ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Εκδήλωση
«Τριάντα χρόνια αγωνιζόμουν να αλλάξω τον κόσμο. Τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθώ να μην μ’ αλλάξει ο κόσμος». Το ανέφερε ο Μάκης Μίχος στην πετυχημένη εκδήλωση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Δημαρχείο του Βόλου με την συμμετοχή αρκετού κόσμου.
Δ.Χ.

Τηλεθέαση
Μήπως το παιχνίδι της «μακακίας» και του «φούστη» γίνεται μόνο και μόνο για τα νούμερα της τηλεθέασης;
Δ.Χ

Ανακουφίστηκε
Αισθάνεται δικαιωμένος ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας της Νέας Ιωνίας Γιάννης Καουνάς μετά τη γνωμοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ο ίδιος είχε χειριστεί το θέμα προσωπικά και όταν έσκασε η προσφυγή Μολοχίδη, άκουσε διάφορα για τους χειρισμούς του θέματος. Από προχθές ωστόσο νιώθει ανακουφισμένος, αφού αφενός το ΥΠΕΧΩΔΕ δίνει το πράσινο φως για την εφαρμογή των μονοδρομήσεων και αφετέρου “διορθώθηκε”, όπως έλεγε, μία αδικία.
Β.Κ

Ιπτάμενη υπουργός
Κατευθείαν από τις Βρυξέλλες έρχεται σήμερα στο Βόλο η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Συνόδευσε τον πρωθυπουργό και σήμερα έρχεται στο Βόλο, όπου θα τιμηθεί τόσο η ίδια, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.
Είναι η ελάχιστη τιμή για τη συμβολή και των δύο στην ανάληψη των Αγώνων. Ανέτρεψαν τα προγνωστικά…

Και στη Λάρισα
Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κούβελος θα παραμείνουν στο Βόλο μέχρι νωρίς το απόγευμα, αφού στις 7 θα τιμηθούν και από το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας σε εκδήλωση που διοργανώνει η όμορη πόλη.
“Πολίτες” της Θεσσαλίας από σήμερα οι δύο τους, που πλέον θα πυκνώσουν και τις επισκέψεις τους στην περιοχή.

Γιατί ακυρώνονται;
Περίεργα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τη σίτιση των λαθρομεταναστών, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Διαμαρτυρίες ακούγονται για διαγωνισμούς που προκηρύσσονται από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας, αλλά ακυρώνονται.
Η σύμβαση ενός έτους, που είχε υπογραφεί από τη Νομαρχία με εταιρία κέτερινγκ, έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκτοτε διαγωνισμός δεν έχει «στεριώσει». Γιατί άραγε;
Β.Σ.

«Οδηγός»
Πόρισμα καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίστηκε αυτό του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο, το οποίο διαβίβασε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής και της εκτενούς έρευνας γύρω από το θέμα.
Όπως σημείωνε χθες ο νομάρχης, εφεξής αυτό το πόρισμα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την άσκηση σοβαρής και ιεραρχημένης περιβαλλοντικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Β.Σ.

Υπουργός
υπό προθεσμία
Πρώτα ήταν η κόρη του που διορίστηκε στον ΟΤΕ, μετά ήρθαν οι ανασφάλιστοι Ινδοί εργαζόμενοι στο σπίτι του και τώρα το κερασάκι στην τούρτα: Εξοχικό με άδεια αναψυκτηρίου. Δεν λέμε, μουλωχτός – μουλωχτός, αλλά μια χαρά τα κατάφερε στη ζωή του ο Μαγγίνας. Άρα και να χάσει την εκλογική του καρέκλα δεν θα πάθει και τίποτα, πάλι θα τα καταφέρει. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι πρέπει να έχει πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια της πολιτικής, αλλιώς το πολιτικό πρόβλημα θα αποκτήσει διαφορετική ευρύτητα.
Χ.Μ

Επρεπε
να τον καταλάβει
Βέβαια ο κ. Καραμανλής έπρεπε να καταλάβει ότι ο κ. Μαγγίνας είναι ο τύπος του μουλωχτού πολιτικού. Δεν μπορεί να είσαι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και να έχεις εξοχικό στο Κορωπί. Γιατί, αν είσαι βουλευτής Α΄ Αθηνών, πού πρέπει να έχεις εξοχικό; Στο Μόντε Κάρλο;
Χ.Μ

Ανέκδοτο
Σκέψου λέει να αποκαλυφθεί ότι στο αναψυκτήριο του Μαγγίνα εμφανίζεται ανασφάλιστη Ινδή τραγουδιάρα. Ξεφτιλίστηκε το σύστημα τελικά. Και τα κατάφερε ο πιο αθόρυβος υπουργός.
Χ.Μ

Καταδίκασε
τα επεισόδια
Με τρόπο απερίφραστο χθες από τηλεοράσεως ο δήμαρχος Αλοννήσου Παναγιώτης Βλάικος καταδίκασε τα όσα έκτροπα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στο νησί. Ενοχλήθηκε ο δήμαρχος και δικαίως από τον χαρακτηρισμό «Ζωνιανά», πλην όμως κάποιοι δημότες έχουν βαλθεί να συσχετίσουν τις δύο περιοχές. Ας ηρεμήσουν, γιατί κάνουν κακό στον τόπο αλλά και στον εαυτό τους.
Χ.Μ

Ασπρη μέρα
Μα καλά, έπρεπε να ’ρθει η Ντόρα στο Βόλο για να δούμε άσπρη μέρα;
Τάδε έφη Αλεξόπουλος, ο όμορφος και όχι ο πλούσιος, όπως αποκαλείται.
Χ.Μ

Γκέκε…
Πω πω λεφτά με τα ευρυζωνικά. Αμα έχεις και γερό parrtner, τόσο το καλύτερο. Γκέκε…
Α.Τ.

Υπάρχουν
εξελίξεις…
Υπάρχουν εξελίξεις στο πολιτικό προσωπικό της Νομαρχίας και δεν το έχουν μάθει ακόμη οι δημοσιογράφοι; Δεν το πιστεύω…
Α.Τ.

Φρένο
από την ΕΠΑΕ
Τώρα που γίνεται ντόρος μόνον για τις συμπληρωματικές συμβάσεις και έλεγχος στις επιπλέον ποσότητες, μήπως πρέπει να ρωτηθεί και η ΕΠΑΕ για προηγούμενα έργα που έχουν ήδη περατωθεί και τα οποία δεν τα έχει εγκρίνει;
Α.Τ.

Λύκος…
Τραβούσαν τα μαλλιά τους χθες στελέχη των ΔΟΥ στη Μαγνησία γι΄ αυτόν τον απίθανο τύπο που τον έπιασαν στα πράσα και που ζητούσε 20.000 ευρώ από κομμωτήριο. Ο επίορκος υπάλληλος ήταν διορισμένος από τον Αλογοσκούφη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που έκανε τις μεταθέσεις Διευθυντών στις ΔΟΥ όλης της χώρας. Λύκος ο Αρνό-πουλος…
Α.Τ.

Αρπαγμένοι
οι δήμαρχοι
Είναι αλήθεια ότι οι αγαστές σχέσεις που κυριαρχούσαν άλλοτε μεταξύ των δημάρχων του κεντρικού και παραλιακού μετώπου του Πηλίου έχουν πάψει προ πολλού. Παιχνίδια εξουσίας ή σύγκρουση τοπικών συμφερόντων;
Χ.Μ.

Ο αντικαταστάτης
του Μαγγίνα
Όλα δείχνουν ότι οι υπουργικές μέρες του Βασίλη Μαγγίνα είναι μετρημένες. Το όνομα του αντικαταστάτη του κυκλοφορεί κιόλας στην πολιτική πιάτσα. Αντώνης Σαμαράς! Αν θέλει να επιστρέψει σε κυβερνητικό πόστο ο Καλαματιανός, πρέπει να το κάνει με μακροβούτι στα παγωμένα νερά του ασφαλιστικού.
Χ.Μ.

Ο Αλμυρός τιμά
τον Θ. Νάκο
Μια πολύ σημαντική για τη Μαγνησία αλλά άγνωστη πλευρά του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου αναδεικνύει η βράβευσή του από το Δήμο Αλμυρού την Κυριακή, για τη συνεισφορά του στη δημιουργία και βελτίωση των αθλητικών υποδομών στο νομό.
Ο Δήμος Αλμυρού τιμά το Θανάση Νάκο, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η δράση του Υφυπουργού συνέβαλε και στην επιτυχή διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων και διεύρυνε τη δυνατότητα των νέων ανθρώπων να αθληθούν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Ο Δήμος Αλμυρού θα τιμήσει επίσης την ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου και τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου