ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη στην κουζίνα αλληλεγγύης

στήριξη-στην-κουζίνα-αλληλεγγύης-778239

Δεκάδες συμπολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωΐ έξω από το ξύλινο σπιτάκι της πλατείας Πανεπιστημίου, όπου φιλοξενείται η κουζίνα αλληλεγγύης, εκφράζοντας την στήριξή τους στην συγκεκριμένη προσπάθεια, που έχει ως αποδέκτες εξήντα περίπου άπορους συμπολίτες.

Τρόφιμα μακράς διαρκείας, λαχανικά, φρούτα και ψωμί διένειμαν χθες οι εθελοντές της κουζίνας αλληλεγγύης σε δεκάδες άπορους της περιοχής μας, συνεχίζοντας το έργο προσφοράς που ξεκίνησε πριν από δυόμιση χρόνια.

Στο μεταξύ, οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας απευθύνουν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, ζητώντας την συνδρομή των συμπολιτών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές που ορίζονται βάση νoμοθεσίας, έτσι ώστε να συνεχιστεί η προσφορά δωρεάν γευμάτων, σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Η κ. Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της προσπάθειας, απηύθυνε έκκληση στην τοπική κοινωνία, ζητώντας παράλληλα την συνδρομή των τοπικών επιχειρήσεων, προκειμένου «να δημιουργηθεί μια οργανωμένη κουζίνα, η οποία θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει, για την παρασκευή γευμάτων για απόρους συμπολίτες μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κ. Ιωαννίτη ανέφερε ότι «η κουζίνα αλληλεγγύης θα προσφέρει πλέον κάθε Τρίτη και Παρασκευή τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία όμως είναι δύσκολο να αξιοποιήσει κανείς, όταν δεν διαθέτει νερό, ρεύμα ή σπίτι». Στο μεταξύ, η ίδια έχει αποστείλει επιστολές σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, ζητώντας «χορηγούς για μια κουζίνα αλληλεγγύης με υγειονομικές προδιαγραφές».

Το facebook της κουζίνας αλληλεγγύης κατακλίστηκε παράλληλα από χίλια και πλέον μηνύματα συμπαράστασης για το έργο που επιτελείται. Παρών στην χθεσινή συγκέντρωση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας κ. Παντσάς, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ως άνθρωποι και ως πολίτες, είναι βέβαιο ότι παλεύουμε και στηρίζουμε τέτοιες δραστηριότητες όπως είναι της κ. Αγγελικής Ιωαννίτη, προκειμένου να τύχουν της καλύτερης δυνατής τύχης».

Ο ίδιος προσέθεσε παράλληλα ότι «η κουζίνα αλληλεγγύης έχει αποδείξει ότι στηρίζει ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που δεν έχουν ίσως, και κάποιες φορές, την δυνατότητα να προστρέξουν σε άλλες δομές. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επεσήμανε ο ίδιος, θεωρώ πραγματικά ότι καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην κοινωνική παρέμβαση».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου