ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στο δυσβάσταχτο φορολογικό

οχι-στο-δυσβάσταχτο-φορολογικό-47217

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με κύριο αίτημα την απόσυρση όλων των νέων χαρατσιών που επιβάλλονται διοργανώνεται σήμερα από το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» με τη συνδρομή και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Αύριο Παρασκευή οι ίδιοι διοργανωτές με αφορμή τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ και τις προκλητικές μειώσεις στα τιμολόγια των βιομηχανιών προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στις 11 το πρωί.

Χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωποι των διοργανωτών κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τη νέα φορομπηχτική πολιτική και κάλεσαν εργαζόμενους, ανέργους, νεολαίους και συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην τρικομματική κυβέρνηση.

«Η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. δεν θα έχει σταματημό» επεσήμανε εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου ο πρόεδρος Κων. Στεργίου. Μας κάνουν να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και στο κρύο, ώστε οι μεγαλοεπιχειρηματίες να επιδοτούνται για να δουλεύουμε εμείς τσάμπα, να μην πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να παίρνουν ζεστό χρήμα για επενδύσεις, για ανακεφαλαιοποιήσεις κ.τ.λ., να παίρνουν ζεστό χρήμα οι λεγόμενοι διεθνείς και ντόπιοι πιστωτές που είναι πάλι οι ίδιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι τα μονοπώλια! Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποστηρίζει το ένα ή το άλλο μίγμα της φτώχειας του!».

Οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επίσης εξέφρασαν την συμπαράστασή τους
στον αγώνα των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα και τόνισαν: «Αυτά τα προγράμματα έχουν σαφή στόχο. Να «μάθουν» τους εργαζόμενους, ιδίως τους νέους, να διαχειρίζονται τη φτώχεια τους (να μαθαίνουν να ζουν 3 – 4 μήνες χωρίς κανένα εισόδημα), να μη διαμαρτύρονται, να δέχονται να δουλεύουν δωρεάν ή με εξευτελιστικούς όρους. Συνέχεια αυτών των προγραμμάτων είναι το εθνικό σχέδιο δράσης για την «απασχόληση» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που αποτελεί βόμβα στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στις συλλογικές συμβάσεις. Αποτελεί τη βάση για μια κατάσταση που θέλουν να παγιωθεί, συνέχεια της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που χωρίζει τους νέους σε πάνω των 25 ετών με 586 ευρώ μισθό το μήνα και σε κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω που το βασικό σύνθημα στα συνδικάτα για τους νέους εργάτες ήταν «ίση αμοιβή για ίση εργασία».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου