ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Διαμαρτυρία
Εχουν πολύ ενδιαφέρον τα μηνύματα των bloger του διαδικτύου. Στις 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ζητούν από όλους μας, να κατεβάσουμε το γενικό διακόπτη της ΔΕΗ, για 15 λεπτά. Στόχος να δείξουμε ως καταναλωτές την δύναμή μας απέναντι στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Δ.Χ.

Παρούσα η Ζέττα και στα δύσκολα…
Στην πολιτική εκπομπή «Persona grata» της Έλλης Στάη στο Alpha και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega με την Όλγα Τρέμη και με θέμα το «αγκάθι» της Ολυμπιακής, υπερασπίστηκε η Ζέττα Μακρή με αυθεντικό και ουσιαστικό τρόπο την παράταξή της.
Την ίδια ώρα μάλιστα που κάποιοι κυβερνητικοί και κομματικοί «αξιωματούχοι» κρύβονται και σιωπούν, η Ζέττα δε διστάζει να εμφανιστεί και να πει την άποψή της.

Εξ όνυχος…
Είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν από την παρούσα Νομαρχιακή Αρχή ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας. Ένα ύφος εξουσίας που θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις αρχές της αξιοκρατίας και της ισότιμης αντιμετώπισης του στελεχιακού δυναμικού της ΝΑΜ. Είναι άλλωστε κάτι που φαίνεται να προσιδιάζει και με τις κατά καιρούς εξαγγελίες του επικεφαλής.
Γιατί όλα τα παραπάνω; Γιατί ακούστηκαν μερικά «μουρμουρητά» για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου από το Σωματείο Εργαζομένων της ΝΑΜ και φαίνεται να έχουν δίκαιο ως προς το αίτημά τους να γίνει προκήρυξη των νέων Διευθύνσεων που δημιουργούνται και όχι απλή μετάθεση προϊσταμένων Τμημάτων. Ένα αίτημα εύλογο, που δεν αντιλαμβάνεται κανείς εχέφρων γιατί δεν γίνεται αποδεκτό από την αρμόδια Αντινομάρχη και το νομάρχη.
Ελπίζω οι κ.κ. Παπατόλιας και Οικονόμου να μην αγνοούν επ΄ ουδενί λόγω ότι μερικές φορές εξ όνυχος κρίνονται οι πράξεις των πολιτικών.
Α.Τ.

Ερχεται
ο Μισέλ
Ανήμερα του πολιούχου Αγίου Νικολάου καταφθάνει στο Βόλο ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης. Ελπίζουμε να τον φωτίσει ο Άγιος και να βάλει το χέρι στην τσέπη. Διαφορετικά οι φουρτούνες στα τοπικά πολιτικά πράγματα θα συνεχιστούν. Όχι πως δεν είναι γαλαντόμος ο Μισέλ, αλλά να, κινείται κι αυτός στο γενικό πνεύμα των περιστολών που έχει επιβάλλει ο ξάδερφος.
Χ.Μ

Αθλητικά
ή πολιτιστικά;
Αν ισχύει αυτό που φημολογείται, ότι δηλαδή ο Μιχάλης Λιάπης κατά τη σημερινή του επίσκεψη θα συζητήσει θέματα αθλητικών υποδομών, ενόψει και των Μεσογειακών Αγώνων, περισσότερο από τα ζητήματα του πολιτισμού, τότε τη βάψανε όσοι τον περιμένουνε ως μάνα εξ ουρανού. Πού να ελπίζουμε πια; Λέτε να μας στείλει τον ξανθό Γιάννη Ιωαννίδη αργότερα για να ασχοληθεί με τη συμφωνική ορχήστρα και τον πολιτιστικό οργανισμό;
Χ.Μ

Η αύξηση
του πρασίνου
Στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Βόλου εντάσσεται η αύξηση των χώρων πρασίνου. Ήδη αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται περίπου δέκα πάρκα σε διάφορες συνοικίες του Βόλου. Αυτή η προσπάθεια είναι βέβαιο ότι έχει ως εφαλτήριο τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων. Είναι φυσιολογικό βέβαια τέτοια ζητήματα να ξεκινούν πέντε χρόνια πριν το μεγάλο γεγονός. Ας επαναληφθεί αυτό που έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου υπήρχε η σκέψη και μάλιστα συζητούνταν σοβαρά να αγοραστούν έτοιμα δέντρα! Τι είναι τα δέντρα, αδερφέ μου, για να τ΄ αγοράσεις; Καρπούζια ή πεπόνια; Η αύξηση του πρασίνου τα επόμενα χρόνια στην πόλη του Βόλου αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα.
Χ.Μ

Λογική
τοποθέτηση
Ο μοναδικός από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ο Τέλης Δουλόπουλος, ο οποίος ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης των ταφών στο παλιό κοιμητήριο στη Νέα Ιωνία. Μπορεί η απόφασή του να επέσυρε την κριτική από πλευράς συναδέλφων του στην παράταξη, ωστόσο ο ίδιος έκανε λογική τοποθέτηση. Δεν μπορεί να μιλάμε για συνένωση με τη Νέα Ιωνία και καλλιέργεια καλών σχέσεων και να εγείρουμε ζητήματα, τα οποία αποτελούν… αιτία πολέμου με το γειτονικό δήμο, είπε ο δημοτικός σύμβουλος. Άδικο έχει;
Χ.Μ

Είσαι καρφί,
αδερφέ μου;
Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι όταν μαθευτεί ποιος «έδωσε», κατά το κοινώς λεγόμενο κάρφωσε, το Δήμο Βόλου σε κρατική υπηρεσία, με αποτέλεσμα να πέσει τσουχτερό πρόστιμο. Τα ντοκουμέντα υπάρχουν και πληροφορούμαστε ότι θα δημοσιευτούν. Ε, ρε, γλέντια!
Ν.Τ

Εντυπο καλωσόρισμα
Με εκτενή αφιερώματα και πηχυαίους τίτλους καλωσόρισαν το επερχόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου όλες σχεδόν οι πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδες, την επομένη της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην αίθουσα Τύπου του ΥΠΠΟ ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Φοινικόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ κ. Τσαμπρινός και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Μαραγκόπουλος. Μετά από απουσία ενός χρόνου, εξ ου ο τίτλος “καλώς το κι ας άργησε”, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών επανέρχεται στο προσκήνιο με την αρωγή σημειωτέον του Υπουργείο Εσωτερικών, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των τοπικών φορέων πολιτισμού.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Περί προγραμματικών
Το θέμα των οφειλόμενων από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού έθιξε ευθαρσώς ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ κ. Τσαμπρινός τόσο στο πλαίσιο της συνέντευξης που δόθηκε στους κόλπους του ΥΠΠΟ, όσο και στην αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Ο κ. Τσαμπρινός τόνισε ότι οι οφειλές του Υπουργείου Πολιτισμού ανέρχονται στο ποσό του 1 εκ ευρώ περίπου, σε ό,τι αφορά στον Καλλιτεχνικό και την Συμφωνική του Δήμου Βόλου, θέτοντας για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο το μείζον ζήτημα των προγραμματικών, που αναζητά άμεση λύση.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Τουριστικά οφέλη
“Ενα Φεστιβάλ σε μια πόλη αναδεικνύει και την ίδια την πόλη ιδίως στον τομέα του τουρισμού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Απαντώντας σε ερώτηση του “Τ” περί των προοπτικών του θεσμού, με γνώμονα την δεκαετή παρουσία του, ο κ. Βούλγαρης είπε ότι “ ο θεσμός ήταν πετυχημένος και γι’ αυτό επέζησε. Πιστεύουμε, κατέληξε, ότι ανοίγοντας ένα νέο κύκλο φέτος με αυτές τις προδιαγραφές, θα μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Διεθνές Φεστιβάλ ως μέσο για την στρατηγική και την πολιτική που έχουμε για την ανάπτυξη της πόλης”.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ξεπεράστηκαν οι σκόπελοι
Οι δυσκολίες που προηγήθηκαν έως την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου, ήταν ένα από τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Φοινικόπουλος στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου σε αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. “Ηταν ένα ρίσκο, γιατί δεν αρχίσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φοινικόπουλος, για να προσθέσει: “Υπήρχαν τεράστια προβλήματα, που ξεπεράστηκαν με πολύ κόπο, ώστε να μπορέσουμε φέτος να πραγματοποιήσουμε το Διεθνές Φεστιβάλ που πέρυσι είχε ματαιωθεί. Πιστεύουμε, κατέληξε, ότι θα μπορέσουμε να βάλουμε άλλες βάσεις”.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Μέχρι τέλους
Πρέπει να περιορίζονται οι αρνητικές συνέπειες από μία βεβιασμένη επιλογή, επισήμανε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, όταν αναφέρθηκε στα έργα που βρήκε η παρούσα αρχή στο “κόκκινο” με κίνδυνο ακόμη και απένταξης είτε γιατί δεν ήταν οι μελέτες ώριμες είτε διότι υπήρχαν προβλήματα με τους αναδόχους, που στην πορεία είτε εγκατέλειψαν τις εργολαβίες είτε δήλωσαν αδυναμία εξαρχής, για να επισημάνει τον αγώνα δρόμου προκειμένου τελευταία στιγμή να μην χαθούν οι πόροι.
Τρανά παραδείγματα ΧΥΤΑ Βόλου, οδικές συνδέσεις με Περιφερειακό, Βιολογικός αλλά και ΓΠΣ.

Φωτογραφία
“Τους τοπικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ” στο ΙΚΑ Βόλου φωτογράφισε ο κ. Κυριάκος Μήτρου ότι παρενέβησαν στη διοίκηση, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αγορά του οικοπέδου στα Ζαχαρόπηκτα. ”Δεν είμαι κακόπιστος. Όμως για την αγορά αντιδρούσαν στην παραχώρηση και οι συνδικαλιστές του δικού σας χώρου που εισηγήθηκαν αρνητικά στο Διοικητικό Συμβούλιο, επισήμανε ο κ. Μήτρου, όμως ο κ. Βούλγαρης επέμεινε ότι με πολιτική πίεση τελικά θα καμφθεί η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Για τις τεχνικές
υπηρεσίες
Επί προσωπικού ζήτησε το λόγο ο αναπληρωτής διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Βόλου Αιμίλιος Σουβατζής μετά την τοποθέτηση του κ. Μήτρου, διότι όπως επισήμανε “αισθάνθηκε ότι οι βολές τον αφορούν”. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της λειτουργίας της υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην ίδια θέση βρίσκεται τόσο με απόφαση του κ. Μήτρου στο 2005, όσο και με μεταγενέστερη του κ. Βούλγαρη.
Κοινωνικός
αποκλεισμός
Η υπογράφουσα έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική στους συνδικαλιστές στα πλαίσια του ρεπορτάζ. Όμως είναι κοινωνικά άδικο την ώρα που όλες οι παρατάξεις μιλούν για την ανάγκη μαζικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος, την ώρα που οι εργαζόμενοι βάλλονται πανταχόθεν από τις αλλαγές που κυοφορούνται στον ασφαλιστικό, συνδικαλιστές να αποκλείονται από το δικαίωμα της εργασίας γιατί είναι “φωνακλάδες”. Έτσι την πάτησαν οι δύο γνωστοί συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ και του ΠΑΜΕ Μιχ. Ματζαβίνος και ο Τ. Τριανταφυλλάκος που σκέφτονται να “ξενιτευτούν”, αφού οι αρνητικές απαντήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Τελικά το μήνυμα που δίνουμε ως κοινωνία είναι “αντισταθείτε” ή “σιωπάτε”; Ρητορικό το ερώτημα, διότι η απάντηση είναι σαφής. Η σιωπάς και εργάζεσαι ή συνδικαλίζεσαι με μέτρο… Το μέτρο όμως στην ανοχή που μπορεί να διακατέχει όλους όσους είναι στην ανεργία και διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, ποιος θα το βάλει; Ασφαλώς όχι λογικές που βάζουν… φρένο ακόμη και στις υπερβολικές φωνές με τέτοιον τρόπο…
Β.Κ

Προσωπικά
δεδομένα
Εχει πολύ ενδιαφέρον η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηδάκης, αναφορικά με τη δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των δραστών που έχουν τελέσει κακουργήματα και βαριά ποινικά αδικήματα.
Δεν θεωρούνται πλέον ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα οι πληροφορίες που δημοσιεύονται και αφορούν στην τέλεση κακουργημάτων ή πλημμελημάτων με δόλο, και ιδίως των εγκλημάτων βιασμού γυναικών και ανηλίκων, αποπλάνησης, εμπορίας παιδιών, παιδικής πορνείας και πορνογραφίας, κατά της ζωής (ανθρωποκτονία), κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (σωματεμπορία), κατά της προσωπικής ελευθερίας (απαγωγή, δουλεμπόριο κ.λπ.), και όλα τα εγκλήματα που αφορούν στο εμπόριο ναρκωτικών και στο οργανωμένο έγκλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι πίσω από την ταμπέλα των προσωπικών δεδομένων αλώνιζαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά στα θέματα που αφορούν στο εμπόριο ναρκωτικών.
Δ.Χ.

Λάρισα
Πού συχνάζουν αύριο, οι περισσότεροι Βολιώτες; Μα φυσικά στη Λάρισα, όπου αναστενάζει η αγορά της κάθε γιορτή του Αγίου Νικολάου.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου