ΤΟΠΙΚΑ

Γυμνάζεστε; Θα φορολογηθείτε…

γυμνάζεστε-θα-φορολογηθείτε-18579

Εάν τρέχατε σε διάδρομο γυμναστηρίου για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, εάν παίζατε μποξ για να ξεσπάσετε τα νεύρα σας από ό,τι σας συμβαίνει, εάν κάνατε γιόγκα για να «ταξιδέψετε» στην ηρεμία, τότε το ρίξατε στην πολυτέλεια…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Στα γραμματοκιβώτια των γυμναστηρίων του Βόλου, στις σχολές χορού και πολεμικών τεχνών, έπεσαν τις τελευταίες ημέρες τα ειδοποιητήρια της Εφορίας, με τα οποία οι ιδιοκτήτες των σχολών ενημερώθηκαν για την υποχρέωσή τους να αποστείλουν εντός των επόμενων ημερών τα ΑΦΜ όλων των πελατών τους και το ύψος των συνδρομών που εισπράττουν, από τον κάθε ένα χωριστά, είτε με μετρητά είτε με πιστωτικές κάρτες.

Η γυμναστική και ο χορός θα αποτελούν στο εξής τεκμήριο και οι κατά τόπους Εφορίες έπραξαν με βάση τις προβλέψεις της σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Να ζητήσουν από κάθε σχολή και γυμναστήριο τους αριθμούς μητρώου όλων των πελατών.

Μέσα στους καπνούς της σάουνας και στις αίθουσες γυμναστικής οι αθλούμενοι κλήθηκαν να θυμηθούν το ΑΦΜ τους και να το δηλώσουν στους υπευθύνους των σχολών. Οι συζητήσεις στα γυμναστήρια του Βόλου πήραν φωτιά. Άλλοι αντέδρασαν μιλώντας για φακέλωμα, άλλοι γελούσαν για τη… χλιδάτη επιλογή τους να αθληθούν και άλλοι αντί να αποχωρήσουν στην προκαθορισμένη ώρα τους παρέτειναν το χρόνο της γυμναστική τους, μήπως και από την κούραση πάψουν να σκέφτονται όσα σκαρφίζονται οι κυβερνώντες για να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή.

Εκτός από τα ενεργά μέλη των γυμναστηρίων, τηλεφωνήματα δέχονται τις τελευταίες ημέρες όσοι ήταν μέλη τα τελευταία δύο χρόνια και διέκοψαν οριστικά ή προσωρινά. Οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Βόλου ζήτησαν τα ΑΦΜ από κάθε μέλος που πέρασε την τελευταία διετία από τις σχολές, ακόμη και εάν έχουν σταματήσει τη συνδρομή τους.

Φαίνεται ότι στο υπουργείο Οικονομιών επιχειρούν να βάλουν τάξη και επαναφέρουν στην πραγματικότητα, όσους έχουν επιλέξει ζωή με περιττά έξοδα… Θα σκέφτηκαν πιθανότατα πως οι διαμαρτυρόμενοι άνεργοι, άποροι και με περικοπή μισθών πολίτες έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται και να αθλούνται;

Με βάση τους καταλόγους των ονομάτων των μελών, των ΑΦΜ και των συνδρομών κάθε σχολής και γυμναστηρίου, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πιάσουν καινούργια δουλειά. Να αναζητήσουν εάν οι συνδρομές δικαιολογούνται από τη φορολογική δήλωση, δηλαδή εάν κάθε φορολογούμενος μπορεί να «σηκώσει» τη μηνιαία δαπάνη για γυμναστική. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποτελεί τεκμήριο!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου