ΤΟΠΙΚΑ

Η σήραγγα της Γορίτσας

η-σήραγγα-της-γορίτσας-851206

Προσπάθησαν προχθές να μας πείσουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της περιοχής μας, εάν είναι δυνατόν, να στήσουμε ένα ορειχάλκινο ανδριάντα στον καθ΄ ημάς Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, που εδέησε να εκταμιεύσει κρατικούς και κοινοτικούς, παρακαλώ, πόρους για τη διάνοιξη της σήραγγας της Γορίτσας. Λες και οι υπουργοί, όπως και οι βουλευτές, δεν ασκούν εθνική πολιτική, αλλά πολιτική που εξαντλείται στα όρια του αδηφάγου Κράτους των Αθηνών ή της ιδιαίτερης εκλογικής περιφέρεις του εκάστοτε κυβερνητικού αξιωματούχου…
Στο κλίμα ευωχίας που επικράτησε προχθές το μεσημέρι, αντιλαμβάνομαι τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, που μέσα στη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται το κόμμα τους, με τα όσα το τελευταίο απεργάζεται εσχάτως εις βάρος του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, ότι η Κυβέρνηση δεν είναι ντε και τόσο ανάλγητη, όπως την περιγράφει με τα ρεπορτάζ της η κάστα των δημοσιογράφων που έχουν βαλθεί να κακολογήσουν την Κυβέρνηση, επειδή τόλμησε και… έβαλε χέρι στον πακτωλό του ταμείου τους. Προσπαθούν με απλά λόγια να μας πείσουν ότι ζούμε σε μία εικονική πραγματικότητα . Ότι δεν είχαμε αύξηση των επιχειρηματικών κερδών κατά 60% το 2006, έναντι αυξήσεων μόλις 3%- 5,9% που πήραν οι δύσμοιροι μισθωτοί και συνταξιούχοι το ίδιο χρονικό διάστημα.. Προσπαθούν επίσης να μας πείσουν ότι… εξωγενείς παράγοντες ευθύνονται για το γεγονός ότι η φρατζόλα το ψωμί θα πάει ένα ευρώ, ότι τα μελομακάρονα για τα… μαύρα Χριστούγεννα που θα περάσουμε θα τα χρυσοπληρώσουμε…18 ευρώ το κιλό, επειδή η κερδοσκοπία κάνει πάρτι, όπως φυσικά και οι τιμές των βασικών αγαθών διατροφής στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Για όλους αυτούς τους λόγους καταλαβαίνω απόλυτα τις μεγαλόστομες δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων. Τις δικαιολογώ ως μία κίνηση απόδρασης και φυγής από τα καθημερινά που πονούν και τρομάζουν τον απλό κόσμο, που νιώθει για μία κόμη φορά κοψοχέρης για την τελευταία του επιλογή στις εκλογές. Κάτω από αυτή την οπτική γωνία, ναι, είναι απόλυτα δικαιολογημένοι οι διθύραμβοι στο πρόσωπο του Σουφλιά. Γιατί κάτω από άλλες συνθήκες η προχθεσινή τελετή εγκαινίων για τη διάνοιξη της Γορίτσας μάλλον για κλάματα προσφέρονταν για τα όσα έχουν τραβήξει όλοι οι γηγενείς, που με το στανιό προσπάθησαν προχθές κάποιοι να τους πείσουν ότι είδαν ιδίοις όμμασιν το όγδοο θαύμα της ανθρωπότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου