ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Στραπάτσιο
για δύο
Στραπάτσο για την Κυβέρνηση που “σφυροκοπείται” δυο μήνες μετά τις εκλογές, “κεραμίδα” όμως και για το ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις.
Αποτυπώνουν οι δύο πρώτες ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν αξιοποιεί πολιτικά την ελεύθερη πτώση της κυβέρνησης, αλλά εμφανίζει σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις του, δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει αποκτήσει τον απαιτούμενο βηματισμό για να γίνει αξιόπιστη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή πολύ απλά. Και άντε για την ήττα στις εθνικές εκλογές έγινε επίκληση στους “συνομώτες”, τώρα ποια δικαιολογία θα ανασύρουν από το ντουλάπι; Ίσως ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή ότι δεν είναι τόσο “εύπεπτες” οι προτάσεις της νέας εποχής.
Όπως και να έχει, τα πρώτα σύννεφα κυκλώνουν και πάλι την Χ. Τρικούπη.
Γεννηματά και Χρυσοχοΐδης έβαλαν ήδη χρονικό περιθώριο… εάν μετά το συνέδριο δεν συνέλθουν, θα υπάρξει πρόβλημα. Κάτι μάλλον θα έχουν στο νου τους, αλλά δεν το λένε. Προς το παρόν δείχνουν τα δόντια τους….
Β.Κ

Αναλύσεις… εκτός
πραγματικότητας
Σχετικά πάντως με τις δημοσκοπήσεις, στη χθεσινή συνεδρίαση του νεοσύστατου Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ότι προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των δημοσκοπήσεων, καθώς όπως διαφάνηκε περιμένουν καλύτερα αποτελέσματα από αυτά της δημοσκόπησης της GPO. Και πριν προλάβουν να ανασάνουν ήρθε και η δημοσκόπηση της ΜΡΒ να επιβεβαιώσει το πρόβλημα. Στο ΠΑΣΟΚ όμως παραμένουν ακάθεκτοι και αταλάντευτοι στις εκτιμήσεις τους “Καταγράφεται- λένε τα μέλη του οργάνου, μεγάλη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής του ΠΑΣΟΚ να προτείνει την έναρξη των διαδικασιών αλλαγής της πολιτικής λειτουργίας στην Ελλάδα μέσω του εκλογικού νόμου τον οποίο προτείνει. Επίσης αναφέρουν ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν το χθες, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας νέας αρχής. “Καμία σχέση το αεροπλάνο με το πορτοκάλι…” που θα έλεγε και ο Λαζόπουλος, για να μην αναγκαστώ να γράψω τίποτα πιο χοντρό… για τέτοιου είδους παιδιάστικες εκτιμήσεις.
Β.Κ

Περί
καταγγελιών
Οι καταγγελίες Λημνιού για τη ΔΕΥΑΜΒ είναι σίγουρο ότι δεν πέρασαν απαρατήρητες. Επίσημες αντιδράσεις μπορεί να μην εκφραστούν σε πολιτικό επίπεδο από την πλευρά του Βόλου, ωστόσο οι εργαζόμενοι από χθες το πρωί στη διαδημοτική επιχείρηση είναι αναστατωμένοι, αφού όπως τονίζουν δεν μπορεί να “μπαίνουν στο στόχαστρο” και να παρουσιάζονται συλλήβδην ως προνομιούχοι σε μία μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Τα όσα υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Ιωνίας εμμέσως πλην σαφώς υιοθέτησε και ο δήμαρχος Π. Μαβίδης, που είναι αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑΜΒ , ο οποίος αναγνώρισε ότι στην επιχείρηση αυτή χρειάζεται καθημερινή πολιτική παρουσία. Πληθαίνουν οι φωνές που το επισημαίνουν αυτό και ενδεχομένως από τη νέα χρονιά το θέμα να τεθεί επίσημα και στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Οι απόψεις πάντως διίστανται για το ποια θα μπορούσε να είναι η νέα διοικητικοπολιτική μορφή- εάν αυτή προκύψει- διοίκησης της επιχείρησης.
Β.Κ

Εκτός θέματος
Για περισσότερες από επτά ώρες συζητούσε προχθές το δημοτικό συμβούλιο στη Νέα Ιωνία. Σοβαρά τα θέματα, τραβηγμένες όμως από τα μαλλιά κάποια στιγμή οι παρεμβάσεις. Όπως π.χ για το Κοιμητήριο και την τροποποίηση της ιδρυτικής πράξης, όπου ενώ όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να κλείσει το θέμα των οικογενειακών ταφών, έθεταν νομικούς προβληματισμούς… Ο κ. Χαλέβας μάλιστα το τράβηξε ακόμη περισσότερο, επιμένοντας να ληφθεί απόφαση για αποχαρακτηρισμό. Εκτός θέματος η πρόταση, επέμενε μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα να βγάλει από τα ρούχα του ακόμη και τον σύμβουλο της παράταξής του Κων. Μωϋσίδη, που ως μέλος του Συνδέσμου ζητούσε να ψηφιστεί η τροποποίηση. Τέτοια βλέπουν ορισμένοι στο Βόλο και κάνουν “κορδελάκια” για το κοιμητήριο.
Β.Κ

Αναφορά
Στη συζήτηση του θέματος για το κοιμητήριο πάντως ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας εξήρε την σταθερή στάση του Τέλη Δουλόπουλου από την παράταξη Μήτρου, που συνεπής όπως και την προηγούμενη φορά ψήφισε υπέρ της παύσης των ταφών, συγκλίνοντας με τη δημοτική αρχή του Βόλου που θέλει να κλείσει αυτή η πληγή και μόνιμη πηγή διενέξεων με τη Νέα Ιωνία.
Η θετική ψήφος του Τέλη είναι προς τιμήν του, επισήμανε ο κ. Μαβίδης.
Β.Κ

Επικίνδυνη κατάσταση
Ακραίας μορφής αντιδράσεις απέναντι σε απαγορεύσεις για την προστασία του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου περιέγραψε χθες ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Χρ. Νεοφύτου.
Επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει, στο νησί, με τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές να δείχνουν ανήμπορες για τον αποτελεσματικό χειρισμό της. Ο κ. Νεοφύτου αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, οι οποίοι χθες πήραν θέση για το θέμα, μιλούν για μικρή ομάδα θερμοκέφαλων.
Το θέμα είναι, πέρα από το τέλος που πρέπει να λάβει αυτή η περίεργη και σοβαρή «αντιπαράθεση», το κλίμα που έχει δημιουργηθεί να μην δυναμιτίσει προσπάθειες ετών για την προστασία του Θαλάσσιου Πάρκου.
Β.Σ.

Είπαν πολλά
Πλούσια η ατζέντα της συνάντησης που είχε χθες ο νομάρχης Μαγνησίας στην Αθήνα με εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης WWF. Ένα προς ένα εξετάστηκαν σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων, που κυριαρχούν άλλωστε τους τελευταίους μήνες στη Μαγνησία.
Σύντομα μάλιστα επίκειται στο Βόλο επίσκεψη εκπροσώπων της Οργάνωσης, η οποία ανέλαβε να προετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και απασχολούν τη Μαγνησία.
Β.Σ.

Η βάπτιση
των αμνοεριφίων
Κάθε χρόνο Χριστούγεννα και Πάσχα γινόταν η μάχη εναντίον της ελληνοποίησης αμνοεριφίων που προερχόταν κυρίως από βαλκανικές χώρες. Φέτος που η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα αμνοερίφιά τους θα είναι εξίσου νόστιμα και υγιεινά και φυσικά στην ίδια τιμή με τα ελληνικά. Μην απορείτε, φίλοι καταναλωτές, η Ευρωπαϊκή Ένωση όλα μπορεί να τα καταφέρει. Άλλωστε τι μπεεε ρουμάνικο τι μπεεε ελληνικό, ίδια γλώσσα είναι.
Χ.Μ

Οι σφραγίδες
της συσκότισης
Βεβαίως τα ελληνικά αμνοερίφια εκτός από την ίδια σφραγίδα με την ευρωπαϊκά, δηλαδή τα βουλγάρικα και τα ρουμάνικα, φέρουν επιπλέον και την τυρκουάζ σφραγίδα του υγειονομικού ελέγχου των ελληνικών υπηρεσιών. Βεβαίως δεν έχει καμιά σημασία ότι η συγκεκριμένη σφραγίδα που διαχωρίζει τα ελληνικά από τα ξένα βρίσκεται μόνο σ΄ ένα σημείο του σφαγίου. Ένας στους δέκα κερδίζει. Δεν είναι και λίγο. Περισσότεροι από το Εθνικό Λαχείο. Τα υπόλοιπα εναπόκεινται στην ευσυνειδησία των κρεοπωλών.
Χ.Μ

Απορίες φιλάθλων
Αν είναι τόσο κοντά η συγχώνευση των δύο Ολυμπιακών Βόλου, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι διοικούντες τις δύο τοπικές ομάδες, τότε γιατί επιδίδονται αμφότεροι στην μεταγραφολογία ενόψει της περιόδου του Ιανουαρίου; Μήπως θέλουν να μας πουν κάτι και διστάζουν και απλά μας το λένε με έργα;
Χ.Μ

Στο κρεβάτι
του πόνου
Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών βρισκόταν τις τελευταίες μέρες ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου Βαγγέλης Γούσιος προκειμένου να συμπαρασταθεί στον πρώην βουλευτή Χρήστο Αντωνίου, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Οι δυο τους συνδέονται με παλιά πολιτική φιλία, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε διαταραχθεί έντονα, ωστόσο τις δύσκολες στιγμές οι παλιές φιλίες αντέχουν.
Χ.Μ

Διάσταση απόψεων;
Δεν είναι μόνο οι απόψεις που εξέφρασε ο Στέλιος Λημνιός, αφού αυτές με άλλα λόγια επί της ουσίας υιοθετήθηκαν και από το δήμαρχο Νέας Ιωνίας Παύλο Μαβίδη. Αντίδραση συνιστούν οι συγκεκριμένες δηλώσεις στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ και κυρίως στην μισθολογική πολιτική των στελεχών της. Άλλο ένα σημείο διάστασης μεταξύ δήμου Βόλου και δήμου Νέας Ιωνίας; Με δεδομένο ότι από το δήμο Βόλου όχι μόνο δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά εγκρίθηκαν απολύτως. Αποχαιρέτα τη συνένωση που χάνεις;
Χ.Μ

Αργώ
Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου κ. Μιλτιάδης Ζιάκας, ο οποίος προχθές ανέλυσε το εγχείρημα της Αργούς στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας. Όπως επισήμανε ο ίδιος, το Τ.Ε.Ε. είναι ο πρώτος φορέας του νομού που ζήτησε να πληροφορηθεί τα όσα συμβαίνουν και έχουν σχεδιαστεί να υλοποιηθούν. Όπως δήλωσαν ομόφωνα τα μέλη της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. στηρίζουν το όλο εγχείρημα, που το χαρακτήρισαν εθνική υπόθεση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσουν και την πρότασή τους για την αξιοποίηση της Αργούς.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου