ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχοι για το παρεμπόριο από τη Δημοτική Αστυνομία

ελεγχοι-για-το-παρεμπόριο-από-τη-δημοτ-18518

Σαρωτικούς ελέγχους για το παρεμπόριο σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, συνεχίζοντας τη συστηματική προσπάθεια για τον περιορισμό του προβλήματος που αποτελεί μάστιγα για την τοπική αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα πραγματοποιήθηκαν 39 έλεγχοι για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο και έγιναν 32 κατασχέσεις. Συνολικά κατασχέθηκαν 4.981 προϊόντα, ενώ επιβλήθηκαν και τέσσερα πρόστιμα των 1.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Να σημειωθεί ότι η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της Λιμενικής Αστυνομίας ήταν άμεση και αποτελεσματική, όποτε αυτή κρίθηκε απαραίτητη.

Οι έλεγχοι είναι συστηματικοί και πραγματοποιούνται σε δυο βάρδιες, ακόμη και τα σαββατοκύριακα, σε όλη την πόλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας συναντά στο έργο του σοβαρή αντίδραση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροσυμπλοκές.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δερβένης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης της υπηρεσίας αποφασίστηκε τον Ιανουάριο να δοθεί βάρος στη διενέργεια ελέγχων για το παρεμπόριο. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς και θα συνεχιστεί δυναμικά το επόμενο διάστημα, με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, με οργανωμένο σχέδιο και συνέπεια, ώστε να απαλλάξουμε, κατά το δυνατόν, την πόλη απ’ αυτό το μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δερβένης, για να προσθέσει ότι με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Βόλου προσπαθεί να ανταποκριθεί στο διαχρονικό και εύλογο αίτημα του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου