ΤΟΠΙΚΑ

Η μάστιγα του Θεού

η-μάστιγα-του-θεού-851206

Τον καιρό εκείνο, όσο βαστούσε ο μήνας που οι πολίτες είχαν αφιερώσει στη λατρεία του νέου πρωθυπουργού, η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία και λεηλάτησε τους μισθούς τους, αφήνοντας να υψωθούν κατακόρυφα οι τιμές σ’ όλα τα είδη, άρπαξε δεκαεφτά αρνιά, πενήντα δυο γουρούνια και τρία κοριτσόπουλα. Όλοι οι πολίτες έπεσαν σε πένθος κι η πόλη γιόμισε οδυρμούς. Μα το χειρότερο ακόμα δεν είχε έλθει. Η κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι για το καλό του όχλου θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις και θ’ αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Για να εξορκίσουν το κακό οι πολίτες της δυστυχισμένης χώρας, αποφάσισαν να ενωθούν και να πάνε όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούν στον πρωθυπουργό, που μεγάλη μερίδα τους μετά μανίας υπερψήφιζε λίγον καιρό πιο πριν.
Τη δωδεκάτη μέρα του μηνός που ήταν ολόκληρη αφιερωμένη στον Άγιο Σπυρίδωνα, πήγαν σαν πομπή στο Μέγαρο Μαξίμου, που βρισκόταν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σαν μπήκαν στην αυλή άφησαν ν’ ακουστούν στεναγμοί και αναφιλητά. Συγκινημένος απ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός κι αφήνοντας την αίθουσα όπου έπαιζε μπιλιάρδο με τον πρόεδρο των βιομηχάνων, κατέβηκε τη σκάλα της εισόδου με την ακολουθία του. Μόλις τον είδαν οι πολίτες έπεσαν στα γόνατα, απλώνοντας τα χέρια. Και πολλοί άναψαν κεριά κι έκαναν το σταυρό τους. Κι ο νέος πρωθυπουργός, σταματώντας στο προτελευταίο σκαλί της μαρμαρένιας σκάλας για να φαίνεται ψηλότερος, τους μίλησε έτσι:
«Ω αγαπημένοι μου ψηφοφόροι κι όσοι δεν με ψηφίσατε, γιατί κλαίτε και στενάζετε; Για ποιον λόγο κουνάτε προς εμένα τα προεκλογικά μου φυλλάδια; Γιατί καίτε κεριά και κάνετε ικεσίες; Περιμένετε πως θα αποτρέψω κάποια συμφορά; Γιατί με επικαλείστε; Δεν έχετε ακουστά ότι οι πολίτες μετά τις εκλογές ανέκαθεν βρισκόντουσαν στη διάθεση ενός κράτους μανιακού και τρομαχτικού, που παίρνει απ’ τους πολλούς και δίνει στους ελάχιστους; Ίσως πολλοί από σας, αν κι είχατε εμπειρίες, να πιστέψατε τα λόγια μου πριν απ’ τις εκλογές και να λατρέψατε το είδωλό μου σαν τους αρχαίους Εβραίους που προσκύνησαν ένα χρυσό μοσχάρι. Κακό του κεφαλιού σας. Κι αν είναι έτσι, σίγουρα ο Κύριος έστειλε την κυβέρνησή μου να τιμωρήσει αυτά σας τα εγκλήματα και για να σας προτρέψει, ω ψηφοφόροι μου κι όλοι εσείς οι υπόλοιποι, να αποβάλετε τη δεισιδαιμονία που σας δέρνει και που στις μέρες μας εξακολουθεί να αποτελεί ασέβεια. Το αντίδοτο στο μεγάλο κακό που σας περιβάλλει και σας κάνει να υποφέρετε είναι η νηστεία και η προσευχή, τις οποίες έρχεται να σας επιβάλει η κυβέρνηση με την πολιτική της, σαν άλλη μάστιγα του Θεού, έτσι ώστε να εγκαταλείψετε την οδό της απωλείας. Ιδού λοιπόν: Από φτωχοί, θα γίνετε φτωχότεροι. Κι αυτό είναι το μεγάλο δώρο που σας κάνω: Σας εξασφαλίζω δια της πολιτικής μου την είσοδο στη Βασιλεία των Ουρανών. Διότι ο φτωχός στη γη θα είναι πλούσιος στους ουρανούς και ο πλούσιος θα είναι φτωχός».

Έτσι μίλησε ο νέος πρωθυπουργός. Και οι πολίτες, αφού του φίλησαν τα χέρια, ξεχύθηκαν στους δρόμους μουδιασμένοι…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου