ΤΟΠΙΚΑ

Ανάκαμψη, ενίσχυση, αλλά κυρίως πρώτη νίκη είναι τώρα το σύνθημα στον Ολυμπιακό

ανάκαμψη-ενίσχυση-αλλά-κυρίως-πρώτη-ν-851206

Την πρώτη νίκη σε επίσημο και όχι φιλικό αγώνα περιμένουν στον Ολυμπιακό, που μέχρι τώρα κερδίζουν μόνο στα φιλικά και ομάδες μικρότερης κατηγορίας
Ο Ολυμπιακός έχει ένα μήνα να αγωνισθεί στο πρωτάθλημα, αλλά η ουσία είναι ότι μετά από 8 αγωνιστικές παραμένει χωρίς νίκη και τα περιθώρια στενεύουν πλέον επικίνδυνα, ενώ και η αλλαγή προπονητή δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού ο Αναστάσιος (Σούλης)Παπαδόπουλος… έχει νίκες μόνο στα φιλικά και κόντρα σε ομάδες Γ΄ Εθνικής, όπως παίζει και αύριο με τον ΠΑΟΝΕ.
Το πιστεύω όλων στον Ολυμπιακό είναι ότι η ομάδα έχει δυνατότητες, έχει και καλό πρόσωπο που το έχει δείξει άλλωστε και αυτό που χρειάζεται είναι μια νίκη που θα αλλάξει την ψυχολογία…
Ο Ολυμπιακός θα πρέπει στα επόμενα παιγνίδια με αρχή κόντρα στον Πιερικό και μέχρι το Γενάρη να πάρει βαθμούς και νίκες, αφού έχει μείνει αρκετά πίσω και (παρ’ ότι κάποια άλλα αποτελέσματα τον ευνόησαν), για να μην μεγαλώσει πολύ η διαφορά με τη ζώνη παραμονής, πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να ξεπεράσει κάποιες ομάδες και κυρίως να πάρει πάνω του.
Ως τώρα ο Ολυμπιακός έχει τη χειρότερη πορεία των τελευταίων ετών στη Β΄ Εθνική, αφού σε 8 αγωνιστικές δεν έχει νίκη, έχοντας παίξει τα παιγνίδια… Θρασύβουλος – Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός – Αγιος Δημήτριος 0-0, Αγροτικός Αστέρας – Ολυμπιακός 2-2, Ολυμπιακός – Κέρκυρα 0-2, Ηλυσιακός – Ολυμπιακός 2-0 ,Ολυμπιακός – Χαϊδάρι 1-1, Ιωνικός – Ολυμπιακός 1-0 και Καστοριά – Ολυμπιακός 1-1.
Η συνέχεια ως το τέλος του α γύρου είναι επίσης δύσκολη και αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να αλλάξει η ψυχολογία και αυτό γίνεται μόνο με νίκες και συνεχόμενες επιτυχίες.
Το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι με τον Πιερικό στο Βόλο και ο προπονητής Αναστάσιος( Σούλης) Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει κι αυτός για την πρώτη του νίκη (έχει τρία παιγνίδια στον πάγκο), αφού επί θητείας του έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε από την περίοδο 93-94, όταν τότε η ομάδα κατάφερε και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην 8η αγωνιστική… και στο τέλος έπεσε από τη Β στη Γ Εθνική.
Η περίοδος εκείνη είχε ξεκινήσει με ήττα στο Βόλο (ο Ιωνικός 1-3), ήττα στην Κόρινθο (1-0), τη Βέροια να “περνάει” νικήτρια 1-3 και τον προπονητή Στεφ. Γαϊτάνο να φεύγει… να ακολουθεί νέα ήττα εκτός 3-0 από Εθνικό, ισοπαλία στο Βόλο 0-0 με Ατρόμητο, δυο συνεχόμενες ήττες εκτός 2-1 από Πιερικό, 2-0 από ΕΑΡ… για να έρθει η πρώτη επιτυχία στην 8η αγωνιστική με νίκη 1-0 (47’ Κωτούλας) επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Τώρα ο Ολυμπιακός δεν γνώρισε νίκη ούτε στην 8η, περιμένοντας την 9η και βέβαια με τη φράση «νέο ξεκίνημα» να έχει ακουστεί πολλές φορές.

Ως το τέλος του α γύρου οι αγώνες είναι: Ολυμπιακός – Πιερικός, Εθνικός Αστέρας – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Πανθρακικός, Καλλιθέα – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός, Εθνικός – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Καλαμάτα, Ολυμπιακός Γιάννινα και Αιγάλεω – Ολυμπιακός.
Πάντως στον Ολυμπιακό βλέπουν το κάθε ματς ξεχωριστά και τώρα σκέφτονται μόνο τον ερχόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Πιερικό.
Επιβεβλημένη φαίνεται να είναι για τον Ολυμπιακό και η ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να βελτιώσουν την εικόνα τους και να ξεφύγουν από τη δύσκολη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκονται. Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν έχει προχωρήσει σημαντικά (έχουν διεξαχθεί οκτώ αγωνιστικές) δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση, σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, να προβεί σε ορισμένες διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο. Βέβαια υπάρχει η αβεβαιότητα με το αν γίνει η συγχώνευση και το αν θα γίνει «ανταλλαγή» παικτών, ενώ το ραντεβού ίσως γίνει αύριο ίσως την άλλη εβδομάδα.
Ο 30χρονος Μάγγος είναι ένας παίκτης για τον οποίο εισηγήθηκε θετικά ο προπονητής να αποκτηθεί, αλλά ένας αμυντικός χαφ δεν είναι αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό, όπου ήδη παρελθόν είναι οι Μηλιώτης και Ξαντινίδης και λέγεται ότι θα φύγουν άλλοι 4 παίκτες .
Πάντως η συνέχιση της αναστολής των πρωταθλημάτων αναγκάζει και τον Ολυμπιακό να παίξει αύριο Σάββατο στις 3.30 στο ΕΑΚ Βόλου ένα ακόμη φιλικό τα με τον ΠΑΟΝΕ, με την τεχνική ηγεσία να δοκιμάζει και πάλι διάφορα σχήματα και συστήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου