ΤΟΠΙΚΑ

«Αδειασε» η Ν.Δ. τον Κ. Γκαβόπουλο

αδειασε-η-ν-δ-τον-κ-γκαβόπουλο-851206

Με εύσχημο τρόπο ο Κ. Γκαβόπουλος, πρώην αντινομάρχης Παιδείας και νυν νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου, πήρε αποστάσεις από την παράταξή του, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση για τη μεταφορά μαθητών με αστική συγκοινωνία, που δημοσιοποίησε η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος».
Με δήλωσή του, η οποία αναγνώστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ο Κ. Γκαβόπουλος ανακοίνωσε στην ουσία την «αυτονομία» του από την παράταξή του, με τρόπο μάλιστα που προκάλεσε τους επαίνους του πρώην νομάρχη και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι. Πρίντζου.
Ο κ. Γκαβόπουλος δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου ότι στο εξής και μέχρις ότου η έρευνα που διεξάγεται γύρω από την υπόθεση ολοκληρωθεί, θα λειτουργεί στο νομαρχιακό συμβούλιο, έχοντας μόνο την ατομική ευθύνη.
Μοναχικό δρόμο ακολουθεί και για την απόδειξη της αλήθειας, όπως είπε, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τη δυσαρέσκειά του για τις αποστάσεις που κράτησε από τον ίδιο τις προηγούμενες ημέρες ο Ι. Πρίντζος.
Επανέλαβε δε την προειδοποίηση ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν «όσοι επιχειρούν την εξόντωση, με ανήθικο τρόπο, των αντιπάλων τους».
Μετά τη δήλωση στο νομαρχιακό συμβούλιο του Κ. Γκαβόπουλου, ο Ι. Πρίντζος επαίνεσε την ενέργειά του, λέγοντας ότι δείχνει διάθεση ευθιξίας απέναντι στην παράταξη αλλά και στους πολίτες και ευχήθηκε η έρευνα να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε να λάμψει η αλήθεια.
Πλήρης η δήλωση του πρώην του Κ. Γκαβόπουλου έχει ως εξής:
«Σε μια διαδρομή πολλών ετών υπηρέτησα το κοινωνικό σύνολο από πολλές κρίσιμες θέσεις, πάντα με αψεγάδιαστο τρόπο.
Στην πορεία μου αυτή με διακατείχε η φιλοσοφία και η λογική, που πηγάζει μέσα από την ιδεολογική μου τοποθέτηση και εκφραζόταν κάθε φορά με τη συμμετοχή μου σε διάφορους σχηματισμούς είτε μεμονωμένα.
Σήμερα, μετά τα τελευταία κατασκευασμένα γεγονότα, αισθάνομαι την ανάγκη να αποδείξω μόνος μου την αλήθεια, χωρίς να εμπλακούν σ’ αυτά άλλα πρόσωπα ή παρατάξεις.
Γι΄ αυτό το λόγο όσο θα διαρκεί η διαδικασία της πλήρους αποσαφήνισης των συμβάντων και η αυτονόητη απεμπλοκή μου από όλα αυτά, θα λειτουργώ στο Νομαρχιακό συμβούλιο, έχοντας μόνο την ατομική ευθύνη, αποσυνδέοντας την παράταξη με την οποία εκλέχθηκα από οποιαδήποτε γεγονότα.
Εξάλλου η παράταξη την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μεθοδευμένη δημιουργία συκοφαντικών κατηγοριών, οι οποίες σύντομα θα καταρρεύσουν ενώπιον της κοινωνίας και της δικαιοσύνης.
Για τις σημερινές, αυριανές και μελλοντικές εξελίξεις, δηλώνω παρών, μαχόμενος όπως πάντα για την επικράτηση της αλήθειας και των ηθικών αξιών.
Όσο γι’ αυτούς που προσπαθούν να καλύψουν την προφανή πολιτική τους ανεπάρκεια με την ανήθικη εξόντωση των αντιπάλων τους, το βέβαιο είναι ότι γρήγορα θ’ αποκαλυφθούν και ο ιστορικός θα αφιερώσει γι’ αυτούς λίγες μαύρες και θλιβερές σελίδες».
Εξάλλου, στη διάρκεια της ενημέρωσης του νομαρχιακού συμβουλίου ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας αναφέρθηκε εκτενώς σε όσες ενέργειες προχώρησε η νομαρχιακή αρχή, πριν και μετά την τηλεοπτική εκπομπή, για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, επαναλαμβάνοντας την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας της ΝΑΜ να αποσυνδέσει το συγκεκριμένο περιστατικό από το πολύπλοκο ζήτημα.
«Εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία και να γίνουμε «πιλότος» για τις άλλες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις», δήλωσε ο κ. Παπατόλιας και αναφέρθηκε στις επισημάνσεις που έγιναν από τον περασμένο Οκτώβριο στην ΕΝΑΕ για εκσυγχρονισμό του ασαφούς και αντιφατικού νομοθετικού πλαισίου.
Ενημέρωσε ακόμη ότι ανεστάλη η διαδικασία του διαγωνισμού, ζητήθηκε η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας για τον χαρακτηρισμό αστικών και μη αστικών περιοχών, ενώ κλήθηκαν τα δημοτικά συμβούλια Ν. Ιωνίας και Αγριάς να γνωμοδοτήσουν, όπως η νομοθεσία προβλέπει.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι. Πρίντζος συμφώνησε ότι πρόκειται περί δαιδαλώδους νομοθεσίας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για τακτική, την οποία η προηγούμενη νομαρχιακή αρχή «κληρονόμησε» από τους προκατόχους της.
«Συνεχίσαμε –είπε- να εφαρμόζουμε τα ίδια, υπογράφοντας συμβάσεις με ομόφωνες αποφάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών. Την τελευταία σύμβαση εσείς την παρατείνατε και την εφαρμόζετε μέχρι σήμερα» και πρόσθεσε ότι ούτε η νέα νομαρχιακή αρχή συνειδητοποίησε έγκαιρα το πρόβλημα, αφού στις 9 Νοεμβρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας καθόρισε τις γραμμές για το αστικό ΚΤΕΛ, ενώ μόλις χθες συνεδρίασε εκ νέου για να πάρει πίσω την απόφαση.
Ο πρώην αντινομάρχης Παιδείας ανέφερε ότι πριν την υπογραφή των συμβάσεων ακολουθούνταν όλες οι νόμιμες διαδικασίες: αποφάσεις Ν.Ε. (ομόφωνες), αποστολή και έγκριση των αποφάσεων από την Περιφέρεια και έλεγχος της νομιμότητας των αποφάσεων από τα εντελλόμενα.
«Εγώ δεν έκανα τον παντογνώστη», σχολίασε ο κ. Γκαβόπουλος και διερωτήθηκε «γιατί η νέα νομαρχιακή αρχή συνέχισε μια παράτυπη σύμβαση, από τη στιγμή που υποτίθεται γνωρίζει τη νομοθεσία».
Άφησε δε αιχμές, λέγοντας ότι πλέον τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ είναι 14, ενώ ήταν 10 και ότι το πλαφόν μέσω του μειοδοτικού διαγωνισμού ανήλθε στις 500.000 ευρώ, από 300.000 ευρώ.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο νομάρχης Μαγνησίας, ξεκαθάρισε πως η νομαρχιακή αρχή από τον περασμένο Οκτώβριο απέστειλε τις προτάσεις της για το μείζον αυτό ζήτημα στην ΕΝΑΕ.
Κάλεσε δε να μην υπάρχει κανένας συμψηφισμός για το θέμα και πρόσθεσε ότι όποιες προσπάθειες γίνουν θα πέσουν στο κενό».
«Δεν υπογράψαμε καμία νέα σύμβαση. Συνεχίζει να εφαρμόζεται η παλιά. Όχι μόνο για νομικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους αποφασίσαμε την παράταση της προηγούμενης σύμβασης. Άλλο να επικαλείται κάποιος ότι δεν γνωρίζει τη νομοθεσία κι άλλο να προκύπτει ότι τη γνωρίζει και δεν την εφαρμόζει. Αναφέρομαι μόνο στις πολιτικές κι όχι τις ποινικές ευθύνες που θα διερευνήσουν τα δικαστήρια», υπογράμμισε ο κ. Παπατόλιας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου