ΤΟΠΙΚΑ

Καταπολέμηση των κουνουπιών

καταπολέμηση-των-κουνουπιών-785742

Σύσκεψη συγκάλεσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης με θέμα την καταπολέμηση των κουνουπιών. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να γίνει ενημέρωση, οργάνωση και συντονισμός ενεργειών για τα μέτρα αντιμετώπισης των κουνουπιών, αλλά και σωστός σχεδιασμός για την επιτυχία του φετινού προγράμματος κουνουποκτονίας.

Φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, προκηρύχθηκε διαγωνισμός, κατακυρώθηκε το έργο της κουνουποκτονίας και τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει η υλοποίησή του. εκτός από τον προγραμματισμό των δράσεων κουνουποκτονίας, ο κ. Καλτσογιάννης έθεσε και άλλα θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας που ταλαιπωρούν πολίτες, Δήμους και Υπηρεσίες, δηλαδή θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης και καθαριότητας ακτών και ρεμάτων, που βρίσκονται σε συνάρτηση με το πρόβλημα των κουνουπιών.

Ο αντιπεριφερειράρχης ενημέρωσε ότι οι εφαρμογές κουνουποκτονίας είναι φανερό ότι δεν μπορούν να γίνουν σε όλη την έκταση του νομού και επιπλέον δεν στερούνται συνεπειών από αλόγιστη χρήση χημικών και φαρμάκων.

Γι’ αυτό, όπως είπε, εκτός από τα μέτρα της Πολιτείας απαραίτητη είναι και η ενεργητική συμμετοχή και δράση των πολιτών. «Είναι αυτονόητο ότι οι πολίτες θα πρέπει να αναφέρουν στον Δήμο εστίες που απασχολούν την γειτονιά από αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να φροντίζουν συνεχώς να μη δημιουργούν περιβαλλοντικές συνθήκες ανάπτυξης πληθυσμών κουνουπιών», όπως είπε.

Στη Μαγνησία μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου ή ελονοσίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου