ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠ. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ: Ανοίγουμε την ευρυζωνικότητα στους πολίτες

απ-παπατολιασ-ανοίγουμε-την-ευρυζωνι-851206

Μουσική, κέφι, χρώμα… Υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος «48 ώρες», καθώς και άλλων τοπικών ηλεκτρονικών σχημάτων, συνεχίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης χθες το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών για τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παρά το τσουχτερό κρύο μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Ο χώρος γύρω από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου αποτελεί το πιλοτικό σημείο λειτουργίας του hot spot.
Το κοινό είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κοντά στην εξέδρα των συγκροτημάτων λειτουργούσε info kiosk, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η συμπλήρωση ερωτηματολογίων και η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πολιτών σε διαγωνισμό.
Το ερωτηματολόγιο αφορά στον προσδιορισμό του προφίλ των χρηστών του διαδικτύου στο νομό Μαγνησίας. Οι πολίτες που θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο θα συμμετέχουν στις διαδικασίες δημόσιας κλήρωσης για τη δωρεάν παροχή 15 φορητών υπολογιστών και 10 ευρυζωνικών συνδέσεων στο διαδίκτυο.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Μαγνησίας που αψηφούν το κρύο και το χιονιά και είναι εδώ παρόντες σε μια πολύ κρύα, αλλά ταυτόχρονα «ζεστή» βραδιά.
Ανοίγουμε πλέον το αγαθό της ευρυζωνικότητας σε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας, ξεκινώντας αρχικά από ένα τετράγωνο», δήλωνε από το χώρο της εορταστικής εκδήλωσης ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Πρόκειται, όπως είπε, για μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, ώστε αργότερα το δίκτυο να επεκταθεί σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, σε κάθε σημείο του νομού.
Ο κ. Παπατόλιας μίλησε για μεγάλη κατάκτηση, επισημαίνοντας ότι εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι κανένας εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και καμία ποιοτική παροχή υπηρεσιών δεν είναι δυνατή χωρίς την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
Ο νομάρχης βεβαίωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε χρονικό διάστημα ενός έτους θα είναι απολύτως έτοιμη να προχωρήσει στην εξάπλωση του δικτύου σε όλο το νομό.
«Βεβαίως αυτό δεν θα εξαρτηθεί μόνο από εμάς, θα εξαρτηθεί από την κοινωνική διαβούλευση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, θα εξαρτηθεί κατά πόσο οι πολίτες θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Η δύναμή μας, για άλλη μια φορά, είναι οι πολίτες», υπογράμμισε ο νομάρχης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου