ΤΟΠΙΚΑ

Χιούμορ και διεθνές χρώμα στο Φεστιβάλ Βόλου

χιούμορ-και-διεθνές-χρώμα-στο-φεστιβά-851206

Με την ευρηματική παράσταση “Kind of Heroes” του Αυστριακού Chris Haring και την ομάδα Liquid Loft συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, με δύο παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007 στις 9.00 μ.μ. Η παράσταση “Kind of Heroes” του Chris Haring (Κρις Χέρινγκ), ανάθεση από το ImPulsTanz, είναι το δεύτερο μέρος ενός τρίπτυχου όπου, αρχής γενομένης από το σόλο No one’ s coming, ο Haring ερευνά το “ηχόσωμα” (“soundbody”) του ερμηνευτή, ένα ηχητικό τοπίο που περιβάλλει κάθε σώμα σαν αύρα, και το μεταφράζει σε μια νέα σκηνική γλώσσα, με στόχο μέσω της επέμβασης σ’ αυτό να παραχθεί ένα εικονικό περιβάλλον. Ο χορογράφος διαρθρώνει την παράσταση ως ένα ευέλικτο σύνολο σεναρίων, το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί σε διαφορετικούς, θεατρικούς και μη χώρους. Χιούμορ και ανατρεπτική διάθεση δίνουν τον τόνο αυτής της ευρηματικής παράστασης. Οι τρεις χαρακτήρες του έργου εμφανίζονται ως συνεσταλμένοι και γεμάτοι ντροπή αντι-ήρωες, που αντιστρέφουν τα στερεότυπα των ηρώων της μαζικής κουλτούρας και της σωματικής τους συμπεριφοράς.
Ο Chris Haring (Κρις Χέρινγκ) έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα και σχήματα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού τοπίου, ενώ σε συνεργασία με τον συνθέτη και multimedia καλλιτέχνη Klaus Obermaier δημιούργησαν τις παραστάσεις χορού και προβολής βίντεο D.A.V.E. και VIVISECTOR που γνώρισαν φοβερή επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, στην Ασία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία. Τα πρόσφατα έργα του, αναθέσεις από το TanzQuartierWien και το ImPulsTanz, έχουν παρουσιαστεί σε πολλές σημαντικές διοργανώσεις εκπροσωπώντας την Αυστρία. Συντελεστές της παράστασης είναι οι : καλλιτεχνικός διευθυντής, χορογραφίες, Stephanie Cumming Ulrika Kinn Swensson και Johnny Schoofs: Χορός, χορογραφίες, Erwin Wurm: σκηνικά, Andreas Berger: μουσική επιμέλεια, Thomas Jelinek: δραματουργός, Kathernia Zakravsky: κείμενα, Jessica Wyschka: συντονισμός, Michael Loizenbauer: φωτογραφία, Mara Mattushka: φιλμ Με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου πραγματοποιείται από τον Δήμο Βόλου με την οργανωτική ευθύνη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου και τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου και του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο και την υποστήριξη των Προξενείων της Αυστρίας και της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα καθώς και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Τιμή εισιτηρίου : 20€ και 15€ για τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια. Για πρώτη φορά ισχύει το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, σύμφωνα με το οποίο, αγορά εισιτηρίων για 2 ενήλικες και 2 παιδιά, τιμάται προς 50€, αντί των 70€ που είναι η κανονική τιμή των εισιτηρίων. Πληροφορίες για εισιτήρια Τηλ: 24210 32 818 & 24210 53604. Χορηγός είναι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και χορηγοί επικοινωνίας ο “Ταχυδρόμος”, η TRT, το Ράδιο Βέρα, το Δημοτικό Ραδιόφωνο και το Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, 103,7 FM, ΝΕΤ 105,8, ΕΡΑ Δίκτυο, www.goculture.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου