ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινοι» κομάντος σκόρπισαν τη Βέρντερ στο Καραϊσκάκη!

κόκκινοι-κομάντος-σκόρπισαν-τη-βέρ-851206

Οι κόκκινοι «τρομοκράτες» χτύπησαν ξανά! Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε πάρτι την αναμέτρηση με την Βέρντερ Βρέμης, νίκησε 3-0, προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει. Δυο γκολ ο εκπληκτικός Ιεροκλής Στολτίδης και ένα ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Δεύτεροι στον όμιλό τους οι «ερυθρόλευκοι». Πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε 3-1 της Λάτσιο.
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό σ’ ένα 4-5-1, με τον Κοβάσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης και τον Τρέζορ Λούα Λούα να βγαίνει πότε από τα αριστερά πότε απ’ τα δεξιά. Ο Κογκολέζος επιθετικός ήταν ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Με την ταχύτητά του αλλά και την επιμονή σε πολλές φάσεις δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην αργή άμυνα των Γερμανών. Από τα πόδια του άλλωστε δημιουργήθηκε η φάση του γκολ του Στολτίδη στο 12’, ενώ στο 42’ έβγαλε τετ ατ τετ τον Κοβάσεβιτς με τον Βίζε να σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Στην αντίπερα όχθη ο Τόμας Σάαφ παρέταξε την ομάδα του σ’ ένα 4-4-2, με τους Ρόζενμπεργ και Σανόγκο να απαρτίζουν τη γραμμή κρούσης. Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 8’, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έχασαν τον προσανατολισμό τους. Προϊόντος του χρόνου βέβαια φάνηκαν απειλητικοί για την εστία του Νικοπολίδη, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις. Ακόμα και έτσι πάντως η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που έδειχνε να έχει τον έλεγχο, παρά το γεγονός ότι μόλις στο 22’ έχασε τον Πατσατζόγλου, ο οποίος ύστερα από ένα μαρκάρισμα δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Μενδρινό να περνάει στη θέση του.
Στο 8’ και στο 24’ σε δύο σχεδόν όμοιες φάσεις η Βέρντερ θα μπορούσε να σκοράρει. Στην πρώτη ο Νικοπολίδης απομάκρυνε ασταθώς το σουτ του αμαρκάριστου Ντιέγκο, αλλά στο «ριμπάουντ» ο Σανόγκο, πιεζόμενος από τον Πάντο, δεν σούταρε καθόλου καλά, ενώ στη δεύτερη από σουτ του Μπορόφσκι και νέα ασταθή επέμβαση του Ελληνα πορτιέρο ο Σανόγκο επωφελήθηκε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά το πλασέ του αποσόβησε με νέα επέμβαση με τα πόδια ο Νικοπολίδης.
Από εκεί και πέρα μόνο με σέντρες και «στημένες» φάσεις μπορούσαν ν’ απειλήσουν οι Γερμανοί.
Σε μία από αυτές στο 33’, ο Νάλντο πήδηξε ψηλότερα για κεφαλιά στην μικρή περιοχή, ο Φριτς προσπάθησε να κάνε τη προβολή από κοντά αλλά δεν τα κατάφερε.
Στο 37’ ο Γένσεν είχε ένα φαλτσαριστό σουτ από καλή θέση, άουτ.
Στο 41’ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Λούα Λούα βρήκε φανταστικά τον Κοβάσεβιτς που δεν κατάφερε από κοντά να πλασάρει με τα αριστερό στην κίνηση τον Βίζε για το 2-0.
Ο,τι δεν κατάφερε όμως στη φάση αυτή ο μεγάλος «Ντάργκολ» του Ολυμπιακού, τα πέτυχε στο 70’.
Τότε σε μια σέντρα-ποίημα του Στολτίδη από αριστερά ο Σέρβος… δολοφόνος δεν θα μπορούσε να χαριστεί για 2η φορά στους Γερμανούς. Σηκώθηκε αγέρωχα πάνω από τον ταλαιπωρημένο, Νάλντο, και με «σκαστή» κεφαλιά «σκότωσε» τις όποιες ελπίδες της ομάδας του Σάαφ για κάτι καλό.
2-0 και πάλι όλοι στα ουράνια!!!
Μέχρι εκείνο το σημείο στο β’ μέρος η Βέρντερ πίεζε για την ισοφάριση και είχε ευκαιρίες σε κεφαλιές του Νάλντο και του Σανόγκο στο 48’ (έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μενδρινός) και το 62’ (ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή του απομάκρυνε ο Νικοπολίδης).
Στο 64’ ένα καλό σουτ του Σανόγκο που έστειλε την μπάλα άουτ με τον Νικοπολίδη «άγαλμα», ήταν το κύκνειο άσμα των Γερμανών στο παιχνίδι.
Η ραψωδία της ευτυχίας γράφτηκε στο 74’ και πάλι με το… θωρηκτό Στολτίδη να βρίσκει δίχτυα! Από κοντά αυτή τη φορά, σε σύγχυση στην άμυνα έπειτα από κόρνερ του Γκαλέτι και κεφαλιά στη περιοχή του Κοβάσεβιτς.
Στο 88’ ο Τοροσίδης λίγο έλειψε να κάνει το 4-0 βγαίνοντας μόνος του απέναντι από τον Βίζε, αλλά ο Γερμανός με εκπληκτική επέμβαση σταμάτησε το ψηλοκρεμαστό σουτ του «Τόρο».
Το «καρέ» Αντζα, Στολτίδη, Λούα Λούα και Λεντέσμα διέπρεψε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς κανείς βέβαια να υστερήσει…
Κίτρινες: Αντζας, Μήτρογλου – Ρόζενμπεργκ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αντζας, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Πατσατζόγλου (24’ Μενδρινός), Λεντέσμα, Στολτίδης, Γκαλέτι (85’ Νούνιες), Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς (82’ Μήτρογλου).
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βίζε, Φριτς, Νάλντο, Πάσανεν, Μπάουμαν (82’ Τόσιτς), Μπορόφσκι, Βράνιες (58’ Χαντ), Γένσεν, Ντιέγκο, Σανόγκο (67’ Αλμέιδα), Ρόζενμπεργκ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου