ΤΟΠΙΚΑ

«Βολές»… Πατσιαντά κατά πάντων!!!

βολές-πατσιαντά-κατά-πάντων-851206

Ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς ήταν υπεύθυνος της Επιτροπής του τμήματος υδατοσφαίρισης του «Ν.Ο. ΒΟΛΟΥ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» από το 1999 μέχρι τις τελευταίες εκλογές της 19ης-11-2007. Αυτή την οκταετία ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην Επιτροπή είχαν καθοριστική συμβολή στο να κατορθώσει η ομάδα να ξεφύγει από την Γ΄ Εθνική και έφθασε το 2005-2006 να αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία και την περυσινή περίοδο 2006-2007 να καταλάβει την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α2.
Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που ηττήθηκε στις εκλογές, λαμβάνοντας 157 ψηφοδέλτια έναντι 189 του συνδυασμού του κ. Χρήστου Γεροβασίλη σε σύνολο 346 συμμετοχών.
Ο κ. Πατσιαντάς, παρουσία του πρώην προέδρου του ομίλου κ. Σπύρου Λυπημένου και του πρώην αντιπροέδρου κ. Νίκου Αδαμάσογλου, μίλησε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ».

-Μετά τις εκλογές ο κ. Γεροβασίλης ευχαρίστησε αυτούς που ψήφισαν το συνδυασμό του, αλλά και όσους επέλεξαν το δικό σας συνδυασμό, για τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσκληση ενότητας προς την παράταξή σας;

Το εκλογικό σύστημα είναι πλειοψηφικό, δηλαδή ο συνδυασμός που νίκησε έλαβε και τις 15 έδρες του Δ.Σ., ενώ ο ηττημένος ουδεμία έδρα έλαβε. Συνεπώς, οι όποιες διακηρύξεις περί ενότητας, για να γίνονται πιστευτές, πρέπει να συνοδεύονται με συγκεκριμένες ενέργειες της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Γεροβασίλη, όπως για παράδειγμα άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης τροποποίησης του καταστατικού με καθιέρωση εκλογικού συστήματος ενιαίου ψηφοδελτίου ή απλής αναλογικής. Πάντως με τα σημερινά δεδομένα και με όσα προηγήθηκαν την περασμένη τριετία λόγω των συνεχών δικών εκ μέρους του κ. Γεροβασίλη και συνεργατών του για ακύρωση των εκλογών του 2004 και διορισμό προσωρινής διοίκησης, οι τυχόν ευχές της νυν Διοίκησης για ενότητα δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

– Τι ήταν αυτό που κατά γνώμη σας έκρινε το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα;

Κατ’ αρχήν εκφράζω και δημόσια τις ευχαριστίες μου στα 13 μέλη της απερχόμενης διοίκησης του κ. Σπύρου Λυπημένου, καθώς και στα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και με όρισαν επικεφαλής του συνδυασμού. Επίσης ευχαριστώ τα 157 μέλη που μας στήριξαν με την ψήφο τους και που αποτελούσαν την πλειοψηφία στο σύνολο των 290 ενεργών μελών του Ομίλου. Όμως την ημέρα των εκλογών παρουσιάστηκε το φαινόμενο να προσέλθουν και να ψηφίσουν περίπου 55 πρόσωπα που την τελευταία 10ετία – 15ετία δεν είχαν πληρώσει τις συνδρομές τους και δεν συμμετείχαν σε οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση του Ομίλου. Πλήρωσαν «200» ευρώ ο καθένας για συνδρομές την ώρα διεξαγωγής των εκλογών και ψήφισαν. Όμως, όπως γνωρίζετε, τα μέλη κάθε σωματείου οφείλουν να καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές που προβλέπονται από το καταστατικό. Η καθυστέρηση της καταβολής τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και παράλληλα η μη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις αποτελεί σιωπηρή δήλωση της βούλησης αυτοδίκαιης αποχώρησης των μελών από το σωματείο. Επίσης, στις εκλογές ψήφισαν δύο εν ενεργεία προπονητές κωπηλασίας, κατά παράβαση του αθλητικού νόμου που ορίζει ότι οι εν ενεργεία προπονητές του οικείου κλάδου άθλησης δεν επιτρέπεται να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης.

– Προεκλογικά κάνατε λόγο για επώνυμους παράγοντες που δεν ήθελαν τη νίκη του συνδυασμού σας στις εκλογές. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;

Για παράδειγμα, μας είναι δύσκολο να εξηγήσουμε την επιμονή του κ. Τάσου Μαρινάγη, διοικητικού στελέχους του ανταγωνιστικού σωματείου «ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ», που η ομάδα του ως γνωστό είναι αντίπαλός μας στην Α2 κατηγορία, να θέλει ταυτόχρονα να αναμειχθεί και στα διοικητικά του Ομίλου μας και να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό του κ. Γεροβασίλη. Επίσης, είμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάσουμε αρνητικά την υποστήριξη που παρείχε προεκλογικά ο κ. Δημήτρης Χαλέβας, πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Β. στον συνδυασμό του κ. Γεροβασίλη. Δυστυχώς ο κ. Χαλέβας με την πιο πάνω στάση του ήρθε σε αντίθεση με το θεσμικό ρόλο που του έχει ανατεθεί από τον κ. Δήμαρχο. Αν νικούσε στις εκλογές ο συνδυασμός μας, ο κ. Χαλέβας ως πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Β. πως θα συνεργάζονταν μαζί μας;

-Ο κ. Γεροβασίλης σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι αθλητές του Ομίλου επέλεγαν να μετακομίσουν σε άλλα σωματεία και εννοούσε ότι αυτό οφείλεται σε κακούς χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης. Ισχύει αυτό;

Όχι, δεν ισχύει. Άλλωστε, όπως ξέρετε, οι μετακινήσεις μερικών αθλητών μεταξύ των τοπικών σωματείων είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Θα ήθελα όμως να σταθώ σε μία ιδιαίτερη περίπτωση. Ο κ. Χάρης Μαγκιώρης, που είναι εκλεγμένος πλέον στη νέα διοίκηση του κ. Γεροβασίλη, είχε τα δύο παιδιά του αθλητές στο τμήμα υποδομής πόλο του Ομίλου. Φέτος το καλοκαίρι ο κ. Μαγκιώρης το ένα από τα δύο παιδιά του το άφησε στον Όμιλο και το άλλο το μετέγραψε στον Ο.Υ.Κ. Βόλου. Ελπίζω τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές και που ο κ. Μαγκιώρης ανέλαβε έφορος πόλο να φέρει πίσω στην ομάδα το παιδί του.

– Ο συνδυασμός του κ. Γεροβασίλη προεκλογικά καταλόγιζε στην απερχόμενη διοίκηση ότι εξαιτίας του πόλο ο Όμιλος εμφάνισε οικονομική δυσπραγία που είχε δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των άλλων τμημάτων. Αυτό αληθεύει;

Είναι γνωστό στα ενεργά μέλη του Ομίλου ότι κάθε τμήμα έχει τη δική του αυτοτέλεια και το δικό του κουμάντο στα οικονομικά. Αυτή την αρχή τήρησε και η απελθούσα διοίκηση του κ. Λυπημένου. Είναι λοιπόν φανερό ότι το πιο πάνω επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε από την άλλη πλευρά προεκλογικά, για να εμφανίσει ότι τάχα ο συνδυασμός μας, αν νικούσε στις εκλογές, δεν θα έδειχνε ανάλογο ενδιαφέρον για την καλή πορεία και των άλλων τμημάτων. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι ο συνδυασμός μας αποτελούνταν κυρίως από νέα στελέχη του Ομίλου που προσέφεραν πολλά αυτή την τριετία στην πετυχημένη πορεία κάθε τμήματος.
-Πώς κρίνετε το έργο της επιτροπής υδατοσφαίρισης του Ομίλου την τελευταία οκταετία;

Η Επιτροπή υδατοσφαίρισης του Ομίλου με τη συμπαράσταση της διοίκησης έκανε πολύ σημαντική δουλειά σε όλους τους τομείς όλα αυτά τα χρόνια. Από τις υποδομές του τμήματος δύο αθλητές ο Πάρις Χατζηγούλας και ο Φώτης Σταθόπουλος στελέχωσαν τις Εθνικές Ομάδες των ηλικιών τους και πήραν διεθνείς διακρίσεις. Αθλητής πόλο του Ομίλου είχε να αγωνιστεί σε Εθνικές ομάδες από την περασμένη 20ετία. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η ομάδα την περυσινή χρονιά, κατάφερε να τερματίσει 3η στην Α2 κατηγορία. Ευχόμαστε η νέα διοίκηση να ξεφύγει από τις προεκλογικές της διακηρύξεις περί «ερασιτεχνικού» πόλο, οι οποίες, όπως ξέρετε, δεν έχουν σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα και να στηρίξει κι αυτή με τη σειρά της το τμήμα του πόλο και την ανδρική ομάδα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 60% του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) αφορά στην ελληνική υδατοσφαίριση. «Ερασιτεχνικό πόλο» για τον Όμιλο σημαίνει Β΄ – Γ΄ κατηγορία για την ομάδα και μια τέτοια εκδοχή μόνο σαν εφιαλτική περνάει από τη σκέψη όσων στηρίξαμε την ομάδα την τελευταία οκταετία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου