ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

* Στην αίθουσα τέχνης “Ηλίου Μέλαθρον” του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αφών Δεληγεώργη” (Γκλαβάνη 37-Αλεξάνδρας, 1ος όροφος) λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Μαϊπά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου και λειτουργεί 11 π.μ.-1 μ.μ. και 7-10 μ.μ.

* Στη σοφίτα του Κτιρίου Σπίρερ λειτουργεί η 1η ομαδική έκθεση τέχνης του Συλλόγου Αποφοίτων ΔΙΕΚ Βόλου. Στα εγκαίνια θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ μουσικής με τους Creative 2. Στις 21 Δεκεμβρίου με το τέλος της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί πάρτι. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 18:00 – 22:00.

* Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Τερλίδου στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» στον 2ο όροφο και παρατείνεται έως 10 Ιανουαρίου 2008. Ωρες λειτουργίας καθημερινά:10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00, Σάββατο 10:00 – 13:00.

* “Ενέργεια” χαρακτηρίζει την νέα σειρά έργων ζωγραφικής της Σοφίας Φωτιάδη που παρουσιάζεται στην aRte Libre GalleRia στην Στοά Τέχνης του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 12 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ.

* Συνεχίζονται στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης ζωγραφικής:«με αφορμή τους ανέμους» του Δημήτρη Μοράρου. Σήμερα , Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. θα γίνει ανάγνωση ποιητικής ανθολογίας για τους ανέμους. Την επιμέλεια και παρουσίαση έχει ο Θωμάς Κοροβίνης. Στη συνέχεια η Μαρία Μπάνη και ο Θωμάς Κοροβίνης θα τραγουδήσουν για τους ανέμους με τη συνοδεία των μουσικών Γιάννη Παπαδημητρίου και Γιώργου Κατσικαβέλη.

Διάφορα

• Ενα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο όνειρο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου (Μεταμορφώσεως 193).

* Εκδήλωση διοργανώνουν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου “Αγιος Ιωσήφ” την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου (Σπ. Σπυρίδη 30). Τα παιδιά δραματοποιούν το έργο του Γ. Μπότσου “Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί” κι ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους.

• Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μητροπόλεως διοργανώνει την χριστουγεννιάτικη γιορτή του στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα.

• Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των μελών του την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παιδική παράσταση από την θεατρική ομάδα του ΔΣΒ και επίκαιρο μουσικό πρόγραμμα. Τέλος θα διανεμηθούν δώρα.

*Η Χορωδία Ομοίων Φωνών του Μουσικού Σχολείου Βόλου θα τραγουδήσει τα κάλαντα το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου το πρωί μπροστά στον Αγιο Νικόλαο. Επίσης, η Χορωδία Εντεχνης Ελληνικής Μουσικής του ίδιου Σχολείου, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου το πρωί, θα τραγουδήσει τα κάλαντα, αφιερωμένα στα παιδιά της “Φλόγας”.

• Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών “Το Εγγλεζονήσι” καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Μεταξουργείο. Μετά τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 6977543710 και 6974813195.

• Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο στις 7.15 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης των “Τριών Ιεραρχών” η μελέτη στο αγιοπατερικό κείμενο “Λόγοι εις το Πάτερ ημών” του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης με εισηγητή τον Θεολόγο κ. Βασίλειο Κοτσμανίδη.
* Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες πνευματικές συνάξεις της Κοινωνικής Χριστιανικής Ενωσης την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο με ομιλητή τον π. Νικόλαο Νασιώκα και θέμα “Το μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως”.

* Η ΕΧΕ διοργανώνει διάλεξη με θέμα “Η συμβολή του Θεόφιλου Καΐρη στην εκπαίδευση” την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο. Ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας και μελετητής του έργου του Θ. Καΐρη κ. Κώστας Μαυρομμάτης.

Εκδρομές

* Ο Εκδρομικός Ομιλος “Νέα Ζωή” έχει προγραμματίσει τις κάτωθι εκδρομές: για τις 16/12 στα Αμπελάκια Λάρισας, για τις 23/12 στην Ιερά Μονή Ξενιάς-Μιτζέλα και στις 30/12 στα Μετέωρα-Καστανιά Καλαμπάκας. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. και το κατάστημα ανδρικών ειδών “Ο Μάκης” Ιωλκού 17, τηλ. 2421036021.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου