ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος του F-16 στην Αλόννησο

βρέθηκε-νεκρός-ο-πιλότος-του-f-16-στην-αλό-851206

Νεκρός περισυνελέγη αργά το βράδυ, από τουρκική φρεγάτα, ο χειριστής του ελληνικού F – 16, που συνετρίβη στις 7.30μμ στη διάρκεια νυχτερινής άσκησης στο πεδίο βολής Ψαθούρα, κοντά στην Αλόννησο. Οι συνθήκες της συντριβής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, πιθανολογείται ότι οφείλεται σε απώλεια προσανατολισμού. Διεξήχθησαν πολύωρες έρευνες από πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και C-130. Στην άσκηση έπαιρναν μέρος τέσσερα αεροσκάφη, τα οποία εκτελούσαν νυχτερινή άσκηση στην περιοχή της Ψαθούρας. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δεν ήταν καλές. Τη σωρό του άτυχου πιλότου, παρέλαβε ελληνικό ελικόπτερο, από την τουρκική φρεγάτα, που είχε σπεύσει στην περιοχή για βοήθεια.
Το μονοθέσιο κατέπεσε γύρω στις 19:40 και είχε εκκινήσει από την 337 Π.Μ. στη Λάρισα.
Επί τόπου είχαν σπεύσει σωστικά συνεργεία, με τρία ελικόπτερα Super Puma, ένα C130 και μία φρεγάτα, ενώ από το Λιμεναρχείο Βόλου συμμετείχε το πλωτό σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας.
Όπως δήλωναν πάντως κάτοικοι της Αλοννήσου, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν γενικότερα αντίξοες και δυσχέραιναν το έργο του εντοπισμού τόσο του αεροσκάφους, όσο και του πιλότου.
Τα Ελληνικά BLOCK 52+ ανήκουν στις 340, 343 και 337 μοίρες με χαρακτηριστικά κλήσης “Αλεπού, “Αστέρι” και “Ghost” αντίστοιχα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου