ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρώνει σήμερα η Ελλάδα

νεκρώνει-σήμερα-η-ελλάδα-851206

Καθοριστική για τη «δοσολογία» των ανατροπών στο Ασφαλιστικό αναμένεται να είναι η 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα..
Συνδικαλιστικά στελέχη μιλούν από τώρα για την «πιο μεγάλη απεργία» των τελευταίων χρόνων και μάλιστα ορισμένοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπαναχωρήσει στο Ασφαλιστικό «κατά το πρότυπο της περιόδου Γιαννίτση».
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ αντιπροσωπείες με ανώτερα στελέχη τους θα μετάσχουν και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του κινητοποίηση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.
Ειδικότερα:
Εικοσιτετράωρη πανεργατική απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για το ασφαλιστικό. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι όλων των Ενώσεων. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.
Για σήμερα έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρη απεργία δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί. Στην απεργία θα πάρουν μέρος οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες και το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα.
Σε ότι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο της απεργίας, τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο.
Ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Μετρό θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 και από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Το Τραμ θα έχει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:30 και από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό, που έχει επιλέξει να μετακινηθεί αύριο με αεροσκάφη εντός και εκτός Ελλάδος.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει για 24 ώρες κλειστός ο εναέριος χώρος της Ελλάδος για τα πολιτικά αεροσκάφη και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς την Ελλάδα είτε των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών είτε των ξένων.
Ωστόσο θα υπάρξει προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιο αεροσκάφος, το οποίο βρίσκεται στον ελληνικό εναέριο χώρο χρειαστεί να κάνει αναγκαστική προσγείωση.
Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Τα κόμματα

Από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εμποδίσει δυναμικά κάθε προσπάθεια της ΝΔ να οδηγήσει το σύστημα σε αδιέξοδο.
«Θα είμαστε κοντά σας στους αγώνες, όπως και αύριο, θα είμαστε κοντά σας στη μεγάλη διαδήλωση, για να σταματήσουμε τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα. Καλούμε όλους τους κοινωνικούς χώρους να δώσουν τη μάχη. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη και μέσα στη Βουλή, θα δώσουμε τη μάχη και στο πεζοδρόμιο. Καλούμε όλους να δώσουν τη μάχη, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια δίκαιη κοινωνία».
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα «να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της αυριανής απεργίας, να την περιφρουρήσουν σε κάθε εργασιακό χώρο για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, έπειτα από συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε: «Πιστεύουμε ότι η 12η Δεκεμβρίου θα είναι η ημέρα που θα γίνει η μεγαλύτερη κινητοποίηση στη χώρα μας σε όλη τη δεκαετία, πιστεύουμε ότι θα είναι μια καταιγίδα απέναντι στην ασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, μια ισχυρή λαϊκή απάντηση που μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα».
Όσο για τη χρήση των καμερών είπε: «Δεν φοβόμαστε τις κάμερες, οι κάμερες το μόνο που έχουν να δείξουν σε αυτή την περίπτωση είναι το ποιοι είναι απόντες».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, τόνισε πως οι διαδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της δημοκρατίας και οι διαδηλωτές θα διατρανώσουν τις θέσεις τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου