ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρή απάντηση

ηχηρή-απάντηση-851206

Ξεπερνώντας κομματικές περιχαρακώσεις και συνδικαλιστικές εντάξεις, διαφορετικές προσεγγίσεις και ποικίλα εργασιακά συμφέροντα και επιδιώξεις, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας ενωμένοι σήμερα δίνουν μια απάντηση για όσα σχεδιάζονται «για μας χωρίς εμάς».
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο των τελευταίων ετών. Τη σημερινή απεργία στηρίζουν όλοι οι κλάδοι εργαζομένων, χαμηλόμισθοι, αλλά και κάπως καλύτερα αμειβόμενοι. Στηρίζεται η σημερινή κινητοποίηση από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, χωρίς οι επιμέρους διαφοροποιήσεις να στέκονται ικανές για οποιοδήποτε λοξοδρόμισμα.
Καμία σημασία δεν έχει αν ο σημερινός απεργιακός αγώνας θα δοθεί με δύο ή τρεις συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη. Ασφαλώς θα ήταν καλύτερος και αποτελεσματικότερος ένας ενωτικός αγώνας σ΄ αυτή τη φάση. Καθίσταται όμως η διάσπαση αυτή ελάσσονος σημασίας από τη στιγμή που άπαντες σήμερα το ίδιο θα διατρανώνουν και ακριβώς το ίδιο θα διαδηλώνουν.
Πριν από 6 χρόνια σε αντίστοιχη περίπτωση η κυβέρνηση Σημίτη και ο υπουργός Γιαννίτσης είχαν εισπράξει ηχηρή απάντηση. Σήμερα η κυβέρνηση Καραμανλή και ο υπουργός Μαγγίνας θα εισπράξουν παρόμοια, αν όχι ηχηρότερη απάντηση απ΄ τους εργαζομένους.
Μπορεί ο Έλληνας να έχει συμβιβαστεί με την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς. Ποτέ του όμως δεν θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα πεθάνει σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου