ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του

ο-βόλος-τιμά-τον-πολιούχο-του-851206

Με θρησκευτική ευλάβεια η πόλη του Βόλου τιμά σήμερα την εορτή του πολιούχου του, Αγίου Νικολάου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό. Για τον λόγο αυτό θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο στο Βόλο όσο και την Ν. Ιωνία, ενώ το ίδιο ισχύσει για τις δημόσιες υπηρεσίας αλλά και τα εμπορικά καταστήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα το πρωί θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου Όρθρος και Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα ιερουργήσουν: ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Θεοφιλεστάτος Επισκόπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Επισκόπος Βρανίων κ. Παχώμιος. Στις 11 το πρωί θα αρχίσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Λειψάνου, με κατεύθυνση προς την παραλία του Βόλου, όπου θα πραγματοποιηθεί Αρτοκλασία Το απόγευμα στις 5 και μισή θα τελεσθεί μεθεόρτιος Εσπερινός, Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου και Αρτοκλασία.
Στο μεταξύ πλήθος πιστών συνέρρευσε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στα έργα αγάπης και το φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Νικολάου, σε αντιδιαστολή με την σύγχρονη πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης, για να υπογραμμίσει ότι “κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ομογενοποίηση χωρίς ιστορία, παρελθόν και παράδοση”.

Το Ιδρυμα Δεληγεώργη
Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου και μετά τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, το Ιδρυμα Αφών Δεληγεώργη θα παραθέσει δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος στο Μέγαρο “Ηλίου Μέλαθρον”, που βρίσκεται επί των οδών Γκλαβάνη-Αλεξάνδρας (1ος όροφος). Στην δεξίωση προσκαλούνται όλες οι αρχές και το κοινό του Βόλου. Επίσης, σήμερα στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Ιδρύματος, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Αγιογραφίας του Αντώνη Μαρτίνη. Παράλληλα, συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής της Δήμητρας Πιλάτου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου