ΤΟΠΙΚΑ

Σε στάση αναμονής οι αγρότες της Μαγνησίας

σε-στάση-αναμονής-οι-αγρότες-της-μαγνη-18563

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση της Δευτέρας με κυβερνητικό κλιμάκιο, που ορίστηκε για τις 2 μετά το μεσημέρι, βρίσκονται οι αγρότες της Μαγνησίας που παραμένουν στα μπλόκα τους, δηλώνοντας αμετακίνητοι στα αιτήματά τους.

Την ερχόμενη Κυριακή θα οριστεί το κλιμάκιο που θα εκπροσωπήσει τη Μαγνησία στη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Οι αγρότες θα συναντηθούν με τουςυπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση, Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγ. Λιβιεράτο και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη στους οποίους θα θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Όπως αναφέρουν, από τη συνάντηση και από τις λύσεις που θα δοθούν στα αιτήματά τους θα καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, δηλαδή αν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα ή αν θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Το βασικό αίτημα των αγροτών που θα θέσουν στο κυβερνητικό κλιμάκιο θα είναι το θέμα του αγροτικού πετρελαίου, για το οποίο ζητούν λύση εδώ και τώρα.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής από το μπλόκο του Αερινού δηλώνει ωστόσο ότι δεν κάνουν πίσω μέχρι να δικαιωθούν.

Οι αγρότες τις Μαγνησίας μεταξύ των αιτημάτων ζητούν επίσης να μειωθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, την άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%, την επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση, αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες, αλλά και να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις – χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία – Σύνταξη, στους “Καλλικρατικούς” δήμους για την ύδρευση – καθαριότητα, στον ΟΣΔΕ για τις δηλώσεις καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων κ.ά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου