ΤΟΠΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών

εξαρθρώθηκε-σπείρα-διαρρηκτών-851206

Τριμελής σπείρα, αποτελούμενη από δύο Αλβανούς υπηκόους και έναν Ελληνα, είχε ρημάξει καταστήματα σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία. Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ ο ημεδαπός δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Οι τρεις τους είχαν σχέση, λόγω ότι ήταν κρατούμενοι στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου για παραβάσεις του ποινικού κώδικα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί συνέλαβαν χθες ένα 21χρονο Αλβανό και έναν 17χρονη ομοεθνή του, αμφότεροι κάτοικοι Βόλου, καθώς το βράδυ της 12 προς 13 Δεκεμβρίου εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο εντός εστιατορίου ιδιοκτησίας του Δ.Σ. του Ι. 46 ετών και αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, ένα Η/Υ και ένα Ράδιο- CD συνολικής αξίας 1.200 ευρώ κατά δήλωση του παθόντα.
Οι δύο δράστες τις πρωινές ώρες της 12ης Δεκεμβρίου διέρρηξαν αναψυκτήριο, ιδιοκτησίας του Γ.Κ. του Κ. 50 ετών και αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ κατά δήλωσή του.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί μαζί με τον Α.Κ του Σ. 19 ετών, κάτοικο Καματερού Αττικής, άεργο, είχαν συστήσει σπείρα η οποία διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις. Όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2007 είχαν διαπράξει 15 συνολικά κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων. Η σπείρα ενεργούσε
άλλοτε ομαδικά και άλλοτε ανά ζεύγη, ενώ οι κλοπές και οι διαρρήξεις σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου αλλά και στις πόλεις Λάρισα και Λαμία.
Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφήρεσε η σπείρα ανέρχεται στα 830 ευρώ, η αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν ήταν 2.300 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές που ανέρχονται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 370 ευρώ κατά δήλωση παθόντων.
Κατά την διάρκεια της σύλληψης του 21χρονου βρέθηκε να κατέχει παράνομα ένα αμφίστομο μαχαίρι με μήκος λεπίδας 10 εκατοστών και μία αστυνομική ράβδο, ενώ οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στερούμενος την απαιτουμένη άδεια ικανότητος οδηγήσεως.
Στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και χρημάτων τα οποία, αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός διαρρηκτών εργαλείων και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο που χρησιμοποιήθηκε για τη τέλεση των αδικημάτων.
Οι δύο Αλβανοί οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως υπηρεσίας, η οποία άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους για κλοπή κατ΄ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παραπέμφηκαν στον Ανακριτή για να απολογηθούν.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου