ΤΟΠΙΚΑ

Κατέρχεται στην απεργία η ΔΑΚΕ

κατέρχεται-στην-απεργία-η-δακε-851206

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της 12ης Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΔΑΚΕ, διατυπώνοντας παράλληλα σκληρή κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ασφαλιστικό και ζητώντας εξαντλητικό διάλογο χωρίς χρονικούς περιορισμούς. «Μονόπλευρες αποφάσεις μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στην σχετική ανακοίνωση επικρίνεται η κυβέρνηση γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θεωρεί ώρια συνταξιοδοτικά δικαιώματα και σημειώνεται: «Καταδικάζουμε τις αλαζονικές συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών που ερμηνεύουν κατά το δοκούν την υπεύθυνη, σοβαρή και θαρραλέα απόφαση του πρωθυπουργού να δώσει τέλος, επιτέλους, στον μόνιμο βραχνά της σύνταξής μας παρεμβαίνοντας για την επίλυση του Ασφαλιστικού».
Οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές προειδοποιούν ότι δεν μπορούν να διανοηθούν πως τα όρια ηλικίας θα ξεπεράσουν το 65ο έτος ηλικίας και τα χρόνια εργασίας θα υπερβούν τα 35 και απαιτούν να δημοσιοποιηθούν υπεύθυνα και τεκμηριωμένα οι κυβερνητικές προτάσεις κατ’ αρχήν για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού. «Καταδικάζουμε συμπεριφορές από θολά τοπία, διαρροές που μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη αντίδραση της κοινωνίας (…) Δεν μπορεί κάποιοι να προπαγανδίζουν μηνύματα στην κοινωνία περί εργαζομένων δύο ταχυτήτων, λειτουργώντας στη βάση του διαίρει και βασίλευε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου