ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνική προσφορά

κοινωνική-προσφορά-36339

Πρωτοβουλίες υπέρ των απόρων αναπτύσσουν τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, τα οποία συγκέντρωσαν χθες τρόφιμα για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βόλου. Δεκάδες μέλη και φίλοι του ιστορικού συλλόγου τα οποία παραβρέθηκαν χθες στην εκδήλωση κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε στο «Παρκ», ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα των διοργανωτών, προσφέροντας δεκάδες σακούλες με τρόφιμα προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και κατ’ επέκταση να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες πολλών αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Καλτσογιάννης, πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου και Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, υπογραμμίζει ότι «νιώθουμε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας, διότι στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, η αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουμε είναι το ελάχιστο και ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου ως ένας γνήσιος Σύλλογος εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς, το πράττει αυτό επί σειράν ετών».

Η πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά χθες θα έχει, όπως όλα δείχνουν, συνέχεια, καθώς επόμενος στόχος κοινωνικής αλληλεγγύης είναι η ενίσχυση του «Δος ημίν σήμερον» που προσφέρει καθημερινά φαγητό σε περίπου 200 απόρους, στην κατακόμβη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου. «Οπωσδήποτε θα θέλαμε να συνδράμουμε και στο έργο που επιτελείται από το «Δος ημίν σήμερον» και προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η επόμενη κίνησή μας» τονίζει ο κ. Καλτσογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι η πολυετής δράση του ΕΟΣ Βόλου μετράει αισίως 83 χρόνια και τα 330 μέλη που πλαισιώνουν σήμερα τις αθλητικές και φυσιολατρικές δράσεις που αναπτύσσονται, επεκτείνουν διαρκώς τις πρωτοβουλίες τους και στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς. Αντί των καθιερωμένων βραβεύσεων που πραγματοποιούνταν επί σειρά ετών στο πλαίσιο της κοπής της πίτας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο δράσης, συνδράμοντας με ευαισθησία, όσους έχουν ανάγκη βοηθείας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου