενότητα

“Θεωρώ ότι η συμμετοχή μου σε όργανα εν όψει συνεδρίου με τιμάει ιδιαιτέρως ως νέο άνθρωπο που μου δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και διατύπωσης των ιδεών μου, σε μια εποχή μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ανανεωθεί τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο ιδεών, επισημαίνει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Ζαχαρόπουλος.
Όμως ποτέ δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε όργανα μόνο για να συμμετέχω, τα οποία εν τη γενέσει τους χαρακτηρίζονται από έλλειψη πολιτικής αντιπροσωπευτικότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές για ανάδειξη προέδρου, καθώς και από έντονη αμφισβήτηση των κριτηρίων με τα οποία επελέγησαν εν τέλει τα άτομα αυτά και κατά πόσο αυτά τα κριτήρια ήταν πολιτικά ή άλλα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη σύνθεση του οργάνου της γραμματείας της ΝΟΕΣ, εκτός από την παντελή έλλειψη ατόμων εκ πλευράς του ρεύματος Βενιζέλου, εκλείπουν και άτομα από την πλευρά Παπανδρέου, τα οποία έπαιξαν έναν σημαντικό ρόλο και εξακολουθούν να διαδραματίζουν σε επίπεδο νομού, όπως αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές.
Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε ένα όργανο, το οποίο εκ της γενέσεώς του δεν τηρεί και δεν λαμβάνει υπόψη του σημαντικές πολιτικές αρχές, όπως της αντιπροσωπευτικότητας, της σύνθεσης πολιτικών απόψεων, που για την επιλογή των προσώπων που συμμετέχουν σε όργανα τα οποία μάλιστα διορίζονται θέτει και γνωστοποιεί τα κριτήρια των επιλογών των προσώπων, καθώς και σε ένα όργανα που σε καμία περίπτωση, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά συνολικά, δεν περιφρουρεί και συνθέτει την τόσο χιλιοειπωμένη, εκ του στόματος του εκάστοτε Προέδρου, ενότητα.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου