ΤΟΠΙΚΑ

Σαράντα υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ

σαράντα-υποψήφιοι-στο-πασοκ-18723

Σαράντα υποψηφιότητες κατατέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ στο Βόλο για την εκλογή 31 συνέδρων από τη Μαγνησία που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του κόμματος που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Ειδικότερα κατατέθηκαν 22 υποψηφιότητες για το Βόλο, όπου θα εκλεγούν 17 σύνεδροι εκ των οποίων 3 με την ποσόστωση κάτω των 35 χρόνων και 5 γυναίκες επίσης με την ποσόστωση.

Στο Δήμο Αλμυρού 6 υποψηφιότητες, όπου θα εκλεγούν 4 σύνεδροι, εκ των οποίων ένας κάτω των 35 χρόνων και μία γυναίκα., στο Δήμο Ρήγα Φεραίου 5 υποψηφιότητες, όπου θα εκλεγούν 3 σύνεδροι, εκ των οποίων μία γυναίκα με ποσόστωση, στο Δήμο Νοτίου Πηλίου 3 υποψηφιότητες, όπου θα εκλεγούν δύο σύνεδροι, εκ των οποίων μία γυναίκα με ποσόστωση, στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου 2 υποψήφιοι, όπου θα εκλεγούν και οι δύο εκ των οποίων μία σύνεδρος γυναίκα με την ποσόστωση και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο κατατέθηκαν από μία υποψηφιότητα και εκλέγονται και οι δύο.

Στις εκλογές της Κυριακής επίσης θα ψηφιστούν οι σύνεδροι της νεολαίας. Κατατέθηκαν 11 υποψήφιοι, ενώ ανάλογα με τη συμμετοχή θα καθοριστεί και ο αριθμός των συνέδρων.

Στο Βόλο, όπου αναμένεται και η μεγαλύτερη προσέλευση, θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στο Δίαυλο για το Βόλο, στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές επίσης σε δημοτικά καταστήματα.
Για την εκλογή των συνέδρων στο Βόλο ισχύει η δισταυρία, ενώ σε όλες τις άλλες περιοχές μονοσταυρία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνεται στη συγκεκριμένη οδηγία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ικανοποιητική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες για το συνέδριο το κατώτατο όριο ανά εκλεγόμενο σύνεδρο ορίζεται να είναι στους 20 ψηφίσαντες για να εκλεγούν όσοι προβλέπονται, ενώ για να αυξηθούν οι αντιπρόσωποι ισχύουν τα παρακάτω: Το ανώτατο όριο για να ισχύσει η αριθμητική εκπροσώπηση είναι 30 ψηφίσαντες ανά εκλεγόμενο σύνεδρο. Εάν ο εκλεγόμενος σύνεδρος όπως έχει αριθμητικά κατανεμηθεί υπερβεί το 30, τότε ανά 30 επιπλέον ψηφίσαντες εκλέγεται ένας επιπλέον σύνεδρος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου